Bolig- og Planstyrelsen søger jurist til udvikling og regulering af den almene boligsektor

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Har du stærke juridiske kompetencer, interesse for den almene boligsektor og flair for forvaltningsret? Og vil du have mulighed for at specialisere dig inden for et fagligt område med stor politisk bevågenhed? Så er det dig, vi leder efter.

Vil du være med til at udvikle den almene boligsektor?
Almene Boliger og Byfornyelse er en enhed på 15 medarbejdere i Bolig- og Planstyrelsen. Vi har bl.a. ansvaret for udviklingen og reguleringen af den almene boligsektor. Den almene boligsektor udgør 20 pct. af boligmarkedet og danner rammen om 1 million menneskers hverdag. Vi er optaget af en fortsat udvikling, modernisering og effektivisering af den almene boligsektor.

Vi har mange juridiske opgaver, dels i forhold til at fortolke og udvikle reguleringen af den almene boligsektor, dels i forhold til at anvende anden lovgivning, herunder aftaleret, entrepriseret, formueret, forvaltningsret mv., som er relevant i forhold til regulering af fast ejendom.

Dine arbejdsopgaver vil bl.a. omfatte:

  • Udarbejdelse af lovforslag, bekendtgørelser mv.
  • Politikudvikling og strategiske udviklingsprojekter
  • Samarbejde med eksterne interessenter og samarbejdspartnere
  • Besvarelse af folketingsspørgsmål
  • Fortolkning og vejledning om regelsættet for den almene boligsektor
  • Konkret sagsbehandling af ansøgninger og andre eksterne henvendelser

Almene Boliger og Byfornyelse består af jurister, generalister og administrative kolleger. Vi kan tilbyde dig et kontor med dygtige kollegaer, der lægger vægt på at levere produkter af høj faglig kvalitet. Vi er et sammensat kontor, hvor vi er gode til at bruge hinandens forskellige baggrunde til videndeling, sparring og samarbejde med kontorets forskelligartede opgaver. Vi hjælper hinanden og sikrer, at vi overholder vores tidsfrister. Der er en uformel tone på tværs af kontorerne, hvor vi inden for boligområdet indgår i et tæt samarbejde med kontorerne Boligøkonomi og Byggeri samt ministeriets departement.

Vi er et godt sammentømret hold, som har det sjovt både arbejdsmæssigt og socialt. Vi hygger os til fredagssammenkomster både virtuelt og fysisk, når den tid kommer, ligesom vi tager på ture med både fagligt og socialt sigte.

For at få succes i rollen skal du have stærke juridiske kompetencer, så du systematisk formår at tilgå problemstillinger og pege på juridisk holdbare løsninger. Herudover er det vigtigt for os, at du kan udarbejde regler i et forståeligt og entydigt sprog, så kommuners og boligorganisationers ansvar står klart, og reglerne kan efterleves.

Vi forventer, at du:

  • kan arbejde selvstændigt med komplekse juridiske opgaver
  • er systematisk og analytisk
  • har gode skriftlige og mundtlige formuleringsevner
  • har gode samarbejdsevner
  • har interesse for boligområdet herunder de økonomiske og politiske aspekter
  • trives i et travlt og uformelt miljø
  • er fuld af gåpåmod og lyst til at lære nyt

Det er en fordel, hvis du har et par års erfaring fra en stilling som jurist, men nyuddannede vil også komme i betragtning.

Løn og ansættelsesforhold
Løn efter kvalifikationer og ansættelse efter gældende overenskomst. Stillingen er 37 timer ugentligt og til besættelse 1. juni 2021 eller hurtigst muligt derefter.

Bolig- og Planstyrelsen er en del af det nyoprettede Indenrigs- og Boligministerium, som blev oprettet ved kongelig resolution den 21. januar 2021. Tjenestested er indtil videre Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V. Den endelige adresse for Bolig- og Planstyrelsen er endnu ukendt, men du vil få arbejdssted i København.

Om Bolig- og Planstyrelsen
Bolig- og Planstyrelsen er en styrelse under Indenrigs- og Boligministeriet. Styrelsen skal bidrage til at skabe et sammenhængende Danmark med balance mellem land og by.

Fire overordnede indsatsområder udgør grundpillerne i styrelsens indsats for at gøre det attraktivt at leve og arbejde i hele Danmark: Planlægning samt udvikling af vores landdistrikter, boligmarked og byggeri.

Du kan se læse mere om os på https://www.trafikstyrelsen.dk/da/Bolig

Ansøgning
Send din ansøgning, CV og eksamensbevis senest søndag d. 11. april 2021.
Ansættelsessamtaler forventes gennemført i uge 15 og 16.

Der vil indgå test i rekrutteringsprocessen.

Vi ser mangfoldighed som en ressource og ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund.

Yderligere oplysninger
Du kan få yderligere oplysninger om stillingen ved at henvende dig til kontorchef Annette Klint Kofod på tlf. 4171 7771.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 26.3.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København V
  • Søndag den 11. april 2021

Lignende jobs

  • Engageret jurist/advokat til Erhvervsjuridisk Rådg...

    Fri kontakt
    Er du en dygtig jurist eller advokat med passion for entrepriseret? Har du lyst til at blive en del af et stærkt fagligt miljø i DI Byggeri? Så har vi en tidsbegrænset stilling til juli 2025, der kunne være noget for dig! Om jobbet. Vi søger en engageret kollega med erfaring inden for entrepriseret.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Personalejuridisk koordinator med interesse for Pe...

    Fri kontakt
    Bliv en uundværlig del af vores supportteam. Trives du med at være et centralt omdrejningspunkt i en dynamisk organisation? Har du et skarpt øje for detaljer, og et talent i at holde styr på frister og deadlines? Så er vi på udkig efter dig som vores nye koordinator i Supportteam for Personalejura i Dansk Industri.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Senior Legal Counsel

    <p>We invite you to bring your expertise within contract drafting, negotiation and dispute handling into play as you work in the cross field between law and business in a global environment. .
    • Jurist
    • København S
    Få mere info
  • Advokat til Insolvens

    Har du erfaring med insolvensret, og kunne du tænke dig at blive en del af et af landets førende og mest erfarne teams, der i fællesskab arbejder for at finde de bedste løsninger for vores kunder? .
    • Jurist
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København V over tid

Dato Alle jobs som jurister
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0