Engageret jurist eller akademiker til arbejdet med den grønne omstilling af vejtransportsektoren søges

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Ribe

Brænder du for at arbejde med national og international regulering og vil du være med til, at skabe rammevilkårene for en effektiv grøn omstilling af vejtransporten? Har du lyst til at følge den digitale udvikling på køretøjsområdet og bidrage til at fremme og formidle den grønne omstilling på vejtransportområdet? Har du lyst til at arbejde i en politisk styret organisation? Så er du måske vores nye kollega!

Færdselsstyrelsen
Arbejdet med den grønne omstilling på vejtransportområdet spiller en central rolle i realiseringen af Danmarks klimamål og er et centralt indsatsområde hos Færdselsstyrelsen. Styrelsen har derfor brug for endnu en dygtig medarbejder til Team Klima og Ny Mobilitet.

Vores arbejde er præget af brede samarbejdsflader, høj faglighed, vekslen mellem korte og lange deadlines på et område med stort politisk bevågenhed og høje ambitioner.

Værdier som handlekraft, læring og meningsskabelse er afgørende i vores arbejde og vi ønsker en kultur, hvor du oplever indflydelse og hvor der også er plads til personlige ambitioner.

Om stillingen
Vi opnormerer på området og søger en ny kollega til et team på 12 medarbejdere. Teamet består af flere forskellige fagligheder som blandt andet ingeniører, bilsagkyndige, jurister og andre akademiske medarbejdere.

Teamet er meget velfungerende, vi har et godt fællesskab og samarbejde, hvilket vi bestræber os på at bevarer. I teamet arbejder vi, som en hybrid arbejdsplads, hvor vi både arbejder hjemmefra og har fællesdage på kontoret.

Klima og Ny Mobilitets kerneopgave er at understøtte, formidle og fremme muligheder for anvendelse af nye teknologier og mobilitetsformer med henblik på at skabe en sikker, klimavenlig og bæredygtig vejtransport.

Vidensindsamling og modtagerorienteret kommunikation er derfor centralt for, at teamet succesfuldt kan formidle muligheder og begrænsninger i den nuværende og fremtidige teknologi til det politiske system såvel som til forbrugere.

I denne stilling vil du skulle bidrage til styrelsens arbejde med reguleringen af området for infrastruktur for alternative drivmidler. Vi søger derfor en ny kollega med kompetencer inden for udformning af administrative forskrifter, fortolkning af international regulering og udarbejdelse af forvaltningsretlige afgørelser.

En dag på jobbet

Du vil i det daglige have et tæt samarbejde med dine kollegaer i teamet og med styrelsens øvrige medarbejdere.

Vores opgaveportefølje skifter løbende, men i første omgang, skal du forvente at din primære opgave bliver at bidrage til implementering af EU-retlig reguleringen omkring ladeindfrastruktur samt øvrig alternativ drivmiddelinfrastruktur.

Herudover vil du skulle bidrage til teamets øvrige opgaveportefølje og understøttelse af departementets arbejde med at fremme anvendelsen af nye og grønne teknologier og mobilitetsformer. Hertil forvalter vi også mere specifikke opgaver, hvor du vil skulle bidrage, såsom forsøgsordninger for speedpedelecs, løbehjul og selvkørende enheder. Regulering af farligt gods, energimærkning, cykler, partikkelfiltre m.m.

Sammen med dine kollegaer vil du bl.a. skulle løfte opgaver med EU-forhandlinger af køretøjstekniske regler, departementsbetjening samt understøtte og formidle den grønne omstilling på vejtransportområdet.

Du vil få engagerede kollegaer, som tager ansvar, viser omsorg og hjælper hinanden. Selvom vi har en spændende og til tider udfordrende hverdag, prioriterer vi fællesskab, trivsel og et godt og fleksibelt arbejdsmiljø, der også rummer plads til fritid og familieliv.

Er du vores nye kollega?

For at kunne løse opgaven med succes skal du have en juridisk baggrund eller en tilsvarende akademisk baggrund. Vi lægger vægt på, at du har erfaring med udarbejdelse af administrative forskrifter og teknisk sagsbehandling, men det er ikke et krav.

Vi forventer at du:

  • Er cand.jur. eller cand.merc.jur. Du kan også have en anden relevant akademisk profil.
  • Har erfaring med minister- og departementsbetjening og/eller sagsbehandling
  • Er god til at formulere dig både skriftligt og mundtligt på dansk og engelsk
  • Kan formidle komplekse problemstillinger på en letforståelig måde
  • Evner at omsætte jura til et letforståeligt sprog
  • Kan arbejde struktureret og med sans for detaljen
  • Værdsætter samarbejde på tværs af fagligheder.

Derudover ønsker vi os en kollega, som:

  • Er selvstændig, initiativrig og tager ansvar for opgaveløsningen
  • Er løsningsorienteret
  • Har en analytisk tilgang i opgaveløsningen og kan navigere i tekniske og komplekse problemstillinger
  • Har lyst og evne til at forstå potentialet i nye teknologier og transportformer
  • Evner at have flere bolde i luften og er god til at prioritere
  • Har ambitioner og lyst til faglig udvikling
  • Trives i samarbejde og dialog med borgere og kollegaer i en dynamisk organisation i udvikling
  • Har lyst til at bringe din egen viden i spil og også har lyst til at lytte og lære af kollegaer
  • Har lyst til at indgå i det politisk orienterede arbejde med regler for køretøjer, både nationalt og internationalt.
  • Sætter pris på et socialt og uformelt arbejdsmiljø.

Du er velkommen til at søge som nyuddannet.

Løn og ansættelsesforhold
Der er tale om en fast stilling på 37 timer pr. uge. Ansættelse sker efter gældende overenskomst og er til besættelse snarest muligt.

Dit ansættelsessted vil være Færdselsstyrelsen hovedkontor i Ribe eller alternativt på vores kontor på Amager. Bliver du tilknyttet kontoret på Amager, må du forvente et ugentligt besøg til kontoret i Ribe ligesom opstartsforløbet må forventes at skulle foregå primært på kontoret i Ribe (ca. 14 dage).

Du vil som medarbejder i Færdselsstyrelsen opleve, at vi har en fleksibel tilgang til arbejdstid og sted. Det er derfor helt naturligt for os at gøre brug af hjemmearbejde.

Har du lyst til at høre mere om stillingen, så send en sms til teamleder René Jensen på telefon 4187 1833, så ringer han dig op.

Ansøgning
Send din ansøgning, CV og eksamenspapirer via Færdselsstyrelsen ansøgningsportal på www.fstyr.dk senest 10. november 2022.

Vi forventer at afholde samtaler i Ribe i uge 46.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle, uanset personlig baggrund, til at søge.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Ribe.

Jobbet er oprettet på vores service den 26.10.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • Ribe
  • Torsdag den 10. november 2022

Lignende jobs

  • Jurist (studiejob) i Ribe

    Er du på udkig efter et studiejob på ca. 15 timer om ugen, som giver dig relevant juridisk erhvervserfaring inden for digitalisering? Er du nysgerrig på nye digitale teknologier, herunder kunstig i..
    • Jurist
    • Ribe
    Få mere info
  • Jurist i Ribe

    Brænder du for at arbejde med GDPR, forvaltningsret og informationssikkerhed i en offentlig udviklingskontekst? Er du struktureret, grundig og nysgerrig på nye digitale teknologier? Så er du måske .
    • Jurist
    • Ribe
    Få mere info
  • Jurist i Vejle

    Går du med et ønsket om at blive en del af en af regionens største uddannelsesinstitutioner, så er det måske dig der skal være vores nye underviser i erhvervsjura på [xxxxx] Du kommer t..
    • Jurist
    • Vejle
    Få mere info
  • Jurist i Vejle

    Jurist søges til organisation/virksomhed i 7100 Vejle
    • Jurist
    • Vejle
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i Ribe

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i Ribe over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i Ribe over tid

Dato Alle jobs som jurister
2. juli 2024 6
1. juli 2024 6
30. juni 2024 6
29. juni 2024 6
28. juni 2024 6
27. juni 2024 6
26. juni 2024 6
25. juni 2024 6
24. juni 2024 5
18. juni 2024 1
11. juni 2024 2
10. juni 2024 2
9. juni 2024 2
8. juni 2024 2
7. juni 2024 2
6. juni 2024 2
5. juni 2024 2
4. juni 2024 2
3. juni 2024 2
2. juni 2024 2