Direktør til Destination Fjordlandet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Midt-og Vestsjælland

Fjordlandet er en unik vision om fællesskab, landskab og kulturhistorie, fjordliv og frihed. Vi søger nu en direktør, der kan stå i spidsen for dannelsen af en ny ambitiøs og kompetent turismeorganisation, der i tæt samarbejde med lokale og nationale turismeaktører kan bringe turismeudviklingen i Fjordlandet til nye højder.

Om jobbet


Destination Fjordlandet består af Frederikssund, Lejre og Roskilde Kommuner. Vi har i flere år haft et godt samarbejde om at realisere områdets unikke turistmæssige potentialer, og nu tager vi endnu et vigtigt skridt. Derfor søger vi en direktør, der kan danne og lede en ny turismeorganisation der bygger på en sammenlægning af områdets eksisterende visit-organisationer.

Turismen i området er i vækst, men det unikke Fjordland har et langt større turismepotentiale, som skal forløses. Fjordlandet er således udpeget som et oplevelsesmæssigt kraftcenter i den netop godkendte udviklingsplan for turismen på Sjælland og Øerne. Vores vision om Fjordlandet er stærk, og det samme er vores vilje til at udvikle turismesektoren. Du kommer til at stå for at forankre og virkeliggøre vores vision. Dermed får du en nøglerolle i at fastholde og accelerere den tværgående turismeudvikling og de mange eksisterende og kommende indsatser, der tager afsæt i visionen.

Det er forventningen, at du kan være spydspids i dannelse af en organisation, der forholder sig innovativt til digitale platforme, nye og dynamiske rejsemønstre og i det hele taget forsøger at være på forkant i forhold til de nationale og internationale turismetendenser.

Det er en helt afgørende målsætning, at den nye organisation, kan spille en central rolle i tværgående udviklingsprojekter. Samtidig skal organisationen være fødselshjælper og katalysator i forhold til de mange gode lokale initiativer og ideer i alle tre kommuner. DMO’en (Destination Marketing Organization) for Fjordlandet skal og kan ikke gøre det hele selv. Det er forventningen, at du opbygger og styrker gode, tætte og effektive partnerskaber og samarbejder med en række aktører, herunder turismeerhvervet, brancheorganisationer, erhvervs- og turismeforeninger, andre destinationsselskaber mv. Der ligger en særskilt opgave i, at udvikle aksen mellem Fjordlandet og København, bl.a. via et styrket samarbejde med Wonderful Copenhagen. Gennem målrettet og effektiv synlighed og profilering af Fjordlandet skal vi sikre yderligere ressourcer og partnerskaber, som vækster og udvikler vores turismeerhverv.

Du kommer til at referere til en nyudpeget bestyrelse, der vil sikre politisk forankring i de tre kommuner og samtidig rumme centrale turisme- og erhvervsmæssige kompetencer.
DMO Fjordlandets resultater skal bl.a. kunne måles på følgende:

  • Konkrete bidrag til at skabe vækst i eksisterende og nye turismevirksomheder i Fjordlandet målt på både omsætning, overnatninger og genbesøg.
  • En katalyserende og lyttende tilgang som skaber gode relationer til aktørerne og fremmer en konstruktiv og stærk Fjordlandskultur.
  • Et styrket samarbejde med eksterne turismeaktører, herunder Wonderful Copenhagen.
  • Opbygning af en stærk og fokuseret organisation med en specialiseret faglighed, der er i stand til at fastholde og bygge på den lokale identitet.
  • Struktur, styring og optimal udnyttelse af organisationens ressourcer.

Om dig


Som kommende direktør har du en solid erfaring fra turismebranchen og har arbejdet med strategisk turismeudvikling og/eller erhvervsudvikling i en årrække. Du har skabt målbare resultater inden for de nævnte områder og har en bred forretningsforståelse. Det er en fordel, at du har indsigt i digital og analog markedsføring, kampagner, branding og facilitering af samarbejdsprocesser.

Du er samtidig en stærk og inspirerende leder, der kan samle din organisation omkring dig og skabe en fælles kultur i din organisation. Derudover har du gode strategiske og kommercielle kompetencer med flair og fornemmelse for, hvordan man agerer effektivt, klogt og troværdigt i et landskab med mange forskellige store og små aktører. Du har derfor god fornemmelse for, hvornår du skal lytte, og hvornår du skal sætte dig igennem. Du skal være nytænkende og kunne finde utraditionelle løsninger, der kan bringe partnere og aktører sammen og skabe synlige resultater med mange vindere.

Du har stor erfaring med at agere i politisk styrede organisationer, ligesom du har været aktiv i en erhvervsmæssig kontekst og i bredere nationale turismemæssige samarbejdsrelationer.

Det forventes, at ansøgere har en uddannelse på kandidatniveau og evt. relevant ledelsesmæssig og faglig efteruddannelse.

Du kan læse mere om baggrunden for etableringen af DMO Fjordlandet

Om os


Fjordlandet dækker kommunerne Roskilde, Frederikssund og Lejre og har en høj koncentration af populære turistattraktioner af international karakter. Fra UNESCOs verdensarv i Roskilde Domkirke til Danmarks største kongehal i Sagnlandet Lejre. Fra Frederikssund Vikingespil til den unikke natur Nationalpark Skjoldungernes Land. I Fjordlandet føler man Danmarkshistorien på tætteste hold - det er fællesskaber, nærhed og fjordliv. Dette afspejler, at Fjordlandet på tværs har et stærkt afsæt i stedbundne værdier og oplevelser, den nære stedudvikling, fastholdelse af lokal identitet og lokalt samarbejde, især rettet mod kystturisme, naturturisme, kulturarvsturisme og erhvervsturisme.

Med den korte afstand til København har Fjordlandet en helt særlig position, og turismen er en vigtig sektor med høj omsætning. I dag er turismen domineret af endagsbesøgende, der kommer i forbindelse med både ferie og erhverv. Ambitionen er, at området omkring Roskilde by, Frederikssund og Lejre samt hele Skjoldungernes Land, i endnu højere grad skal tiltrække nationale og internationale turister til endagsbesøg og getaways, særligt fra hovedstaden. Dertil kommer, at andelen af overnattende turister skal øges for at forløse det potentiale, der ligger i at være et oplevelsesmæssigt kraftcenter i Danmark.

Løn og ansættelsesvilkår


Lønniveauet for stillingen ligger på omkring 800.000 kr. årligt inkl. pension. Der forventes tiltrædelse pr. 1. oktober 2020.

DMO Fjordlandet får sekretariat i Roskilde, men der skal skabes fysiske løsninger, der sikrer, at ansatte er synlige i alle kommuner og kan arbejde netværksbaseret. Den faste kommunale finansiering forventes at kunne aflønne 5-6 årsværk.

Ansøgning


Ansøgning, CV og andre relevante bilag fremsendes via søg stillingen knappen på følgende link.

Der er nedsat et ansættelsesudvalg med politisk repræsentation fra de tre kommuner. Ansættelsessamtaler forventes afholdt 21. august og 27. august 2020.

Roskilde Kommune behandler ansøgningerne på vegne af den tværkommunale styregruppe, som leder projektet med at oprette DMO Fjordlandet.

Yderligere oplysninger


Har du spørgsmål omkring stillingen, er du velkommen til at kontakte Kommunaldirektør i Frederikssund Kommune Torben Kjærgaard på tlf. nr. 2934 5980.

Der er ansøgningsfrist for stillingen den 17. august 2020 kl. 23:50.

I jobbet vil du have skiftende arbejdssted efter aftale.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Direktør", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende på Midt-og Vestsjælland

Jobbet er oprettet på vores service den 6.7.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Direktør
  • Midt-og Vestsjælland

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som direktør på Midt-og Vestsjælland

Herunder ser du udviklingen i udbudte direktør i Midt-og Vestsjælland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal direktør i Midt-og Vestsjælland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte direktør i Midt-og Vestsjælland over tid

Dato Alle jobs som direktør
19. september 2024 6
18. september 2024 6
17. september 2024 6
16. september 2024 6
15. september 2024 6
14. september 2024 6
13. september 2024 6
12. september 2024 6
11. september 2024 7
10. september 2024 7
9. september 2024 7
8. september 2024 9
7. september 2024 9
6. september 2024 10
5. september 2024 11
4. september 2024 11
3. september 2024 11
2. september 2024 11
1. september 2024 11
31. august 2024 11
30. august 2024 11
29. august 2024 11
28. august 2024 11
27. august 2024 11
26. august 2024 11
25. august 2024 11
24. august 2024 11
23. august 2024 11
22. august 2024 11
21. august 2024 11
20. august 2024 11