Vicedirektør til Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København

Vil du være med til at sætte retning for Uddannelses- og Forskningsstyrelsen? Vil du sikre videreudvikling af dansk forskning og videnbaseret innovation? Kan du lede og skabe resultater i et ministerium med højt tempo, hvor policy, drift og udvikling går hånd i hånd med faglighed og samarbejde? Så er det måske dig, vi leder efter.

Vi styrker hele Danmark gennem uddannelse, forskning og innovation

Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at løse tidens samfundsudfordringer og skabe værdi gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser, forskning og den videnbaserede innovation i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Om stillingen

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen er organiseret i kontorer og centre, fordelt på fire faglige områder, der ledes af hver sin vicedirektør. Den ledige stilling er i området ”Forskning og videnbaseret innovation”.

Forskning og videnbaseret innovation spiller en stadig vigtigere rolle i det danske samfund, ikke mindst i forhold til en grøn og bæredygtig omstilling af samfundet. Som vicedirektør skal du være med til at give indsatsen energi og retning. Du får i samarbejde med seks kontorchefer og omkring 100 medarbejdere ansvaret for at bidrage til styrelsens og ministeriets overordnede mål. Opgaveporteføljen i området rummer et administrativt ansvar for bevillinger på 5 mia. kr.

I området ”Forskning og videnbaseret innovation” beskæftiger vi os med dansk forsknings- og innovationspolitik og implementerer nye initiativer og politiske prioriteringer, fx regeringens grønne forskningsstrategi ”Fremtidens Grønne Løsninger” og det kommende ”Partnerskab for Viden og Vækst” . Vi gennemfører udredninger, kortlægninger og analyser – ofte i samarbejde med andre. Vi har sammen med ministeriets departement ansvar for relationen til den europæiske forsknings- og innovationspolitik via deltagelse i særligt det europæiske forskningsprogram HorizonEurope. Vi betjener Danmarks Frie Forskningsfond og fører dialog og tilsyn med Innovationsfonden og Grundforskningsfonden. Vi indgår resultatkontrakter med de Godkendte Teknologiske Institutter og Viden- og erhvervsklynger. Vi arbejder med udvikling af national forskningsinfrastruktur og har også ansvar for dansk deltagelse i det europæiske rumteknologiske samarbejde. Sammen med Udenrigsministeriet har vi ansvaret for de 8 internationale innovationscentre - og meget, meget mere.

Du træder ind i en velfungerende og dynamisk direktion og får sammen med den samlede ledelse ansvaret for den daglige drift, den strategiske udvikling af styrelsen samt ansvaret for en række tværgående politiske og styringsmæssige opgaver.

Som vicedirektør skal du indgå i et tæt og konstruktivt samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriets departement, med øvrige ministerier og styrelser samt eksterne samarbejdspartnere på forsknings- og innovationsområdet. Helt centralt er samarbejdet med universiteterne, private forskningsfinansierende fonde og med de forskellige innovationsaktører. Du kan læse mere om Uddannelses- og Forskningsministeriet her.

Er du vores nye vicedirektør?
Vi forestiller os, at du:

  • har dokumenterede resultater som leder og har betydelig ledelseserfaring på strategisk niveau
  • har et godt kendskab til forsknings-, innovations- og uddannelsespolitik
  • har erfaring fra offentlig administration og med arbejde i en politisk styret organisation
  • har høj arbejdskapacitet, godt overblik og en god dømmekraft
  • kan skabe velfungerende og tillidsfulde relationer både internt og eksternt
  • har en samlende, motiverende og konstruktiv tilgang til tværgående samarbejde
  • kan sætte strategisk retning og kommunikere den tydeligt.

En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi mener nemlig, at en god kultur med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern i henhold til gældende rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er klassificeret i løngruppe 2 (svarende til lønramme 38) på åremål. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør Hans Müller Pedersen på tlf.: 72 31 82 10 eller på e-mail [email protected]. Du er også velkommen til at kontakte vores nuværende vicedirektør, Stine Jørgensen, som 1. maj tiltræder en stilling som professor på Københavns Universitet. Stine kan træffes på tlf.: 60 67 44 75 eller på mail [email protected]

Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde afholdes i uge 10/11 og anden samtalerunde i uge 11/12. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres kognitiv- og personlighedstest.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

Om Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

I Uddannelses- og Forskningsstyrelsen (UFS) har vi ansvaret for opgaver, der knytter sig til udviklingen og administrationen af bevillingerne for forskning, videregående uddannelse og videnbaseret innovation samt SU. Det sker i tæt dialog med de videregående uddannelsesinstitutioner og øvrige aktører med afsæt i dyb faglighed på de relevante områder.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Direktør", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København

Jobbet er oprettet på vores service den 9.2.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Direktør
  • København

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som direktør i København

Herunder ser du udviklingen i udbudte direktør i København over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal direktør i København.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte direktør i København over tid

Dato Alle jobs som direktør
18. september 2024 41
17. september 2024 44
16. september 2024 46
15. september 2024 48
14. september 2024 46
13. september 2024 47
12. september 2024 46
11. september 2024 46
10. september 2024 45
9. september 2024 47
8. september 2024 48
7. september 2024 49
6. september 2024 49
5. september 2024 47
4. september 2024 46
3. september 2024 45
2. september 2024 43
1. september 2024 47
31. august 2024 47
30. august 2024 47
29. august 2024 45
28. august 2024 42
27. august 2024 44
26. august 2024 41
25. august 2024 40
24. august 2024 40
23. august 2024 43
22. august 2024 44
21. august 2024 44
20. august 2024 44
19. august 2024 43

Værd at vide når du søger job som direktør i København

Har du også drømt om at bo og arbejde i de charmerende gader i København? Så er du ikke alene! Men drømmene bliver sjældent til virkelighed uden lidt hårdt arbejde.

Mens København måske for nogle først og fremmest vækker billeder af hyggelige cafeer og historiske bygninger, banker et travlt erhvervsliv i hjertet af København. Hovedstaden huser et væld af brancher, men nogle skiller sig ud med et særligt højt antal ansatte.

Bydele i København

København byder på mere end smukke gader og hyggelige cafeer. De forskellige kvarterer har hver deres unikke atmosfære og erhvervsliv, hvilket kan påvirke din jobsøgning. Lad os dykke ned i nogle populære områder:

Indre By: Pulsens centrum med internationale virksomheder, finansverden og detailhandel. Perfekt for jobsøgende inden for finans, jura, medier og marketing. Tempoet er højt, og konkurrencen kan være hård.

Find ledige jobs i Indre By

Østerbro: En blanding af moderne boliger, historiske bygninger og innovative virksomheder. Hjem til Novo Nordisk og Vestas Wind Systems. Gode muligheder inden for life science, teknologi og bæredygtige løsninger.

Find ledige jobs i Østerbro

Nørrebro: Multikulturelt og kreativt med studerende, kunstnere og små startups. Populært blandt unge fagfolk og jobsøgende inden for den kreative sektor og servicebranchen.

Find ledige jobs i Nørrebro

Vesterbro: Tidligere industriområde forvandlet til et trendy sted med restauranter, barer og designvirksomheder. Tiltrækker kreative sjæle og jobsøgende inden for mode, design og underholdning.

Find ledige jobs i Vesterbro

Valby: Familievenligt og roligt med gode skoler og grønne områder. Mange offentlige institutioner og virksomheder inden for service og administration. Attraktivt for børnefamilier og jobsøgende i den offentlige sektor.

Find ledige jobs i Valby

Amager: Et område i rivende udvikling med fokus på moderne arkitektur og bæredygtighed. Hjem til Ørestad og store virksomheder som DSV og Ørsted. Gode muligheder inden for logistik, energi og transport.

Find ledige jobs på Amager

Mere information om København

Hvis du er på udkig efter et job i København, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om København, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om København i denne guide: København: Byen der byder på både drømmejob og spændende udfordringer