Ph.d.-stipendium i sundhedskommunikation: konfliktafværgning på sygehuse

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Roskilde

Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Roskilde Universitet, opslår et ph.d.-stipendium i sundhedskommunikation. Emnet er konfliktafværgning på sygehuse. Projektet skal bidrage til at styrke sygeplejerskers muligheder for at afværge konfliktfyldte situationer på somatiske sygehuse igennem ”deeskalering”. Det gøres ved at samskabe og undersøge et kompetenceudviklingsforløb, der omhandler deeskalering.
Stillingen er ledig fra den 1. september 2021 eller snarest muligt derefter. Stillingen som ph.d.-stipendiat er tidsbegrænset til 3 år (jf. AC-overenskomsten).

Overordnet beskrivelse af ph.d.-projektet
Ph.d.-projektet skal omhandle samsproduktion af viden i et kompetenceudviklingsforløb med fokus på deeskalering. Forløbet, der skal samskabes og undersøges, er rettet mod at øge patientsikkerheden, herunder forebygge anvendelsen af tvang samt understøtte personalets arbejdsmiljø og fastholdelse af medarbejdere. Ph.d.-projektet skal, med inspiration fra eksisterende viden, have fokus på de muligheder og udfordringer, der er forbundet med sygeplejerskernes deltagelse i kompetenceudviklingsforløbet, der har til formål at skabe tryghed for både patienter og personale.

Målet med ph.d.-projektet er at skabe større indsigt i: 1) hvordan sygeplejersker udvikler kundskaber i (og med) praksis til at møde mennesker i konfliktfyldte situationer gennem deltagelse i samskabelsesprocesser og 2) hvordan disse samskabelsesprocesser og nye kundskaber påvirker sygeplejerskernes arbejdsmiljø og patienternes sikkerhed.

Dialogisk kommunikationsteori kan med fordel udgøre det teoretiske og praktiske omdrejningspunkt for projektet, hvor samskabelse af viden tænkes at have en central placering både teoretisk, metodisk og empirisk. Heri ligger, at ph.d.-stipendiaten udvikler og anvender relevante dialogiske metoder til at facilitere samskabelse i forbindelse med udviklingen og implementeringen af kompetenceforløbet og teoretisk og metodisk reflekterer over, hvordan disse får betydning i såvel samskabelsesprocessen med aktører på de involverede afdelinger som for den samproducerede viden. Der skal i projektet arbejdes kritisk refleksivt med, hvad der sker i den fælles vidensproduktions- og forandringsproces.

Projektet er tænkt og formuleret indenfor en poststrukturalistisk, kritisk dialogisk, samskabende teoretisk ramme, hvor de involverede medarbejdere og ledere indgår som medforskere i arbejdet med at forstå, udvikle og forandre den eksisterende praksis med henblik på at skabe ny viden og konkrete forandringer, som er meningsfulde for alle involverede aktører.

Vejledning vil blive varetaget af videnskabelige medarbejdere fra hhv. forskningsgruppen i Dialogisk Kommunikation/RUC og Forskningsstøtteenheder i Region Sjælland.

Ph.d-projektet er finansieret indenfor samarbejdsaftalen mellem RUC og Region Sjælland og er en del af det nye regionale forskningsprogram REFAS (Rekruttering og Fastholdelse af sygeplejersker i somatikken og psykiatrien i Region Sjælland) under ledelse af professor Bibi Hølge-Hazelton og lektor Lene Lauge Berring. Ph.d.-projektet vil bygge videre på et netop afsluttet forskningsprojekt med fokus på fastholdelse og rekruttering af sygeplejersker (NUCAP) og et aktionsforskningsprojekt, der har udviklet en kompetencestation i deeskalering med det formål at forebygge konfliktfyldte situationer med psykiatriske patienter i det somatiske behandlingssystem. Aktionsforskningsprojektet har vist, at det er vigtigt, at personalet lærer at forstå patientens handling og derigennem håndtere potentielle konfliktsituationer gennem deeskalering.

Instituttet
Du vil blive ansat som ph.d.-stipendiat på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab. Instituttet består af kommunikationsfag og humanistiske fag. Det er instituttets ambition at være førende inden for instituttets forskningsområder, nationalt såvel som internationalt. Det er også en ambition at udvikle lokale, regionale og nationale samt internationale forskningsnetværk med det mål at sikre den højeste kvalitet i alle vore forskningsaktiviteter.
IKH stræber efter at udvikle en tværfaglig forskningsprofil i krydset mellem kommunikation, kulturstudier, samfundsvidenskab og humaniora. IKH er et innovativt og tværfagligt universitetsmiljø, karakteriseret af mangfoldighed med hensyn til teori, metode og studier inden for forskning og uddannelse. Derfor er vores forskning præget af double impact, dvs. højeste akademiske kvalitet og interaktion med offentlige og private aktører i samfundet.

Ph.d.-skolen
Du vil blive indskrevet som ph.d.-stipendiat ved ph.d.-skolen Kommunikation og Humanistisk Videnskab. Ph.d.-skolen tilbyder en række aktiviteter, fx internationale ph.d.-kurser og master classes med forskere fra hele verden til writing retreats, hyppige work-in-progress seminarer såvel som uformelle aktiviteter. Vi forventer, at instituttets ph.d.-studerende er aktivt involveret i alle aktiviteter, og at de bidrager til et dynamisk og inspirerende ph.d.-miljø.
Du vil blive tilknyttet forskningsgruppen Dialogisk Kommunikation og kan deltage i flere forskningsgrupper, hvis det er relevant. Alle ph.d.-stipendiater opfordres til at samarbejde med andre forskningsmiljøer og netværk både nationalt og internationalt. I rekrutteringsprocessen lægger vi vægt på, at ansøgeren har erfaring med at indgå i forskellige forsknings- og udviklingsmiljøer.
Læs mere om ph.d.-skolen her: https://ruc.dk/phdskolen-kommunikation-og-humanistisk-videnskab.

Ansvar og opgaver
Ph.d.-stillingen er en uddannelsesstilling, og hovedopgaverne i stillingen er fastsat i kapitel 3 i Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen ved universiteterne og visse kunstneriske uddannelsesinstitutioner (https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=152430)

Kvalifikationer
I udvælgelsen bliver der lagt stor vægt på, at du har en professionsbaggrund inden for sundhedssektoren, og at du er indstillet på:
  • at skrive en afhandling, som inkluderer eller kan danne grundlag for mindst tre videnskabelige artikler, evt. skrevet I samarbejde med andre, herunder dine vejledere.
  • at arbejde med samskabelse både som teori og metode på den eller de afdelinger, der involveres i projektet
  • at kunne manøvrere mellem forskellige organisatoriske kontekster (universitet, den regionale forskningsenhed og praksis på hospitalsafdelinger)
  • at deltage aktivt i såvel ph.d.-skolens som din forskningsgruppes og forskningsenhedens aktiviteter

I øvrigt forventes:
  • dansk på modersmålsniveau (for at kunne samarbejde med afdelingernes medarbejdere),
  • engelsk på et godt niveau såvel mundtligt som skriftligt,
  • erfaring med at arbejde selvstændigt og i samarbejde med andre såvel i forsknings- som i andre praksissammenhænge


Endelig lægger vi vægt på, at du er initiativrig og har gode samarbejdsevner. Vi forventer, at du deltager i instituttets daglige aktiviteter og har lyst til at deltage i samarbejder både inden for dit fagområde og på tværs af fag.

Bedømmelse
I bedømmelsen vedrørende ansættelse vil der blive lagt vægt på:
  • Klinisk/professionsbaggrund inden for sundhedssektoren
  • Relevant kandidatuddannelse eller tilsvarende (i henhold til Danish Qualifications Framework for Higher Education: https://ufm.dk/en/education/recognition-and-transparency/transparency-tools/qualifications-frameworks/other-qualifications-frameworks/danish-qf-for-higher-education?set_language=en&cl=en)
  • Øvrige akademiske kvalifikationer beskrevet i stillingsopslaget

I bedømmelsen vedrørende indskrivning vil der herudover blive lagt vægt på:
  • Uddannelseskompetencer og eventuelle yderligere faglige kvalifikationer
  • Karakterer på kandidatuddannelse eller tilsvarende
  • Kvalitet og relevans i projektbeskrivelsen
  • Kvalitet og relevans af de metodologiske og teoretiske valg
  • Konsistens og sammenhæng mellem projektet og valget af metode og teori
  • Om projektet forekommer realistisk og muligt at gennemføre
  • Tilstrækkelige kvalifikationer og erfaringer til at kunne gennemføre ph.d.-projektet


Mere information
For yderligere oplysninger om REFAS, forskningsprojektet og organisering, kontakt venligst professor Louise Phillips, [email protected] (+45) 22199355 eller Lene Lauge Berring [email protected], (+45 28562921)
Yderligere information om forskeruddannelsen og Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab kan fås ved henvendelse til ph.d.-skoleleder, professor Ida Willig, [email protected], (+45) 23650085.

Ansættelsesvilkår
Der er tale om en ansættelse på fuldtid 37 timer pr. uge, med reference til Dekan Julie Sommerlund.
Ansættelsen er omfattet af Cirkulære om overenskomst for Akademikere i staten og Cirkulære om protokollat om visse ansættelsesvilkår for videnskabeligt personale ved universiteter.

Udvælgelse til faglig bedømmelse
Efter ansøgningsfristens udløb udvælger formanden for ansættelsesudvalget – efter rådgivning fra ansættelsesudvalgets medlemmer inklusiv formanden for bedømmelsesudvalget – et antal ansøgere til faglig bedømmelse. Hver enkelt ansøger meddeles herefter, om vedkommende er blandt de ansøgere, som er sendt videre til faglig bedømmelse. De udvalgte ansøgere vil blive informeret om sammensætningen af bedømmelsesudvalget, og hver ansøger vil blive givet mulighed for at fremsætte eventuelle bemærkninger til bedømmelsesudvalgets sammensætning og – senere – sin bedømmelse.
Ansøgere, der ikke er sendt videre til faglig bedømmelse, kan ikke forvente at høre mere, før der er truffet beslutning om ansættelse, med mindre der på et senere tidspunkt i rekrutteringsprocessen udvælges yderligere til faglig bedømmelse. Bemærk at det kan tage op til 6 måneder før udvalget har truffet deres beslutning.

Ansøgning
Søg stillingen på https://ruc.dk/ledige-stillinger-pa-roskilde-universitet/

Ansøgningen skal være på dansk eller engelsk og indeholde:
  1. Projektbeskrivelse inkl. tidsplan (maks. 5 sider)
  2. CV
  3. Dokumentation for relevante eksaminer
  4. Specialeudtalelse(r)
  5. Speciale og/eller andre publikationer


Ansøgningsfristen er 29. juli 2021
Materiale modtaget efter fristens udløb vil ikke blive taget I betragtning.

Roskilde Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge hos os.
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Roskilde.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Roskilde
  • Torsdag den 29. juli 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i Roskilde

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Roskilde over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i Roskilde over tid

Dato Alle jobs som forskere
22. november 2024 15
21. november 2024 13
20. november 2024 12
19. november 2024 10
18. november 2024 14
17. november 2024 14
16. november 2024 13
15. november 2024 15
14. november 2024 15
13. november 2024 15
12. november 2024 14
11. november 2024 14
10. november 2024 12
9. november 2024 13
8. november 2024 12
7. november 2024 12
6. november 2024 13
5. november 2024 13
4. november 2024 14
3. november 2024 14
2. november 2024 14
1. november 2024 15
31. oktober 2024 16
30. oktober 2024 15
29. oktober 2024 15
28. oktober 2024 14
27. oktober 2024 15
26. oktober 2024 16
25. oktober 2024 17
24. oktober 2024 15
23. oktober 2024 11