Fagligt stærk jurist eller socialrådgiver til nyoprettet borgerrådgiverfunktion

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Fyn

I Assens Kommune ønsker Byrådet at give borgerne adgang til en let tilgængelig og uafhængig borgerrådgiver. Derfor oprettes der nu en borgerrådgiverfunktion efter styrelseslovens § 65e, og vi søger efter den helt rette person, der vil få en enestående mulighed for at være med til at etablere og varetage en helt særegen funktion.

Fagligt stærk og værdig sagsbehandling


I Assens Kommune tager vi i den daglige sagsbehandling afsæt i ”Værdigrundlag for god sagsbehandling”, og værdierne er centrale, når vi løbende udvikler vores opgaveløsning. Vi ser med stor vigtighed på det at sikre fagligt stærk og værdig sagsbehandling og har bl.a. fokus på at sikre inddragelse og tydelig kommunikation til de borgere, vi er i kontakt med, ligesom vi er optaget af borgernes oplevelse af mødet med kommunen. Derfor foretager vi bl.a. en årlig borgerundersøgelse af mødet med sagsbehandlerne.

Uafhængig rådgivning og vejledning


Der kan opstå situationer, hvor borgere kan få brug for uafhængig rådgivning og vejledning, bistand til at forstå en afgørelse, hjælp til at navigere i det kommunale system eller bistand i en situation, hvor samarbejdet mellem borger og kommunen er gået i hårdknude. Netop her kan en borgerrådgiver spille en helt central og afgørende rolle. Det er en unik funktion og et meningsgivende arbejde, hvor man som rådgiver får mulighed for at hjælpe den enkelte borger og samtidig får en central rolle i det løbende arbejde med at udvikle kommunens sagsbehandling til gavn for borgerne.

En ny funktion under udvikling


Da borgerrådgiverfunktionen er ny i Assens Kommune, står vi netop nu over for at formulere vedtægter. De beskriver bl.a.:

  • at det overordnede formål med funktionen er at styrke relationen mellem borgerne og kommunen, bl.a. gennem øget vejledning og rådgivning. Borgerrådgiveren varetager desuden opgaver vedrørende tilsyn med administrationen. Tilsynsfunktionen skal ses i et konstruktiv læringsperspektiv i forhold til, hvordan den kommunale sagsbehandling kan forbedres til gavn for borgerne.
  • at borgerrådgiveren refererer til Assens Byråd og i det daglige fungerer uafhængigt af både Byråd, de stående udvalg og administrationen.
  • at funktionen omfatter alle kommunens fagområder.
  • at borgerrådgiveren kan rådgive og vejlede borgerne samt foretage undersøgelse af kommunens sagsbehandling, personalets adfærd, udførelsen af praktiske opgaver (faktisk forvaltningsvirksomhed) og afgive udtalelser herom.
  • at borgerrådgiveren forelægger en årlig beretning for Byrådet, hvor der redegøres for borgerrådgiverens aktivitet m.v. Som et centralt element heri kan borgerrådgiveren komme med konstateringer omkring den kommunale sagsbehandling, som borgerrådgiveren vurderer som værende ikke-tilfredsstillende og i forlængelse heraf komme med anbefaling til tilpasninger.
  • at borgerrådgiveren bidrager ift. sparring og undervisning til relevante fagområder omkring sagsbehandling, borgerbetjening etc.

Funktionen er som sagt ny, og det betyder, at du som vores nye borgerrådgiver vil få en unik mulighed for og indflydelse på tilrettelæggelse af funktionen under hensynstagen til de overordnede rammer.

Det er intentionen, at borgerrådgiveren skal være let tilgængelig for borgerne, og det er derfor forventningen, at der arbejdes med en arbejdsadresse på Assens Rådhus med kendte træffetider. Der vil være mulighed for hjemmearbejdsdage.

Selv om borgerrådgiveren ikke har reference til administrationen og i det daglige fungerer uafhængigt heraf, vil du få en vis grad af organisatorisk/administrativ forankring med henblik på at sikre generelle gode arbejdsvilkår, herunder kollegafællesskab m.v.

Efter den første tid i stillingen


Den nyoprettede funktion gør, at borgerrådgiveren i den første tid vil få en særlig opgave i at danne et godt fundament for funktionens virke. Derfor forventes det, at du – i et aktivt samspil med Byrådet og den øverste administrative ledelse – bidrager med følgende i løbet af de første 6-12 måneder:

  • at borgerrådgiveren bidrager til den praktiske tilrettelæggelse og etablering af funktionen, herunder model for fysisk tilstedeværelse, eventuelt skiftende arbejdssteder m.v., samt opbygning af administrativ struktur i funktionen.
  • at borgerrådgiverfunktionen bliver kendt i Assens Kommune iblandt borgere og administration, og at det fremgår klart, hvordan borgerrådgiveren kan hjælpe.
  • at borgerrådgiveren får etableret et godt samspil med administrative ledelse, herunder at få skabt en arbejdsform, hvor borgerrådgivernes tilsynsfunktion med et konstruktiv læringsperspektiv bringes bedst mulig i spil.
  • at borgerrådgiveren finder en god balance i den dobbeltsidede rolle, hvor borgerrådgiver fungerer som både forvaltningens sparringspartner/katalysator for læring, samt som tilsynsfunktion.

Hvem er du


Der stilles store krav til en borgerrådgiver. Det er derfor vigtigt, at vores kommende borgerrådgiver står på en stærk faglighed og besidder bred juridisk viden om retsgrundlaget for de kommunale afgørelser – dette for at kunne vejlede borgerne og være skarp på borgernes retssikkerhed.

Derfor forventer vi, at du har:

  • praksiserfaring, herunder erfaringer med og indsigt i den kommunale sagsbehandling og typiske problemstillinger. Praksiserfaringen er fordelagtigt fra en kommune – eksempelvis inden for beskæftigelses- og/eller socialområdet eller Ankestyrelsen.
  • væsentlig kendskab til relevant lovgivning.
  • en relevant faglig baggrund, eksempelvis en juridisk kandidatuddannelse eller baggrund som socialrådgiver med særlig oparbejdet juridisk viden.
  • kursus/uddannelse eller god oparbejdet erfaring ift. samtaleteknik, konflikthåndtering etc.
  • stærke kommunikative evner – mundtligt såvel som skriftligt – da det er centralt, at borgerrådgiveren både kan ”oversætte” fx en afgørelse for en borger, samt sammenfatte komplekse problemstillinger skriftligt.
  • evnen til at omsætte erfaringer og konstateringer til konkrete anbefalinger.
  • en konstruktiv tilgang til samarbejdet med administrationen med udgangspunkt i et læringsperspektiv. Borgerrådgiveren fører tilsyn med administrationen, og det er ønsket, at borgerrådgiverens konstateringer m.v. sættes aktivt i spil i forhold til den videre udvikling af den kommunale sagsbehandling. Det stiller naturligvis krav til, at borgerrådgiveren møder organisationen med et konstruktivt perspektiv og formår at videreformidle læringspunkter til organisationens medarbejdere på en hensigtsmæssig måde.

Med de juridiske og faglige kompetencer som grundsten er det samtidig vigtigt, at vores kommende borgerrådgiver besidder særlige personlige og relationelle kompetencer.

Derfor forventer vi også, at du har:

  • evnen og viljen til at sætte dig ind i en til tider kompliceret sag, herunder at se sagen fra både borgerens og organisationens perspektiv.
  • evnen til at være aktivt lyttende og tillidsskabende, så borgeren oplever at føle sig set, hørt og tryg i relationen. Det er dog samtidig vigtigt, at du også kan bistå borgeren i at forstå andre sider af egen sag.
  • evnen til tale med og møde alle typer af borgere fordomsfrit og med en naturlig og nysgerrig åbenhed.

Lidt om os


I Assens Kommune bor der godt 41.600 borgere, og Assens Kommune er samtidig kommunens største arbejdsgiver med godt 2800 medarbejdere.

Assens Kommune er organiseret i en relativ klassisk forvaltningsstruktur med tre fagdirektørområder foruden kommunaldirektøren. Se det samlede administrative organisationsdiagram.

I Assens Kommune har Byrådet vedtaget ”Vision 2030 – Med vilje og hjerte”. Visionen beskriver en fælles fremtid for, hvordan borgere, virksomheder og kommunen sammen skaber udvikling og det gode liv. Det er Byrådets vision, der sætter mål og retningen for kommunens fremtidige udvikling.

Løn og ansættelsesvilkår


Løn og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst og ud fra reglerne om lokal løndannelse.

Det er forventningen, at den nye borgerrådgiver tiltræder pr. 1. februar/marts 2022. Stillingen er for nuværende tidsbegrænset med udløb den 31. december 2024.

Ansættelsesproces


Der er nedsat et ansættelsesudvalg bestående af borgmester, 3-4 byrådsmedlemmer, kommunaldirektør, byrådssekretariatschef, samt næstformand i HovedMED-udvalget.

Ansøgningsfristen er den 15. december 2021. Kandidater, der indkaldes til samtale, kan forvente at blive kontaktet den 20. december 2021.

Første samtale finder sted den 6. januar 2022, og anden samtale afholdes den 20. januar 2022. Begge samtaler afvikles på Assens Rådhus, Rådhus Allé 5, 5610 Assens.

Som led i rekrutteringsprocessen foretages der mellem første og anden samtale en personprofilanalyse. Forud for 2. samtale vil kandidaterne få en personlig tilbagemelding på personprofilen den 13. januar 2022 på Assens Rådhus.

Efter afvikling af 2. samtalerunde vil ansættelsesudvalget indstille en kandidat til Økonomiudvalget med endelig godkendelse i Byrådet den 26. januar 2022.

Vil du vide mere


Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte Byrådssekretariatschef Lene Wilhøft på tlf. 64 74 73 79.

Vi ser frem til at høre fra dig!


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende på Fyn

Jobbet er oprettet på vores service den 13.12.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • Fyn

Lignende jobs

  • Jurist på Fyn

    JOBBESKRIVELSE Ved Juridisk Institut vil en eller flere ph.d.-stillinger i jura med tjenestested i Odense være ledige til b..
    • Jurist
    • Fyn
    Få mere info
  • Jurist (vikar) i Odense

    Vi er på jagt efter en kollega, der har lyst til, - og meget gerne erfaring med, at drive arbejdet med databeskyttelse og GDPR i Ældre- og Handicapforvaltningen.Om opgaverneDu skal være barselsvi..
    • Jurist
    • Odense
    Få mere info
  • Jurist (studiejob) på Fyn

    Juridisk Institut søger en studentermedhjælper med forventet tiltrædelse medio august 2024 eller efter aftale. Ansøgningsfr..
    • Jurist
    • Fyn
    Få mere info
  • Jurist i Odense

    Jurist søges til organisation/virksomhed i Odense
    • Jurist
    • Odense
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister på Fyn

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i Fyn over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister i Fyn.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i Fyn over tid

Dato Alle jobs som jurister
26. juli 2024 16
25. juli 2024 16
24. juli 2024 19
23. juli 2024 20
22. juli 2024 18
21. juli 2024 20
20. juli 2024 20
19. juli 2024 21
18. juli 2024 14
17. juli 2024 19
16. juli 2024 20
15. juli 2024 19
14. juli 2024 17
13. juli 2024 18
12. juli 2024 19
11. juli 2024 21
10. juli 2024 22
9. juli 2024 17
8. juli 2024 18
7. juli 2024 16
6. juli 2024 14
5. juli 2024 17
4. juli 2024 19
3. juli 2024 18
2. juli 2024 17
1. juli 2024 19
30. juni 2024 20
29. juni 2024 20
28. juni 2024 20
27. juni 2024 16
26. juni 2024 16