Pressemedarbejder til SDU

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odense M

Som offentlig institution tager Syddansk Universitet sin formidlingsforpligtigelse alvorlig. I en nyoprettede funktion som pressemedarbejder i den nyetablerede afdeling for Presse & Formidling får du som pressemedarbejder derfor en central rolle med at sætte SDU på mediernes dagsorden og sammen med dine øvrige kollegaer i afdeling bistå den øverste ledelse i at aflevere universitetets budskaber til omverden.

Om jobbet

I takt med at SDU oplever en stigende interesse fra omverden mander vi op på vores betjening af pressen og universitetets øverste ledelse i den forbindelse. I tæt samarbejde med pressechefen bidrager du til den daglige kontakt med pressen. Du arbejder proaktivt og strategisk, når du udarbejder beredskaber, eller sælger gode historier ind til medierne, og reaktivt, når du bistår med presserådgivning af ledelsen og den øvrige organisation.

Du vil have særlig fokus på udvikling og drift af opgaverne:

  • proaktivt pressearbejde. Du er med at sikre, at vi får nyhederne ud over rampen. Du opsøger relevante medier og formidler historierne.
  • dag til dag-pressehåndtering. Du tager telefonen, når journalisterne ringer, og hjælper dem til at få svar på deres spørgsmål.
  • udarbejder pressemeddelelser, presseberedskaber, kronikker eller debatindlæg i tråd med SDU’s overordnede mål og budskaber.
  • medieovervågning.
  • medietræning af SDU´s ledelse.

Det er vigtigt at du:

  • har solid journalistisk erfaring med pressehåndtering og nyhedsformidling
  • kan se og vinkle historierne og at du trives med at opsøge pressen og formidle historierne, så de når vores målgrupper.
  • har faglig pondus. Du kommer til at arbejde tæt sammen med organisationen og det kræver, at du er helt tydelig i din faglighed.
  • har stærke samarbejdsevner. For at skabe gode løsninger, har du, samtidig med, at du har faglig pondus, respekt for andres faglighed, og det falder dig naturligt at arbejde sammen med mennesker med helt andre fagligheder.
  • har gode analytiske evner, politisk tæft og strategisk sans
  • er hurtig til at omsætte ideer og kompliceret materiale til ”klar tale”.

Som pressemedarbejder arbejder du tæt sammen med pressechefen om opgaverne, ligesom du indgår i den daglige indholdsproduktion i afdelingen og samarbejder med de journalister, der dagligt overvåger medier og servicerer pressen – både i afdelingen og på fakulteterne.

Afdelingen for Presse & Formidling er en af fire afdelinger i den centrale kommunikationsenhed på SDU, der servicerer organisationen med blandt andet web, sociale medier, kampagner, events, visuel identitet, oversættelser og grafiske ydelser. I hverdagen er der et meget tæt samarbejde på tværs af afdelingerne, og du vil få kollegaer med specialistviden inden for hver deres faglige felt.

Om dig

Du er nok uddannet journalist, cand. com eller lignende. Du har i hvert fald flere års erfaring bag dig som pressemedarbejder – eller rådgiver fra en større organisation. Det er ikke et must, at du har erfaring fra uddannelsessektoren, men du forstår at navigere i en hverdag, der også er styret af politiske dagsordener.

Du trives i arbejdsfeltet mellem strategiske rådgivning og produktion af content til alle vores platforme, og du evner at levere, også når der kan være korte deadlines. Du formår at samarbejde med kollegaer med andre faglige baggrunde end dig, og du nyder at løfte i flok. Du er analytisk anlagt og har erfaring med at omsætte strategiske tanker til handlekraftige ord. Dine journalistiske kompetencer og din viden om samfundet er selvfølgelig i top, og i en ofte travl hverdag nyder du at få noget fra hånden.

Du arbejder ansvarsbevidst med dine opgaver, og du skaber stærke relationer til dine samarbejdspartnere internt såvel som eksternt. Du har et stort netværk til både den lokale og den landsdækkende presse, som du bringer i spil i den daglige opgaveløsning.

Om SDU

Syddansk Universitet er Danmarks 3. største universitet. Som det første universitet i Danmark har vi gjort FN´s 17 verdensmål til omdrejningspunktet for alle vores aktiviteter. Vi har indført alternative optagelsesprocedurer på de fleste studier. I 2022 bliver SDU koblet fysisk sammen med det nye højteknologiske universitetshospital, OUH, hvilket er en af de største sammenkoblinger mellem teori, laboratorie og patientpleje i verden.

Kravet om at tilpasse sig samtiden har formet SDU siden grundlæggelsen i 1966, og i dag er vi både en klassisk forsknings- og uddannelsesinstitution og et omstillingsparat, eksperimenterende universitet.

Ansættelsessted er SDU´s campus i Odense. Stillingen er placeret i den centrale kommunikationsenhed i Fællesadministrationen med reference til pressechefen.

Forventet tiltrædelse den 1. marts 2021 eller efter aftale.

Samtaler forventes afholdt i uge 3 og 4 2021.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte pressechef Bolette Marie Kjær Jørgensen 9350 7216 eller kommunikationschef Ditte Bjerrisgaard Bundesen 2912 5809.

Stillingen er på fuld tid, og ansættelse finder sted i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante organisation.

Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket "Ansøg online".

Vedhæftede filer skal være i Adobe PDF eller Word format.

Hvert felt i ansøgningsskemaet kan kun indeholde én fil af max. 10 Mb.

Vejledning i forbindelse med ansøgning findes her.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Journalist", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Odense M.

Jobbet er oprettet på vores service den 30.11.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Journalist
  • Odense M
  • Søndag den 03. januar 2021

Statistik over udbudte jobs som journalister i Odense M

Herunder ser du udviklingen i udbudte journalist i Odense M over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal journalister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte journalister i Odense M over tid

Dato Alle jobs som journalister
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0