Nyt forskningsprojekt i risikofaktorer for senfølger efter prostatakræft – et epidemiologisk registerbaseret ph.d.-pr...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

En 3-årig stilling som ph.d.-stipendiat ved Afdeling for Urinvejskirurgi, Center for Kræft og Organsygdomme, Rigshospitalet, er ledig til besættelse 01.02.2023 eller snarest derefter.

Projektet er en epidemiologisk undersøgelse af risikofaktorer for udvikling af senfølger efter forskellige kombinationer af behandling for prostatakræft. Projektet er baseret på data fra danske registre og er forankret i Urologisk Forskningsenhed i en nyetableret gruppe for epidemiologisk forskning indenfor prostatakræft. Ph.d.-projektet udføres i samarbejde med Center for Kræftforskning ved Kræftens Bekæmpelse.

Urologisk Forskningsenhed

Urologisk Forskningsenhed er en multidisciplinær forskningsenhed, som udfører klinisk, translationel og epidemiologisk forskning indenfor urologi. Forskningsenheden deltager i en række internationale multicenterstudier, særligt indenfor udvikling og afprøvning af nye behandlinger til patienter med prostatacancer. Forskningsenheden varetager desuden undervisning og vejledning af studerende på alle akademiske niveauer.

Der er en vekslende stab af medarbejdere tilknyttet forskningsenheden, herunder forskningsaktive læger, postdocs, ph.d. - og medicinstuderende foruden 2 professorer, 3 projektsygeplejersker og 2 administrative forskningsmedarbejdere. Urologisk Forskningsenhed er ledet af Professor, overlæge Andreas Røder i samarbejde med klinikchef, overlæge Malene Rohrsted.

Projektbeskrivelse

Antallet af kræftoverlevere i Danmark stiger kraftigt i disse år, og dermed stiger andelen af mennesker, der lever med senfølger efter kræftbehandling også betydeligt.

Hvert år får omkring 4600 danske mænd stillet diagnosen prostatakræft. Prognosen er god sammenlignet med mange andre kræftformer, og i dag lever omkring 43.000 danske mænd med diagnosen prostatakræft. Der er mange forskellige behandlingsmuligheder afhængig af sygdommens stadie ved diagnose, men behandlingen er ofte forbundet med senfølger, der påvirker mændenes fysiske formåen og livskvalitet.

Formålet med dette ph.d.-projekt er at identificere faktorer, der øger risikoen for senfølger efter forskellige behandlingsforløb for prostatakræft. Disse faktorer omfatter blandt andet medicinforbrug socioøkonomiske faktorer og anden sygdom. Hvis vi kan identificere mænd med en høj risiko for en øget sygdomsbyrde, kan vi etablere forebyggende tiltag, behandle senfølgerne tidligt, samt identificere den behandling, der forventes at give den enkelte patient den bedst mulige livskvalitet efter behandling for prostatakræft.

Projektet er et epidemiologisk registerstudie baseret på data fra bl.a. Danish Prostate Cancer Database (DaPCaR), CPR-registret, Landspatientregistret, Lægemiddelstatistikregistret, Cancerregistret, Dødsårsagsregistret, samt socioøkonomiske variable fra Danmarks Statistik.

Ph.d.-projektet er finansieret af fondsmidler fra Kræftens Bekæmpelse, og alle relevante godkendelser til at udføre projektet er opnået.

Vejledere

Hovedvejleder:

Professor, overlæge, ph.d. Andreas Røder, Afdeling for Urinvejskirurgi, Rigshospitalet.

Primær co-supervisor:

Gruppeleder, cand.scient, ph.d. Signe Benzon Larsen, Afdeling for Urinvejskirurgi, Rigshospitalet.

Jobbeskrivelse

Projektet afvikles som et selvstændigt 3-årigt forskningsprojekt i tæt samarbejde med vejledere. Projektets arbejdsopgaver vil bl.a. inkludere:

  • Færdiggørelse af protokollen i samarbejde med vejledere.
  • Projektkoordinering med det daglige ansvar for planlægning og udførelse af forskningsprojektets opgaver, herunder dataindsamling og databehandling.
  • Udarbejdelse af ph.d.-afhandling, inkl. publicering i internationale tidsskrifter.

Ph.d.-afhandlingen skal være artikelbaseret, og ansøger skal opfylde de obligatoriske krav til kursusdeltagelse svarende til ca. 30 ECTS-point, undervisning og gerne et ophold i et andet – evt. internationalt – forskningsmiljø under stipendiet.

Der vil under ph.d.-forløbet være mulighed for deltagelse i nationale og internationale kongresser med henblik på vidensdeling og etablering af forskningsnetværk.

Kvalifikationer

Ansøger skal have en kandidatgrad i medicin, folkesundhedsvidenskab eller lignende og have stor interesse for epidemiologi og registerforskning.

Det er vigtigt, at ansøger trives med en hverdag, der både indeholder koordinering af forskningsprojektet og videnskabelig bearbejdning af genereret data. Det er en fordel, hvis ansøger har erfaring med epidemiologisk forskning, herunder særligt registerbaseret forskning og kvantitativ dataanalyse.

Vi prioriterer vidensdeling og samarbejde højt i Urologisk Forskningsenhed, og det forventes, at ansøger bidrager til enhedens videnskabelige udvikling, herunder deltager i journal clubs og løbende projektpræsentationer. Ansøger skal være initiativrig, løsningsorienteret og struktureret og beherske engelsk på akademisk niveau, både skriftligt og mundtligt.

Ansættelsesvilkår
Stillingen som ph.d.-studerende er fuldtid og tidsbegrænset til 3 år. Stillingen er ledig til besættelse pr. 01.02.2023 eller snarest derefter. Det er en forudsætning, at kandidaten indskrives som ph.d.- studerende ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.

Ansøgning
Ansøgningen indsendes elektronisk ved at klikke på linket ”Søg job”.

Til ansøgningen vedlægges følgende dokumenter:

En motiveret ansøgning på dansk på ca. 1 A4-side (cover letter).

CV, inkl. uddannelsesbaggrund, erfaring, sprogfærdigheder og andre relevante kvalifikationer. Eksamensbevis (hvis uddannelsen ikke er afsluttet på ansøgningstidspunktet vedlægges et opdateret udtræk af karakterer).

Evt. publikationsliste (alle typer af publikationer medtages).

Ansøgningsprocedure

Ansøgningsfristen er mandag den 16. januar 2023.

Ansøgninger, der afleveres efter dette tidspunkt, vil ikke blive taget i betragtning.

Samtaler forventes afholdt torsdag den 26. januar 2023.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til gruppeleder, Signe Benzon Larsen på e-mail: [email protected] eller telefon: 3545 6152.

Generel information om ph.d.- uddannelsen ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet findes her.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 15.11.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København Ø
  • Fredag den 30. december 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København Ø over tid

Dato Alle jobs som forskere
13. november 2024 12
12. november 2024 12
11. november 2024 12
10. november 2024 14
9. november 2024 14
8. november 2024 14
7. november 2024 13
6. november 2024 13
5. november 2024 13
4. november 2024 13
3. november 2024 14
2. november 2024 14
1. november 2024 17
31. oktober 2024 18
30. oktober 2024 18
29. oktober 2024 17
28. oktober 2024 15
27. oktober 2024 18
26. oktober 2024 18
25. oktober 2024 4
24. oktober 2024 16
23. oktober 2024 16
22. oktober 2024 16
21. oktober 2024 15
20. oktober 2024 16
19. oktober 2024 16
18. oktober 2024 16
17. oktober 2024 15
16. oktober 2024 16
15. oktober 2024 17
14. oktober 2024 14