Målrettet journalist med næse for forskningsnyheder

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Frederiksberg C

Kan du forklare det svære enkelt og præcist? Og lyder forskningsformidling, naturvidenskab og pressearbejde som en spændende faglig cocktail for dig? Så er du måske vores nye kollega i nyhedsteamet på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE) på Københavns Universitet.

Nyhedsteamet består af tre journalister og er en del af SCIENCE Kommunikation. Teamet finder, skriver og udbreder nye, spændende og samfundsvigtige forskningsresultater til Danmark og resten af verden i tæt samarbejde med vores forskere.

Vi har store ambitioner om at formidle forskningen, så modtagerne kan se, hvordan vi bidrager til løsninger på verdens udfordringer, eksempelvis klimaforandringer, grøn omstilling, fremtidens fødevarer og behovet for nye teknologier.

Vi forventer, at du er nysgerrig på alt lige fra verdens mærkeligste pattedyr til blades forsvarsmekanismer, algoritmers CO2-forbrug og andre emner, du måske aldrig før har hørt om. For vi skriver nyheder for 12 institutter med vidt forskellige forskningsområder.

I jobbet kommer du til at tale med nogle af verdens dygtigste forskere på deres felt, så du skal synes, at det er fascinerende at sætte dig ind i nye kringlede videnskabelige resultater, forstå vigtigheden af detaljer og samtidig formå at fremhæve de vigtigste pointer i en velskrevet pressemeddelelse.

Derfor er det vigtigt, at du har dine journalistiske færdigheder i orden og kan vinkle en nyhed skarpt og ikke mindst interessant for omverdenen. Samtidig skal du kunne lande kompromiser, der bygger bro mellem forskernes faglige kæpheste og den gode fortælling, og det på en måde, der hverken svækker nyheden eller forskernes troværdighed.

Det proaktive pressearbejde, hvor du sælger en historie ind til et medie, er et naturligt element i dit nyhedsarbejde – fuldstændig ligesom du ubesværet tænker i formidling på tværs af kanaler og potentielle nye måder at få vores viden ud i verden.

Ud over at arbejde tæt sammen med kollegerne i nyhedsteamet vil du også komme til at arbejde sammen med kollegerne i SCIENCE Kommunikation, kommunikationsmedarbejdere på institutterne og kolleger fra de andre fakulteter på Københavns Universitet.

Din profil

Vi lægger også vægt på, at du

  • er uddannet journalist, cand.comm. eller lignende
  • har nogle års erfaring som færdiguddannet – gerne fra et nyhedsmedie eller fra større komplekse organisationer, gerne inden for forskning og/eller uddannelse
  • har dokumenteret erfaring med proaktivt pressearbejde og er god til at hjælpe de danske og udenlandske journalister, som kontakter os
  • mestrer engelsk på et niveau, så du ubesværet kan læse videnskabelige artikler og interviewe engelsktalende forskere

Som person er du ansvarsbevidst, en udpræget holdspiller, mere specialist end generalist, har diplomatisk sans, flair for strategisk tænkning og trives med at indgå i mange forskellige samarbejdsrelationer i en stor og kompleks organisation. Du er fleksibel i forhold til nye opgaver og udfordringer, der opstår undervejs.

I SCIENCE Kommunikation løser vi ud over nyhedsarbejdet også en lang række meget forskellige eksterne og interne kommunikationsopgaver. Vi er i alt 14 medarbejdere med et solidt kollegialt fællesskab, en rar og uformel omgangstone og et stort fagligt engagement. Vi sparrer og støtter, giver konstruktiv feedback og er enige om ikke at tage os selv alt for højtideligt. Og så finder vi nemt en undskyldning for at samles og fejre et veludført stykke arbejde eller en dejlig torsdag.

Løn og ansættelsesvilkår

Hvis du har en kandidatuddannelse som fx cand.comm. eller cand. public på baggrund af en bacheloruddannelse (dog ikke en bachelor fra SDU i journalistik – linje A), vil du blive indplaceret som akademisk medarbejder i henhold til gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og Akademikere i staten, hvor lønnen er anciennitetsbestemt.

Hvis du er uddannet journalist eller cand. public. på baggrund af en professionsuddannelse i journalistik eller bachelor fra SDU i journalistik – linje A, vil løn og ansættelsesvilkår være i henhold til gældende overenskomst for journalister i statens tjeneste og aftale for praktikanter, der under deres uddannelse til journalist ansættes i staten, hvor lønnen er anciennitetsbestemt.

Der vil være mulighed for at forhandle et tillæg efter kvalifikationer. Den ugentlige arbejdstid er 37 timer.

SCIENCE er en attraktiv og fleksibel arbejdsplads, der lægger vægt på kontinuerlig faglig og personlig udvikling. Vi stræber efter en passende balance mellem arbejds- og privatliv og tilbyder gode muligheder for at tilrette arbejdet fleksibelt.

Din ansøgning

Er du interesseret i stillingen, skal du sende en elektronisk ansøgning via jobsiden på Jobportalen (tryk på linket "SØG STILLINGEN" nederst i opslaget) senest den 27. februar 2022. Vedlæg dit uddannelsesbevis og gerne et eller to eksempler på dit nyhedsarbejde. Ansættelsessamtaler finder sted 3. og 4. marts 2022. Ansøgere, som går videre til 2. samtale, skal løse en faglig opgave inden 2. samtale, der finder sted 9. marts 2022. Vi forventer, at du kan tiltræde jobbet 1. maj 2022.

Yderligere oplysninger

Du kan læse mere om fakultetet på www.science.ku.dk. Har du spørgsmål om stillingen, er du velkommen til at kontakte journalist og teamkoordinator Michael Skov Jensen, tlf. 93 56 58 97 eller kommunikationschef Birgitte Lyhne, tlf. 93 56 58 64.

Universitetet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen

Om SCIENCE

SCIENCE’s væsentligste opgave at bidrage til løsning af de store udfordringer, vi står overfor i en verden under hastig forandring med øget pres på bl.a. naturressourcer og markante klimaforandringer - både nationalt og globalt. Samtidig skal fakultetet være med til at skabe økonomisk vækst og levere dygtige kandidater med de kompetencer, som samfundet har brug for. Det gør vi i et tæt samarbejde med erhvervslivet og offentlige myndigheder, organisationer og andre universiteter såvel herhjemme som i udlandet. SCIENCE har 4.000 ansatte, 10.000 bachelor- og kandidatstuderende og et årligt budget på cirka 2,5 mia. kr.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Journalist", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Frederiksberg C.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.2.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Journalist
  • Frederiksberg C
  • Søndag den 27. februar 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som journalister i Frederiksberg C

Herunder ser du udviklingen i udbudte journalist i Frederiksberg C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal journalister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte journalister i Frederiksberg C over tid

Dato Alle jobs som journalister
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0