Digitaliseringskonsulent til understøttelse af bæredygtige valg

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Nordhavnen

Vil du være med til at øge og understøtte digitaliseringen i Dansk Standard og i særdeleshed i vores Miljømærkning Danmark-afdeling, så der leveres flere værdiskabende digitale ydelser til kunderne til glæde for miljø og sundhed? Så er du måske vores kommende medarbejder.

For en bæredygtig og digital fremtid

Dansk Standards strategi har fokus på øget bæredygtighed og digitalisering. Der skal gennem digitalisering leveres flere og mere værdiskabende ydelser til kunderne, anvendelsen af data skal styrkes, og der skal ske en øget automatisering af processer.

Helt konkret søger Dansk Standard en digitaliseringskonsulent til vores produktudviklingsafdeling, som består af 3 dedikerede medarbejdere. Vi arbejder derudover tæt sammen med vores 7 kolleger i IT-afdelingen. Du skal som digitaliseringskonsulent primært understøtte den digitale udvikling i Miljømærkning Danmark, som er en del af Dansk Standard. Målet med indsatsen er, at Miljømærkning Danmark bliver i stand til at yde en endnu bedre service til kunderne (licenshavere, forbrugere og interessenter). Miljømærkning Danmark varetager de to officielle miljømærker Svanemærket og EU-Blomsten. Det forventes, at du over tid også kommer til at udføre opgaver i andre af Dansk Standards afdelinger.

Om jobbet

Du vil som digitaliseringskonsulent have ansvaret for at sikre koordinering og fremdrift af nye digitale initiativer og skal agere forandringsagent ift. implementering og adoption af nye tiltag. Samtidig skal du hjælpe med at beskrive, vedligeholde og optimere nuværende processer.

Du vil blandt andet komme til at arbejde med automatisering vha. RPA og Microsofts Power Platform, rapportering og datafremstilling med PowerBI samt arbejde med at sikre større integration mellem interne og eksterne datakilder.

Arbejdsopgaverne vil primært være følgende:

  • koordinere og sikre fremdrift af digitale initiativer
  • sikre implementering og adoption af digitale løsninger
  • beskrive, vedligeholde og optimere processer
  • beskrive integrationer mellem interne og eksterne systemer

Stillingen refererer til produktudviklingschefen.

Om dig

Vi forestiller os, at du har en uddannelse fra ITU, CBS, KEA eller lignende, hvor der i uddannelsen har været fokus på samspillet mellem IT/Digitalisering og forretning.

For at lykkes i jobbet er det vigtig, at du kan sætte dig ind i, hvordan Miljømærkning Danmarks system- og proceslandskab hænger sammen, at du har lyst til at indgå i dialog med dine kollegaer, som har procesansvar, og at du tør udfordre status quo og være med til at flytte forståelsen af, hvad der er muligt.

Derudover kræver stillingen:

  • Forståelse for samspillet mellem IT, digitalisering, forretning og medarbejdere.
  • Relationsskabende kompetencer. Er imødekommende og kommunikativ af natur.
  • Proaktiv og energisk. Har mod på at tage ansvar for opgaverne og drive initiativer.
  • Analytisk og struktureret. Evner at holde målet for øje og er struktureret i opgaveløsningen.
  • Solid generalistværktøjskasse. Kan påtage sig en bred vifte af opgaver.
  • Kendskab til Microsoft Power/Azure platformen er et plus.
  • Kendskab til programmering er en fordel men ikke en nødvendighed, da udvikling af konkrete løsninger vil blive håndteret af eksterne leverandører.

Kort om Dansk Standard som arbejdsplads
Vi tilbyder en arbejdsplads i et dynamisk, uformelt og professionelt miljø med mulighed for udvikling, ansvar og indflydelse. Vi lægger stor vægt på at hjælpe hinanden og have et godt arbejdsmiljø. Vores kultur er præget af gensidig tillid, holdånd, frihed under ansvar og respekt for den enkelte. Det betyder bl.a., at den enkelte medarbejder har mulighed for at balancere et udfordrende job med familie- og fritidsliv. Stillingen er til besættelse på vores kontor i enten Nordhavn eller i Løgstør, så kandidater fra begge landsdele er velkomne til at søge. Stillingen er fuldtid og med løn efter kvalifikationer. En mindre rejseaktivitet må påregnes både nationalt og nordisk.

Noget for dig?
Så send os din ansøgning og dit cv via linket. Din ansøgning skal være os i hænde senest 15. juni 2021, men send gerne din ansøgning så hurtigt som muligt, da vi behandler ansøgningerne løbende.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forretningsudvikler", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Nordhavnen.

Jobbet er oprettet på vores service den 3.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forretningsudvikler
  • Nordhavnen
  • Tirsdag den 15. juni 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forretningsudviklere i Nordhavnen

Herunder ser du udviklingen i udbudte forretningsudvikler i Nordhavnen over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forretningsudviklere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forretningsudviklere i Nordhavnen over tid

Dato Alle jobs som forretningsudviklere
26. august 2024 1
25. august 2024 1
24. august 2024 1
23. august 2024 1
22. august 2024 1
21. august 2024 1
20. august 2024 1
19. august 2024 1
18. august 2024 1
17. august 2024 1
16. august 2024 1
15. august 2024 1
14. august 2024 1
13. august 2024 1
12. august 2024 1
11. august 2024 1
10. august 2024 1
9. august 2024 1
8. august 2024 1