Statistisk stærk akademiker der vil gøre en forskel gennem data og analyser på børne- og undervisningsområdet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Har du særdeles stærke kompetencer inden for statistik, databehandling og formidling af komplekse problemstillinger? Og vil du bidrage til udviklingen af politik, analyser og beslutningsgrundlag, der gør en forskel på børne- og undervisningsområdet? Så er du måske den medarbejder, vi søger i vores datakontor i Styrelsen for It og Læring.

Vær med til at skabe datagrundlaget til brug for analyser, politikudvikling mv.

Styrelsen for It og Læring (STIL) er et omdrejningspunkt for Børne- og Undervisningsministeriets arbejde med data. Vi har et stort datafagligt miljø i styrelsen, hvor tre kontorer arbejder tæt sammen, bl.a. om udviklingen af registre og metoder, som går på tværs af ministeriets uddannelsesområder. Vi indsamler, analyserer og formidler data på alle ministeriets områder, og vi arbejder på, at vores data skal bringes mest muligt i spil. Det sker bl.a. via vores datavarehus på www.uddannelsesstatistik.dk, der har over 500.000 besøg om året, samt i ministeriets interne analysemiljø. Samtidig har vi har også ambitioner om at nyttiggøre flere af de produktionsdata, som ligger i styrelsens egne it-systemer, i arbejdet med kvalitets- og politikudvikling.

Den ledige stilling er placeret i Kontor for Data på Dagtilbud og Grundskole, hvor vi arbejder med data, surveys og analyser særligt på grundskole- og dagtilbudsområdet, herunder test- og prøveområdet i grundskolen. I kontoret vil du få ca. 15 kollegaer, der alle har stærke data- og metodefaglige kompetencer, og som motiveres af at styrke grundlaget for børn og voksnes trivsel og læring.

Du vil derfor få en hverdag med spændende og udfordrende opgaver

Vi søger en erfaren statistisk stærk profil til at styrke vores arbejde med data og analyse. Dine specifikke faglige kompetencer vil præge dine opgaver, og i tillæg til dine faglige kompetencer er det vigtigt for opgaveløsningen, at du formår at samarbejde med kolleger med stærk data-, it- og statistikfaglighed samt kolleger med andre fagligheder i bl.a. departement og vores søsterstyrelse Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Konkret vil du i tæt samarbejde med dine kollegaer skulle:

  • Være med til at styrke ministeriets analysegrundlag fx gennem arbejde med forbedret datakvalitet, analysemetoder og udvikling af nye nøgletalsregistre
  • Udarbejde avancerede registeropgørelser samt udtræk og analyser af stikprøver til bl.a. surveys, analyseprojekter, politikudvikling og tilsynsarbejde
  • Styrke vores opgaveløsning inden for psykometriske metoder via korrelations- og faktoranalyser eller avancerede item-response analyser, fx raschanalyser
  • Bidrage til, at vi i STIL kan få endnu mere ud af de mange ”produktionsdata” (fx log-data for aktiviteter, tilmeldinger eller trafiktal), som findes i vores it-systemer, for at skabe mere aktuelle og nuanceret indblik i sektorens aktiviteter

Du vil passe godt ind i kontoret, hvis du har flere af nedenstående kompetencer:

  • Du har en relevant akademisk uddannelse inden for samfundsvidenskab eller naturvidenskab med særlig interesse for statistik, data og analyse
  • Du har gerne flere års relevant erhvervserfaring, herunder erfaring med programmering gerne i SQL eller SAS
  • Du har erfaring med bearbejdning og kvalitetssikring af data - og har lyst til at arbejde med større tværgående dataregistre til statistisk brug
  • Du har erfaring med eller interesse for psykometriske metoder
  • Du har flair for samarbejde både inden for eget fagområde og på tværs af fagligheder
  • Du har erfaring med eller interesse for at arbejde i en politisk styret organisation.

Vi tilbyder

Vi tilbyder et alsidigt, selvstændigt og udfordrende job med gode muligheder for såvel personlig som faglig udvikling, opkvalificering og oplæring i de vigtigste værktøjer, som anvendes. Vi har et højt ambitionsniveau, og vores opgaver bliver løst af dygtige og engagerede medarbejdere. Trods en til tider travl hverdag lægger vi vægt på fleksibilitet i forhold til familieliv og fritid.

I STIL arbejder vi i agilt, og det betyder blandt andet, at vi arbejder teambaseret med en høj grad af transparens i opgaveløsningen, og at vi arbejder tæt sammen og hjælper hinanden med at løse vores opgaver.

Om os

STIL beskæftiger ca. 325 medarbejdere i København og Aarhus. STIL er en styrelse under Børne- og Undervisningsministeriet. Ved at styrke brugen af it og læring understøtter vi ministeriets målsætning om at skabe fagligt stærke uddannelser til alle. Vi bringer data og analyser aktivt i spil for at styrke læring og beslutningsgrundlag lokalt og centralt. Du kan se mange af de statistik- og analyseprodukter, vi laver på www.uvm.dk/statistik og på hjemmesiden for ministeriets datavarehus www.uddannelsesstatistik.dk.

Løn og ansættelse

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i forhold til gældende overenskomst for staten med mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg. Med de rette kvalifikationer og erfaring kan ansættelse ske som special- eller chefkonsulent.

Stillingen ønskes besat pr. 1. november 2021.

STIL har hovedkontor i København og har derudover en afdeling Aarhus. Arbejdsstedet er Vester Voldgade 123, 1552 København V eller Lyseng Allé 1, 8270 Højbjerg. Angiv gerne i din ansøgning, hvad dit foretrukne arbejdssted er.

Lyder det som noget for dig?

Så send os elektronisk din ansøgning, CV og dokumentation for uddannelse (eksamensbevis) inden ansøgningsfristen d. 30. august 2021. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 36

Hvis du går videre til 2. samtalerunde, vil du blive bedt om at udfylde en en kognitiv test (omtanke-test).

Har du spørgsmål til stillingen, er du er velkommen til at kontakte kontorchef Jacob Hartmann Sørensen på tlf. 4019 9583, e-mail [email protected] eller chefkonsulent Claus Jensen på tlf. 8937 6624, e-mail [email protected].

I Styrelsen for It og Læring ønsker vi en sammensætning af medarbejdere, der afspejler det omgivende samfund, og vi vurderer udelukkende ansøgere på baggrund af kvalifikationer og kompetencer.

Læs mere om Styrelsen for It og Læring på www.stil.dk, ansættelsesprocessen og mød en medarbejder.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 10.8.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København V
  • Mandag den 30. august 2021

Lignende jobs

  • Forsker i København

    PhD scholarship on Management Accounting and the Digital Finance Function[xxxxx] invites applicants for a PhD position in the field of accounting on the topic: Management acc..
    • Forsker
    • København
    Få mere info
  • Forsker i København

    Principal Scientist, Medicinal ChemistryWe are looking for a Principal Scientist to join the department of Medicinal Chemistry. As an outstanding medicinal chemist with documented results,.
    • Forsker
    • København
    Få mere info
  • Forsker i Frederiksberg

    Forsker søges til organisation/virksomhed i 2000 Frederiksberg
    • Forsker
    • Frederiksberg
    Få mere info
  • Forsker i København

    Forsker søges til organisation/virksomhed i København
    • Forsker
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som forskere i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København V over tid

Dato Alle jobs som forskere
3. juli 2024 1
2. juli 2024 1
1. juli 2024 1
30. juni 2024 2
29. juni 2024 2
28. juni 2024 2
27. juni 2024 2
26. juni 2024 2
25. juni 2024 2
24. juni 2024 2
23. juni 2024 2
22. juni 2024 2
21. juni 2024 2
20. juni 2024 2
19. juni 2024 2
18. juni 2024 1
17. juni 2024 1