Juridisk specialkonsulent til patientsikkerhed - genopslag

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Freelance - København S

Vil du gøre en forskel for patientsikkerheden og være ekspert i juraen vedrørende patientsikkerhed? Vil du bidrage til at understøtte læring i sundhedsvæsenet? Kunne du tænke dig at være en central del af en revision af bekendtgørelse og vejledning om rapportering af utilsigtede hændelser? Så er en stilling i Styrelsen for Patientsikkerhed måske noget for dig.

Dit arbejde
Du vil blive en del af enhed for Vidensformidling og Læring og få ansvar for en revidering af bekendtgørelse og vejledning om rapportering af utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet i tæt samarbejde med sundhedsfaglige og juridiske kolleger.

Styrelsen for Patientsikkerhed samarbejder frem mod 2022 med kommuner og regioner om en revidering af rapporteringspligten for utilsigtede hændelser med henblik på at sikre en bedre balance mellem de ressourcer, der bruges på at rapportere til Dansk Patientsikkerhedsdatabase, og den læring, der kommer ud af rapporteringen. Du får til opgave at sikre de juridiske aspekter af projektet, herunder at sikre at bekendtgørelse og vejledning fortsat understøtter rapportørernes anonymitet og ordningens sanktionsfrihed.

Du vil også løbende blive involveret i den juridiske behandling af bl.a. anmodninger om datatræk fra Dansk Patientsikkerhedsdatabase, ligesom du vil blive involveret i Folketingsbesvarelser m.v., der har relation til Dansk Patientsikkerhedsdatabase.

I enhed for Vidensformidling og Læring tror vi på, at vi skaber de bedste rammer for arbejdet med patientsikkerhed i samarbejde med de fagpersoner, der skal anvende dem i praksis. Derfor vil du få en bred kontaktflade til departementet, klinikere og andre i det danske sundhedsvæsen, som arbejder med læring af utilsigtede hændelser.

Stillingen kræver solid juridisk faglighed samt gode mundtlige og skriftlige formidlingsevner.

Din uddannelse og erfaring
Du er cand.jur. og har erfaring med og interesse for sundhedsretlige problemstillinger. Erfaring med lovarbejde og ministerbetjening er en fordel, men ikke et krav. Det er desuden en fordel, hvis du har kendskab til databeskyttelsesretten.

Dine personlige kvalifikationer
Vi lægger vægt på, at du:

  • er selvstændig og resultatorienteret og kan bevare overblikket
  • selvstændigt kan varetage den juridiske del i et tværfagligt team og stå for koordinering på dit fagområde til vores enhed for Sundhedsjura
  • har gode samarbejdsevner og bidrager til et godt arbejdsmiljø
  • trives i en uforudsigelig og travl hverdag
  • interesserer dig for patientsikkerhed
  • kan navigere i en politisk styret organisation

Vi tilbyder
Et meningsfuldt arbejde, hvor du skal bidrage til at finde løsninger, der kommer sundhedspersoner og patienter til gode. Du vil blive en del af et aktivt tværfagligt miljø, hvor du sammen med dygtige og engagerede kolleger får mulighed for at anvende og udvikle dine kompetencer til at understøtte adfærdsændringer i sundhedsvæsenet til gavn for patientsikkerheden. Du vil være med til at lægge sporene for de næste års patientsikkerhedsarbejde i Danmark.

Om enheden Vidensformidling og Læring
Vidensformidling og Læring arbejder med indsamling af viden og udvikling af kommunikation til sundhedspersoner, så patientsikkerheden kan forbedres gennem læring. Vi er 18 medarbejdere, der er en blanding af forskellige sundhedsfaglige profiler, kommunikationsmedarbejdere, it-medarbejdere og en jurist. Vi har en uformel tone. Vi kan godt lide hinandens selskab og spiser gerne frokost sammen hver dag. Vi hjælper hinanden, når en kollega har travlt, og vi sparrer gerne over skrivebordene i det åbne kontorlandskab. Vi har et tæt samarbejde med styrelsens juridiske enhed, som har mange forskellige juridiske opgaver.

Om ansættelsen
Du bliver ansat som specialkonsulent efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til enhedschef overlæge Lena Graversen, tlf. 2732 1924, eller sektionsleder Camilla Molin tlf. 9351 8483.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 12-13.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 10.2.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København S
  • Fredag den 05. marts 2021

Lignende jobs

  • Personalejuridisk koordinator med interesse for Pe...

    Fri kontakt
    Bliv en uundværlig del af vores supportteam. Trives du med at være et centralt omdrejningspunkt i en dynamisk organisation? Har du et skarpt øje for detaljer, og et talent i at holde styr på frister og deadlines? Så er vi på udkig efter dig som vores nye koordinator i Supportteam for Personalejura i Dansk Industri.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Jura- eller erhvervsjurastuderende til juridisk rå...

    Fri kontakt
    Vil du have et af Danmarks bedste og mest udviklende juridiske studiejobs? Så har du nu mulighed for at blive juridisk rådgiver i DI Personalejura. Du kommer med helt i front, når danske virksomheder har brug for ansættelses- og arbejdsretlig rådgivning.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • CLOSED - Contract Manager

    Are you skilled within contract management with a robust legal background? Do you possess a unique blend of commercial acumen and legal expertise, ready to make impactful business decisions? If so,.
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Studentermedhjælpere til Jura, Skattefaglig afdeli...

    Kan du arbejde selvstændigt og struktureret med stor fokus på detaljerne? Så er det måske dig, vi leder efter. Skattefaglig afdeling er lige nu på udkig efter dygtige og engagerede studenterm..
    • Jurist
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København S over tid

Dato Alle jobs som jurister
19. september 2024 7
18. september 2024 5
17. september 2024 2
16. september 2024 3
15. september 2024 3
14. september 2024 3
13. september 2024 3
12. september 2024 4
11. september 2024 6
10. september 2024 5
9. september 2024 5
8. september 2024 5
7. september 2024 5
6. september 2024 7
5. september 2024 5
4. september 2024 9
3. september 2024 8
2. september 2024 8
1. september 2024 7
31. august 2024 7
30. august 2024 7
29. august 2024 6
28. august 2024 6
27. august 2024 6
26. august 2024 4
25. august 2024 3
24. august 2024 3
23. august 2024 3
22. august 2024 3
21. august 2024 3
20. august 2024 2