Dygtige jurister til Udlændinge- og Integrationsministeriets departement

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Kunne du tænke dig at arbejde med klassiske embedsmandsopgaver i et stærkt juridisk og fagligt miljø inden for et område, der er genstand for stor politisk interesse og mediebevågenhed? Kontorerne Familiesammenføring og EU-ophold søger et antal juridiske fuldmægtige, der ønsker at skabe sig et solidt fundament for en karriere i centraladministrationen.

Udlændinge- og Integrationsministeriet som arbejdsplads
Som ansat i Udlændinge- og Integrationsministeriet kommer du til at arbejde med centrale samfundsopgaver, som har stort fokus fra omverdenen. Du vil bidrage til arbejdet med at formulere regler og udmønte initiativer, som har væsentlig betydning for alle borgere i Danmark.

Udlændinge- og Integrationsministeriet er del af en foranderlig verden – internationale begivenheder påvirker os. Vi arbejder med komplicerede juridiske og faglige problemstillinger, og vi træffer beslutninger, der har stor betydning for den enkelte.

Departementet tilbyder

  • Arbejde på et område i konstant bevægelse og fokus på klassiske juridiske discipliner
  • Alsidige juridiske embedsmandsopgaver, selvstændigt ansvar og åben dør til chefen
  • En lærerig og vekslende hverdag i et fagligt stærkt miljø, hvor der lægges vægt på høj kvalitet i opgaveløsningen
  • Mulighed for at opnå erfaring med internationale sager og international interessevaretagelse
  • Rokering mellem forskellige fagområder inden for koncernen med henblik på at styrke den individuelle faglighed og sikre kompetencemæssig bredde i kontorerne

Vi har fokus på at udvikle vores medarbejdere fagligt og personligt og på at klæde dem godt på til en fortsat embedsmandskarriere. Vi lægger vægt på gensidig fleksibilitet, og selvom vi jævnligt har travlt, prioriterer vi muligheden for at opretholde en fornuftig balance mellem familie- og arbejdsliv.

Om stillingen
De ledige stillinger er i Familiesammenføring og i EU-ophold.

Familiesammenføringhar ansvaret for udlændingelovens regler om familiesammenføring med ægtefæller og børn og tidsubegrænset opholdstilladelse.

Reglerne om opholdstilladelse til religiøse forkyndere og generelle spørgsmål om den offentlige sanktionsliste over udenlandske religiøse hadprædikanter hører også under kontoret. Derudover er kontoret ansvarligt for reglerne om udvisning, herunder generelle spørgsmål om udvisning af kriminelle udlændinge og udvisning af hensyn til statens sikkerhed eller offentlig orden. Under kontoret hører også reglerne om inddragelse og bortfald af familiesammenføringsopholdstilladelse og tidsubegrænset opholdstilladelse, herunder også for fremmedkrigere.

Desuden er kontoret ressortkontor for lovgivningen vedrørende Udlændingenævnets virksomhed.

Som fuldmægtig i Familiesammenføring vil dine primære arbejdsopgaver være ministerbetjening i forbindelse med bl.a. folketingsspørgsmål, samråd, møder, pressehenvendelser, udarbejdelse af ny lovgivning samt besvarelse af borgerhenvendelser mv.

EU-ophold har bl.a. ansvaret for EU-reglerne om personers fri bevægelighed, herunder opholdsdirektivet om unionsborgere og deres familiemedlemmers ret til indrejse og ophold, de opholdsretlige dele af associeringsaftalen mellem EU og Tyrkiet samt håndteringen af Brexit for så vidt angår borgernes rettigheder.

Kontorets kerneopgaver omfatter bl.a. betjening af minister og Folketing, lovgivning, politikudvikling samt håndtering af retssager anlagt ved EU-Domstolen og de nationale domstole på EU-opholdsområdet. Kontoret varetager endvidere den løbende monitorering af EU-retspraksis med henblik på opfølgning og implementering i dansk ret. Kontorets opgaver er således præget af såvel internationale som nationale beslutninger.

Kontoret har tætte samarbejdsrelationer til andre dele af departementet og myndigheder på ministerområdet samt til en række eksterne samarbejdspartnere, herunder navnlig Justitsministeriet og Udenrigsministeriet samt statens advokat. Endvidere repræsenterer kontoret ministeriet i relevante nationale og internationale fora, herunder arbejdsgrupper og ekspertnetværk.

Som fuldmægtig i EU-ophold vil dine primære arbejdsopgaver bestå af ministerbetjening, herunder bl.a. i forbindelse med folketingsspørgsmål, samråd, pressehenvendelser samt udarbejdelse af faglige notater, høringssvar samt besvarelse af borgerhenvendelser mv. En anden væsentlig opgave består i at udarbejde processkrifter i retssager ved bl.a. EU-Domstolen og repræsentere kontoret i den procesdelegation, der nedsættes i forbindelse med retssagerne.

For begge kontorer gælder, at du kommer til at arbejde tæt sammen med dygtige kolleger på tværs af departementet og i vores styrelser, ligesom du vil skulle repræsentere kontoret i diverse eksterne samarbejdsrelationer.

I Familiesammenføring og EU-ophold er vi henholdsvis ca. 10 og 7 engagerede kolleger med forskellige erfaringer, perspektiver og opgaver, og vores omgangstone er uformel.

Vores forventninger til dig
Du er cand. jur. og har gerne erfaring med arbejde i en politisk styret organisation.

Du bliver en del af et politisk miljø, hvor du udfordres fagligt og personligt, og hvor vi forventer, at du:

  • Er proaktiv, ansvarsfuld, selvstændig og ordentlig
  • Har stærke juridiske og analytiske kompetencer samt gode formidlingsevner, både skriftligt og mundtligt
  • Har høj arbejdskapacitet og er initiativrig samt sikrer fremdrift og tager ansvar for dine opgaver
  • Har en åben og positiv indstilling og bidrager til det gode arbejdsmiljø
  • Er robust, har politisk forståelse og kan agere i en hverdag med mange aktører på et område med høj politisk og mediemæssig bevågenhed

Det er en fordel, hvis du har erfaring med de nævnte arbejdsområder og opgaver, men det er ikke en betingelse. Du er også velkommen til at søge, hvis du er nyuddannet.

Yderligere information
Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Du skal opnå sikkerhedsgodkendelse til ”HEMMELIGT” for at arbejde i denne stilling, og opretholde denne under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte konstitueret kontorchef i Familiesammenføring Øzlem Akar på telefonnummer 20 98 69 73 eller på e-mail [email protected] eller kontorchef i EU-ophold Charlotte Barslev på telefonnummer 61 98 34 67 eller på e-mail [email protected] samt fg. souschef Annemette Ross på telefonnummer 61 98 34 65 eller e-mail [email protected].

Vi forventer at holde samtaler i uge 47. Der vil være en skriftlig test i forbindelse med samtalen, hvor vi tester dine skriftlige danskkundskaber. Testen tager cirka et kvarter og skal løses uden hjælpemidler.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.11.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København K

Lignende jobs

  • Personalejuridisk koordinator med interesse for Pe...

    Fri kontakt
    Bliv en uundværlig del af vores supportteam. Trives du med at være et centralt omdrejningspunkt i en dynamisk organisation? Har du et skarpt øje for detaljer, og et talent i at holde styr på frister og deadlines? Så er vi på udkig efter dig som vores nye koordinator i Supportteam for Personalejura i Dansk Industri.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Jura- eller erhvervsjurastuderende til juridisk rå...

    Fri kontakt
    Vil du have et af Danmarks bedste og mest udviklende juridiske studiejobs? Så har du nu mulighed for at blive juridisk rådgiver i DI Personalejura. Du kommer med helt i front, når danske virksomheder har brug for ansættelses- og arbejdsretlig rådgivning.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • CLOSED - Contract Manager

    Are you skilled within contract management with a robust legal background? Do you possess a unique blend of commercial acumen and legal expertise, ready to make impactful business decisions? If so,.
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Studentermedhjælpere til Jura, Skattefaglig afdeli...

    Kan du arbejde selvstændigt og struktureret med stor fokus på detaljerne? Så er det måske dig, vi leder efter. Skattefaglig afdeling er lige nu på udkig efter dygtige og engagerede studenterm..
    • Jurist
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København K over tid

Dato Alle jobs som jurister
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0