Dygtige jurister med stærke forvaltningsretlige kompetencer til transportområdet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Interesserer du dig for forvaltnings- og EU-ret og har du mod på en spændende og alsidig hverdag med faglige, juridiske udfordringer og stor variation i opgaver? Så er du måske en af vores nye kolleger.

I Kontor for Bane er vi på udkig efter dygtige jurister, der kan finde løsninger på juridiske problemstillinger, bistå med at udvikle reguleringen samt sikre, at vores sagsbehandling lever op til gældende lovgivning.

I disse år investeres der for milliarder i ny jernbaneinfrastruktur, som skal give et sikkert, bæredygtigt og effektivt bidrag til den kollektive transport. Trafikstyrelsen har sammen med andre store aktører, herunder Banedanmark og DSB, en central rolle i udbygningen af den kollektive trafik. Som jurist hos os, vil du komme tæt på udviklingen af flere af de store projekter, når du fx skal bistå med juridisk kvalitetssikring i projekterne. Styrelsens opgave er bl.a. at fastsætte regler for jernbanen i samarbejde med vores departement, andre styrelser og vores kollegaer i andre europæiske myndigheder. Vi står bl.a. foran en større ændring af Jernbaneloven, som Trafikstyrelsen bidrager til.

Dine opgaver
I Kontor for Bane kommer din dag til at veksle mellem kortere juridiske afklaringer, der har betydning for jernbanedriften nu og her, og de mere langsigtede overvejelser om vores reguleringspraksis og rolle som godkendelses- og tilsynsmyndighed på jernbanen. Jernbanen er langt hen ad vejen EU-reguleret, hvorfor du ligeledes får indgående kendskab til EU-retten.

Kontoret er præget af tværfagligt samarbejde, og du vil få rollen som juridisk sparringspartner for dine kolleger i andre teams, som arbejder med tilsyn, godkendelse af ny jernbaneinfrastruktur samt køretøjer.

Christoffer, der er jurist i Kontor for Bane, fortæller: ” Jeg begyndte i Kontor for Bane efter endt studie, og jobbet er således mit første som færdiguddannet jurist. Jeg har før det været student i styrelsen. Arbejdsopgavernes variation samt det høje faglige niveau gør, at jeg får sat min faglige baggrund i spil på nye måder og hele tiden udvikler mig. Vi har et godt samarbejde - ikke blot blandt os jurister - men også med de andre i Kontor for Bane. Det er virkelig fedt at arbejde sammen med kolleger, der har en anden faglighed end mig selv, fordi det giver et andet perspektiv til opgaveløsningen og i sidste ende et bedre resultat. Vi lægger stor vægt på, at det skal være sjovt at gå på arbejde, og vi har et godt socialt og fagligt fællesskab.”

Vi har opgaver både til nyuddannede og mere erfarne jurister, som søger nye udfordringer. Dine arbejdsopgaver vil blive sammensat ud fra din faglige profil og dit erfaringsniveau. Opgaverne kan derfor omfatte:

  • Juridisk sparringspartner fx i forbindelse med ibrugtagning af ny jernbaneinfrastruktur, køretøjer samt certificering og tilsynsopgaver over for jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere
  • Sagsbehandler for afgørelser om fx lokomotivførerlicens, helbredsgodkendelser, håndtering af aktindsigtsspørgsmål m.m.
  • Regeludvikling, herunder bekendtgørelsesarbejde, bidrag til lovforslag, udarbejdelse af juridiske notater, vejledningsmateriale m.m.
  • Minister- og direktionsbetjening samt håndtering af henvendelser fra borgere og virksomheder
  • Selvstændig varetagelse af kontakten med andre myndigheder og brancherepræsentanter, fx Banedanmark og DSB

Du vil blive tilknyttet Team Jura og Projektledelse, der udover en teamleder består af 13 kolleger (hhv. jurister og projektledere) samt 4 studentermedhjælpere, som du vil få et tæt samarbejde med i det daglige. Din teamleder vil også være din personaleleder. Teamet er kendetegnet ved at have en alsidig hverdag med faglige udfordringer og et miljø, hvor vi samarbejder, deler viden og hjælper hinanden.

Anne-Sofie, der er Teamleder for Team jura og projektledelse, fortæller: ” Jeg startede i styrelsen for 6 år siden, hvor jeg blev ansat som fuldmægtig, og er rokeret til Kontor for Bane for et halvt år siden. Jernbaneområdet er et komplekst juridisk kludetæppe af europæisk- og national lovgivning, og vi arbejder med en god kombination af sager med kort og langt aftræk, hvilket giver en rigtig god variation og dynamik i vores arbejde. Jeg sætter virkelig meget pris på det gode samarbejde, der er i vores team, men også i den grad med de andre teams. Der er stor respekt for hinandens fagligheder, og vi får spillet hinanden gode til gavn for dem, der sidder i den anden ende."

Du får en mentor, som er din primære kontaktperson i opstartsfasen. Din mentor og din teamleder vil i samspil med dig tilrettelægge dine arbejdsopgaver. Vi sørger for, at du får en grundig introduktion til området og holder os løbende orienteret om potentielle udviklingsområder for både dig og teamet.

Vi forestiller os, at du:

  • Er cand.jur. eller HA.jur.
  • Er god til at kommunikere både skriftligt og mundtligt på dansk og engelsk
  • Er god til at sætte dig ind i juridiske problemstillinger ofte i en tek-nisk kontekst og kan formidle i et letforståeligt sprog
  • Er struktureret og har sans for koordinering
  • Er løsningsorienteret, tager initiativ og følger opgaverne til dørs

Vi tilbyder en spændende og alsidig hverdag med faglige udfordringer og stor variation i opgaverne. Vi lægger stor vægt på at kunne tilbyde dig en hverdag, hvor du bliver udfordret både personligt og fagligt.
Det er vigtigt for os, at du er god til at samarbejde og har lyst til at arbejde på tværs af fagligheder med ingeniører og projektledere m.fl., og indgå i et tæt samspil med branchen samt bidrage til løbende at udvikle vores opgavevaretagelse.

Løn og ansættelsesforhold
Stillingen er en fast stilling på 37 timer om ugen. Ansættelsen sker efter gældende overenskomst mellem relevant faglig organisation og Finansministeriet med mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.

Stillingen er til besættelse snarest muligt og vil alt efter dit erfaringsniveau blive besat på enten fuldmægtig eller konsulentniveau. Er du ved at færdiggøre dit speciale, er der mulighed for ansættelse som bachelorfuldmægtig.

Trafikstyrelsen - hvem er vi…
Trafikstyrelsen er en styrelse under Transportministeriet med ansvar og opgaver på tværs af transportformerne jernbane, luftfart og havne, hvor kerneområderne er tilsyn samt regulering.

Kontor for Bane er opdelt i tre overordnede teams og består af én kontorchef, to teamledere, én teamkoordinator og ca. 45 medarbejdere. Vi er mange forskellige faggrupper og udgør derfor en bred vifte af specialister og generalister.

Trafikstyrelsen ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Du kan læse mere om Trafikstyrelsen på www.Trafikstyrelsen.dk

Yderligere information
Du kan få mere at vide om stillingen hos teamleder Anne-Sofie Foverskov på [email protected] / tlf. 41780502 eller fuldmægtig Henriette Balslev på [email protected] / tlf. 41780361.

Ansøgning
Send din ansøgning og CV inkl. eksamensbeviser via Trafikstyrelsens an-søgningsportal på www.Trafikstyrelsen.dk senest søndag den 16. januar 2022.

Ansættelsessamtaler vil blive afholdt løbende. Der kan blive anvendt test i forbindelse med ansættelsesforløbet.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 22.12.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København V
  • Søndag den 16. januar 2022

Lignende jobs

  • Jura- eller erhvervsjurastuderende til juridisk rå...

    Fri kontakt
    Vil du have et af Danmarks bedste og mest udviklende juridiske studiejobs? Så har du nu mulighed for at blive juridisk rådgiver i DI Personalejura. Du kommer med helt i front, når danske virksomheder har brug for ansættelses- og arbejdsretlig rådgivning.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Corporate Counsel (Privacy)

    Description You will be joining our EMEA legal team as Corporate Counsel based out of our Copenhagen hub together with 3 other legal team members. Reporting directly to the Group General Counsel .
    • Jurist
    • København K
    Få mere info
  • Erfaren uddannelsesjurist til Studieservice på [xx...

    Har du en stærk faglighed inden for uddannelsesjura, og ønsker du at være en central rådgiver for ledelse, medarbejdere og studerende? Vil du spille en nøglerolle i at sikre overholdelse af lovgivn..
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Jurist eller Advokat med selskabsretlig profil

    [xxxxx] Juras rådgivning omfatter alle aspekter af juraen, bortset fra ansættelses-, arbejdsmiljø- og skatteret. Vi afdækker juridiske og regulatoriske risici og arbejder bl.a. med kontrakt- og ent..
    • Jurist
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København V over tid

Dato Alle jobs som jurister
5. oktober 2024 1
4. oktober 2024 1
3. oktober 2024 1