Jurist/juridisk konsulent med fokus på forvaltningsret og regulatoriske forhold

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Fredericia

Jurist/juridisk konsulent med fokus på forvaltningsret og regulatoriske forhold


Vil du bidrage til, at Energinet varetager sin rolle som myndighed på en måde, som sikrer åbenhed og gennemsigtighed? Vi søger en erfaren jurist, der med solide juridiske færdigheder inden for EU-ret, forvaltningsret eller myndighedsudøvelse kan bidrage til at styrke Energinets rolle som myndighed. Du bliver en del af en organisation, hvor fleksibilitet står højt på dagsordenen. Du får derfor tilbudt udstyr til en god hjemmearbejdsplads for at kunne afveksle bedst muligt med at være på vores hovedkontor i Fredericia og hjemme.

Myndighedsudøvelse i tæt samarbejde med organisationen og eksterne interessenter


Energinet arbejder for at forsyne borgere og virksomheder i Danmark med energi, som er klimaneutral, forsyningssikker og tager højde for samfundsøkonomi. Vi udvikler energiens infrastruktur og markedsrammer, så elforbruget i Danmark i 2030 er baseret udelukkende på vedvarende energi, og så alle dele af samfundets energiforbrug er klimaneutralt i 2050.

Du bliver en del af Myndighedsenheden, som er en afdeling i Koncernjura. Myndighedsenheden er specialiseret i det forvaltningsretlige og regulatoriske område og har det overordnede ansvar for Energinets myndighedsopgaver i forhold til at udstede regler og træffe afgørelser samt sikre og fastlægge principperne for Energinets myndighedsudøvelse.

Som vores nye jurist er din primære opgave at sikre, at Energinet udsteder juridiske regler og træffer afgørelser i overensstemmelse med det relevante retsgrundlag. Du varetager dialogen med vores datterselskab Systemansvar for både el og gas omkring inddragelse af systemtekniske, markedsmæssige og økonomiske forhold i myndighedsudøvelsen. Derudover har du en væsentlig snitflade eksternt med bl.a. myndigheder og tilsyn. Du er ansvarlig for at håndtere den myndighedsmæssige dialog med interessenterne - og udsteder og formidler regler, forskrifter og afgørelser for systemmæssige og markedsmæssige forhold i Energinet.

”For at lykkes i rollen skal du evne at etablere solide samarbejdsrelationer med såvel interne specialister som eksterne myndigheder og interessenter, hvilket forudsætter, at du kan koble dine gode juridiske og metodiske færdigheder med blikket for de større sammenhænge og forståelsen for Energinets rolle - både regulatorisk og samfundsmæssigt”, fortæller afdelingsleder Anja Rye.

Glæd dig til et udadvendt job, hvor du er med til at løfte Energinets ansvar gennem sikring af vores forvaltningsretlige grundlag og styrkelse af rollen som myndighed. Samtidig får du mulighed for at arbejde med et specifikt juridisk område, hvor regler og juridiske rammebetingelser er i konstant bevægelse, og hvor opgaverne løses under stor politisk bevågenhed.

Juridisk profil med interesse for det forvaltningsretlige og regulatoriske område


Du er uddannet cand.jur./cand.merc.jur. eller har en anden juridisk/økonomisk uddannelse eller erhvervserfaring. Derover har du mindst 5 års relevant juridisk erfaring, hvor du har opnået erfaring med EU-ret, forvaltningsret eller myndighedsudøvelse. Samtidig er det en fordel, hvis du har erfaring med regulering og samarbejde med myndigheder. Da du skal håndtere og formidle både danske myndighedskrav og EU-regler, er det vigtigt, at du er dygtig i din mundtlige og skriftlige kommunikation – både på dansk og engelsk.

Som person trives du med at arbejde i et team og bidrage til sparring og fælles forståelse i afdelingen. Du er struktureret og går systematisk til værks med dine opgaver, men er samtidig helhedsorienteret og evner at samarbejde bredt med forskellige faggrupper. Du har et højt engagement og motiveres af at tilegne dig ny viden inden for dit fagområde - og du kan i kraft af din pragmatiske tilgang og blik for helheden bevare det strategiske overblik og navigere inden for de politiske udsving, der hersker på området.

Ansøgning og kontakt


Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”send ansøgning”. Vi holder samtaler løbende og lukker rekrutteringen, når vi har fundet den rette kandidat, så vent ikke for længe med at sende din ansøgning. Har du spørgsmål til jobbet, er du meget velkommen til at kontakte afdelingsleder Anja Rye på telefon 61 24 44 27.

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Vi arbejder aktivt og målrettet med mangfoldighed i Energinet og opfordrer dig derfor til at udelade billede, oplysninger om alder, civilstand og lignende, for at minimere ubevidste biases i processen.

Særlige forhold


Jobbet kræver, at du kan opnå og opretholde sikkerhedsgodkendelse.

Energinet er en selvstændig offentlig virksomhed, der varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker. Læs mere på vores hjemmeside www.Energinet.dk.

Se film om Energinet.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Fredericia.

Jobbet er oprettet på vores service den 11.10.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • Fredericia

Lignende jobs

  • Jurist (studiejob) i Ribe

    Er du på udkig efter et studiejob på ca. 15 timer om ugen, som giver dig relevant juridisk erhvervserfaring inden for digitalisering? Er du nysgerrig på nye digitale teknologier, herunder kunstig i..
    • Jurist
    • Ribe
    Få mere info
  • Jurist i Ribe

    Brænder du for at arbejde med GDPR, forvaltningsret og informationssikkerhed i en offentlig udviklingskontekst? Er du struktureret, grundig og nysgerrig på nye digitale teknologier? Så er du måske .
    • Jurist
    • Ribe
    Få mere info
  • Jurist i Vejle

    Går du med et ønsket om at blive en del af en af regionens største uddannelsesinstitutioner, så er det måske dig der skal være vores nye underviser i erhvervsjura på [xxxxx] Du kommer t..
    • Jurist
    • Vejle
    Få mere info
  • Jurist i Vejle

    Jurist søges til organisation/virksomhed i 7100 Vejle
    • Jurist
    • Vejle
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i Fredericia

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i Fredericia over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i Fredericia over tid

Dato Alle jobs som jurister
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0
4. juni 2024 0
3. juni 2024 0
2. juni 2024 0