Datamanager for forskningsdata til Rigsarkivet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Vil du være med til at understøtte og udvikle et af Europas førende arkiver inden for digital samfundsdokumentation? Motiveres du af høj faglighed og af at være med til at bevare forskningsdata for eftertiden? Så er du måske vores ny kollega.

Som datamanager for forskningsdata modtager, kvalitetssikrer og klargør du forskningsdata til bevaring samt vejleder de afleverende forskere og myndigheder.

Jobbet er placeret i enheden Digital Bevaring, som består af 17 medarbejdere. Vi har ansvar for at bevare data fra det danske samfund sikkert og omkostningseffektivt. I enheden udarbejder og vedligeholder vi metoder, standarder og regler for troværdig langtidsbevaring. Derudover sikrer vi, at data bliver testet og kvalitetssikret, når Rigsarkivet modtager dem. Digital Bevaring varetager endvidere den løbende udvikling af Rigsarkivets modtagelses- og bevaringssystem.

Samarbejdet i enheden er tillidsfuldt, og vi sætter pris på humor, involvering, dialog og sparring i hverdagen. Der er god mulighed for at præge arbejdet, ligesom der er mulighed for løbende kompetenceudvikling, deltagelse i konferencer mv.

Dine opgaver
Du har ansvar for data management-opgaver i relation til at modtage og bevare data, som er skabt i forbindelse med forskningsprojekter. Du er endvidere systemansvarlig for Rigsarkivets program ASTA, som er udviklet til at understøtte arkivering af statistikdata.

Du sørger for test og arkivering samt bidrager til vejledning af forskere og myndigheder i forbindelse med produktion af afleveringspakker af forsknings- og statistisk data. Du medvirker endvidere i arbejdet med at udarbejde ny bekendtgørelse vedrørende bevaring af forskningsdata.

Endelig indgår du i arbejdet med at modtage og teste andre data, som Rigsarkivet modtager til bevaring.

Om dig
Vi lægger vægt på, at du har en relevant uddannelse, der er relateret til et eller flere af disse felter; statistik, programmering, data, test, databaseteori og/eller SQL. Du vil skulle tilegne dig viden om brug af statistikprogrammer som fx SPSS, SAS, STATA og/eller R, hvis du ikke har det i forvejen.

Det er vigtigt, at du trives med at arbejde selvstændigt og struktureret herunder følge etablerede rutiner og processer og kan bidrage til at udbygge og optimere dem, hvor det er relevant.

Det er en fordel, hvis du har kendskab til regler for aflevering af digitale data til Rigsarkivet.

Arbejdet fordrer samarbejde og dialog med forskere, datamanagere og andre eksterne. Det er derfor væsentligt, at du også har gode samarbejdsevner og kan formulere dig klart i dialogen med både kolleger og forskere.

Om os
I Rigsarkivet arbejder vi for at indsamle, bevare, forske i, tilgængeliggøre og formidle den vigtige samfundsdokumentation, der er Rigsarkivets ansvarsområde. Vi er en ambitiøs organisation, der satser på udvikling og digitalisering af vores arbejdsmåder og vores ydelser. Vi prioriterer gode muligheder for personlig og faglig udvikling, ligesom vi lægger vægt på et stærkt fagligt og socialt arbejdsmiljø, hvor opgaverne løses i samarbejde med kollegerne. Vi har fleksible arbejdstider og vægter, at arbejds- og privatliv hænger godt sammen.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes i henhold til enhver tid gældende overenskomstaftale med Skatteministeriet for ansatte i staten. Arbejdstiden er gennemsnitlig 37 timer om ugen. Arbejdsstedet er Kalvebod Brygge 34, centralt i København.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt, ligesom du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele din ansættelse.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Din ansøgning
Send en motiveret ansøgning, CV og dokumentation for relevant uddannelse, certificering og erhvervserfaring via Rigsarkivets rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker ’Søg stillingen’ nederst på denne side.

Ansøgningsfristen er søndag den 16. oktober 2022. Vi forventer at afholde samtaler i uge 42 og 43.

Hvis du vil høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte enhedschef Anders Raahauge på 40611624.

Du kan desuden læse mere om aflevering af forskningsdata til Rigsarkivet på https://www.sa.dk/da/forskning-rigsarkivet/anmeldogafleverforskningsdata/ eller se mere information generelt om Rigsarkivet på www.sa.dk.

Rigsarkivet tilstræber at få så bred en sammensætning i personalet som muligt, hvorfor alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "IT-supporter", og befinder sig i kategorien "Informationsteknologi".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 30.9.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • IT-supporter
  • København V
  • Søndag den 16. oktober 2022

Lignende jobs

  • It-supporter i København V

    Er du passioneret omkring IT Drift? Så har vi en spændende og udfordrende rolle, hvor du kan sætte dit præg på drift og support i en dynamisk IT-afdeling. For vores kunde, Boligselskabernes Hu..
    • IT-supporter
    • København V
    Få mere info
  • It-supporter i København

    Interesserer du dig for Linux og forretningskritisk applikationsdrift? Så har du mulighed for at spille en central rolle i driften af nogle af Danmarks mest forretnings- og samfundskritiske løsning..
    • IT-supporter
    • København
    Få mere info
  • It-supporter i København

    Motiveres du af optimering og forretningskritisk applikationsdrift, og har du et godt kendskab til Linux? Så er du måske vores Linux Operations Engineer til en af vores Operations-afdelinger, hvor .
    • IT-supporter
    • København
    Få mere info
  • It-supporter i København K

    Kongehuset søger en engageret og dygtig IT-ansvarlig med en bred vifte af IT-kompetencer og erfaring med styring af projekter. I Kongehuset varetager medarbejderne en bred vifte af opgaver i fo..
    • IT-supporter
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som it-supportere i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte it-supporter i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal it-supportere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte it-supportere i København V over tid

Dato Alle jobs som it-supportere
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0
4. juni 2024 0
3. juni 2024 0
2. juni 2024 0
1. juni 2024 0
31. maj 2024 0
30. maj 2024 0
29. maj 2024 0