Ambitiøs akademiker til Koncernstyring i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du være med til at finde midlerne til at sikre, at Danmark når sine klimamål og kan reducere udledningen af drivhusgasser med 70 pct.? Er du ambitiøs, talstærk, og trives du med stort ansvar og gode udviklingsmuligheder? Så er du måske vores nye kollega.

Om jobbet I Klimaministeriets departement arbejder vi for at omsætte politikernes visioner til grønne løsninger, som borgerne kan mærke i deres hverdag. Sammen med ministeriets institutioner har vi ansvaret for at give ministeren det bedst mulige grundlag at træffe beslutninger på. Beslutninger, som involverer milliarder af skattekroner med stor betydning for tusindvis af mennesker.

Som departement skal vi sætte retning for hele ministerområdet gennem effektiv styring og ledelse. Og lige nu søger vi en fagligt stærk generalist til Team Koncernstyring – et team med en central rolle på tværs af koncernen. Her arbejder vi både med grundbudgetter, udgiftsopfølgninger, finanslovsbidrag og analyser, men hverdagen rummer også tilsynsopgaver og strategiske koncernprojekter i samarbejde med ministeriets institutioner så som Energistyrelsen, DMI og GEUS.

Koncernen har et årligt budget på cirka 17 mia. kroner, og består af departementet og syv institutioner.

Dine opgaver vil blandt andet gå ud på at:
  • Være institutionsansvarlig for en eller flere af koncernens institutioner
  • Varetage bevillingssager på ministerområdet
  • Udarbejde og følge op på mål- og resultatplaner for ministeriets institutioner
  • Udarbejde beslutningsoplæg til direktionen og ministeren
  • Arbejde med analyser og udviklingsprojekter.

Du kommer helt ind i centrum af det faglige og politiske maskinrum og får fingrene ned i mange typer af problemstillinger.

Du skal til gengæld have sans for de væsentlige detaljer og god proceserfaring, ligesom erfaring fra et departement eller en styrelse vil være en klar fordel.

Du kan forvente:

  • l en udfordrende og travl hverdag i et spændende og ambitiøst center og team, hvor resultater og udvikling spiller en central rolle
  • l selvstændige ansvarsområder, hvor du – i samarbejde med kollegaer i departementet og ministeriets institutioner – skal understøtte koncernstyringen
  • l opgaver på departementalt niveau på et unikt ministerområde med stor bevågenhed
  • l fokus på, at dit potentiale udfoldes og udvikles med en stejl læringskurve, så du kan være med til at udvikle koncernens økonomiske styring
  • l engagerede og kompetente kollegaer samt et godt arbejdsmiljø med både humor og en uformel omgangstone.


Om dig Du vil få berøring med mange dele af centerets ansvarsområder. Du skal derfor kunne bevæge dig smidigt mellem budgetarbejdet og mange andre typer opgaver inden for departementet og ministerområdet.
Du skal have en veludviklet proces- og talforståelse og være garant for kvalitetssikring af bidrag fra andre dele af departementet og ministerområdet. Din pen og dine analyser skal være skarpe, og du skal kunne formidle sagens kerne kort og præcist både mundtligt og skriftligt. Vi forventer også, at du tager ansvar og har en engageret tilgang til at skabe resultater i god dialog med relevante interessenter.

Vi lægger vægt på, at du:

  • Har indsigt i statslig økonomi fra et departement eller statslig institution
  • Går til dit arbejde med engagement og godt humør
  • Er analytisk og processuelt stærk med et klart fagligt fokus
  • Er en holdspiller, der vægter godt kollegaskab højt
  • Selvstændigt leverer resultater, også under tidspres
  • Har masser af drive og gå-på-mod
  • Har en relevant uddannelse, f.eks. cand.polit., cand.scient.pol. el.lign.

Og så betyder det især noget, at du har interesse for vores arbejdsområder og gåpåmod til at skabe resultater.

Vi tilbyder
  • Et super spændende og varieret arbejde i et politisk orienteret miljø med en bred interessekreds
  • Et ministerområde præget af nytænkning, dygtighed og strategiske muligheder
  • Gode personlige udviklingsmuligheder
  • Dygtige og ligefremme kolleger
  • Mulighed for at præge dine egne opgaver

Løn- og ansættelsesvilkår Stillingen er på fuld tid. Løn- og ansættelsesforhold sker i henhold til AC-overenskomsten. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Yderligere oplysninger Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef for Koncernstyring Jimmy van der Brugge, Tel.: 21 32 04 24, mail: [email protected].

Ansøgning Send din ansøgning, CV og kopi af eksamensbevis, så vi har det senest d. 8. december 2022. Stillingen er til besættelse hurtigst muligt. Vi indkalder løbende til samtaler. Inden samtalen skal du være indstillet på at gennemføre et personprofil- og testforløb. Ministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Om departementet I departementet er vi ca. 230 engagerede og dygtige medarbejdere. Vores kerneopgaver er at betjene ministeren og at levere den strategiske ramme for ministeriets arbejde og sikre koordinering og styring af det samlede ministerområde. Vi arbejder sammen med et bredt felt af samarbejdspartnere inden for klima-, energi- og forsyningsområdet - både i og uden for ministeriet. To dage er sjældent ens, og vi møder hele tiden nye udfordringer i et felt med høj bevågenhed. Vi stiller store krav til faglighed og ansvarlighed, men vores omgangsform er præget af en positiv og uformel tone. Vi har mange personaletilbud, der medvirker til at styrke det gode sociale arbejdsmiljø – både i og uden for arbejdstiden.

Om Koncernstyring Team Koncernstyring arbejder med finanslovsproces, koncernstrategi og koncernstyring, ministerbetjening vedr. økonomiske aspekter af klima-, energi- og forsyningspolitiske spørgsmål samt generel økonomistyring og regnskab i både departementet og i ministeriets institutioner.

Vi samarbejder bredt med resten af departementet og alle koncernens institutioner, og vi har en central rolle i at sikre koordinering af sager og indsatser på tværs af koncernen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 19.11.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København K
  • Torsdag den 08. december 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København K over tid

Dato Alle jobs som forskere
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0
4. juni 2024 0
3. juni 2024 0
2. juni 2024 0