Dygtig jurist med stærke forvaltningsmæssige kompetencer til myndighedsbetjening m.m. på transportområdet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Interesserer du dig for forvaltnings- og EU-ret, og har du mod på en spændende og alsidig hverdag med faglige, juridiske udfordringer og stor variation i opgaver? Så er du måske vores nye jurist.

I Kontoret for Bane er vi på udkig efter en dygtig jurist, der kan finde løsninger på juridiske problemstillinger, bistå med at udvikle reguleringen samt sikre, at vores sagsbehandling lever op til gældende lovgivning.

I disse år investeres der for milliarder i ny jernbaneinfrastruktur, som skal give et sikkert, bæredygtigt og effektivt bidrag til den kollektive transport. Trafikstyrelsen spiller en central rolle i den forbindelse, hvor vi fx:

  • Fastsætter regler for jernbanen i samarbejde med virksomhederne og vores europæiske samarbejdspartnere
  • Vejleder og indgår i dialog med de virksomheder, som bygger, opgraderer og kører på jernbanen i Danmark
  • Godkender konkrete jernbaneprojekter og virksomheder med henblik på at sikre, at sikkerheden er i orden på jernbanen
  • Fører tilsyn med sikkerheden på jernbanen
  • Leverer bidrag til politiske beslutninger om jernbanen

Du kommer til at udføre konkret sagsbehandling (fx behandling af ansøgninger om ibrugtagningstilladelser på jernbaneområdet) samt vejlede virksomheder og borgere om styrelsens regler på området. Jernbanen er langt hen ad vejen EU-reguleret, hvorfor du ligeledes får indgående kendskab til EU-retten.

Endvidere bliver du juridisk sparringspartner for dine kolleger i andre teams, som arbejder med tilsyn, godkendelse af ny jernbaneinfrastruktur samt køretøjer. Du kommer også til at udarbejde bekendtgørelser og generelt bidrage til at udvikle vores regulering.

Du vil blive tilknyttet Team Jura og Projektledelse, der ud over en teamleder består af 13 kolleger (hhv. jurister og projektledere) samt 3-4 studentermedhjælpere, som du vil få tæt samarbejde med i det daglige. Din teamleder vil også være din personaleleder. Teamet er kendetegnet ved at have en alsidig hverdag med faglige udfordringer og et miljø, hvor vi samarbejder, deler viden og hjælper hinanden.

Vi sammensætter dine arbejdsopgaver under hensyn til behovet i teamet og din profil. Opgaverne kan omfatte:

  • Sagsbehandler for afgørelser om helbredsgodkendelser/lokomotivførerlicens, håndtering af aktindsigtsspørgsmål m.m.
  • Juridisk sparringspartner fx i forbindelse med ibrugtagning af nye jernbaneinfrastruktur, køretøjer samt certificering og tilsynsopgaver over for jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere
  • Regeludvikling, herunder bekendtgørelsesarbejde, udarbejdelse af juridiske notater, vejledningsmateriale m.m.
  • Minister- og direktionsbetjening samt håndtering af henvendelser fra borgere og virksomheder
  • Selvstændig varetagelse af kontakten med andre myndigheder og brancherepræsentanter

Vi forestiller os, at du:

  • Er cand.jur.
  • Er nyuddannet eller har kortere erfaring
  • Skriver godt – og er god til at sætte dig ind i juridiske problemstillinger ofte i en teknisk kontekst og kan formilde i et tilgængeligt sprog
  • Er struktureret med sans for koordinering
  • Er løsningsorienteret, tager initiativ og følger opgaverne til dørs

Vi tilbyder en spændende og alsidig hverdag med faglige udfordringer og stor variation i opgaverne. Det er vigtigt for os, at du har lyst til at arbejde på tværs af fagligheder, med ingeniører og projektledere m.fl., og indgå i et tæt samspil med branchen samt bidrage til løbende at udvikle vores opgavevaretagelse. Herudover lægger vi vægt på, at du er god til at samarbejde og har gode kommunikationsevner – også på engelsk.

Løn og ansættelsesforhold
Stillingen er en fast stilling på 37 timer om ugen. Ansættelsen sker efter gældende overenskomst mellem relevant faglig organisation og Finansministeriet med mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.

Stillingen er til besættelse snarest muligt og vil som udgangspunkt blive besat på fuldmægtigniveau.

Trafikstyrelsen - hvem er vi…
Trafikstyrelsen er en styrelse under Transportministeriet med ansvar og opgaver på tværs af transportformerne jernbane, luftfart og havne, hvor kerneområderne er regulering, godkendelse og tilsyn. Styrelsen er belig-gende i det centrale København tæt ved S-togsstation.

Trafikstyrelsen er jernbanesikkerhedsmyndighed i DK, og Kontoret for Bane varetager en række sikkerhedsrelaterede opgaver inden for jernbane, letbaner og metro, herunder regulering, godkendelse og tilsyn med virk-somhederne. Kontoret består af 45 medarbejdere fordelt på tre teams, som ledes af en kontorchef, to teamledere og en fagkoordinatorer.

Vi har mange forskellige fagligheder og udgør derfor en bred vifte af specialister og generalister.

Trafikstyrelsen ser mangfoldighed som en ressource og ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Du kan læse mere om Trafikstyrelsen på www.Trafikstyrelsen.dk

Yderligere information
Du kan få mere at vide om stillingen hos teamleder Anne-Sofie Foverskov på [email protected] / tlf. 41780502 eller fuldmægtig Henriette Balslev på [email protected] / tlf. 41780361.

Ansøgning
Send din ansøgning og CV inkl. eksamensbeviser via Trafikstyrelsens ansøgningsportal på www.Trafikstyrelsen.dk senest søndag den 15. august 2021.

Ansættelsessamtaler vil blive afholdt i uge 33 og 34. Der kan blive anvendt test i forbindelse med ansættelsesforløbet.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 28.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København V
  • Søndag den 15. august 2021

Lignende jobs

  • Jurist (studiejob) i København

    StudiejobbetI dette studiejob får du lov til at tage et stort ansvar og tilpasse en bred vifte af opgaver til dine interesser. Du får en alsidig rolle med mulighed for at beskæftige dig med miljøre..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København

    Har du lyst til at hjælpe landets bilvirksomheder med branchejuridiske spørgsmål? Vil du være en del af et velfungerende team, hvor service overfor medlemmer og samarbejde med kolleger har højeste .
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København Ø

    Vil du gøre en forskel i [xxxxx] og sætte dit præg på en nyoprettet rolle som teamleder for vores GDPR-team i afdelingen for informationssikkerhed? Om jobbet Du bliver spillende træner..
    • Jurist
    • København Ø
    Få mere info
  • Jurist i København K

    Opportunity About the jobAt Maersk we are embarking on an industry-defining transformation, on a bold new direction, expanding our capabilities to become a true end-to-end logistics provider .
    • Jurist
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København V over tid

Dato Alle jobs som jurister
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0