Kemiingeniør til bjergartskemisk laboratorium ved GEUS

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vi søger en medarbejder, der kan gennemføre analytisk arbejde ved vores ICP-laboratorium. Du vil blive ansat i en fast stilling som diplomingeniør/ingeniør i Afdeling for Kortlægning og Mineralske Råstoffer. Stillingen ønskes besat snarest muligt.

En kerneaktivitet for afdelingen består i at assistere det grønlandske selvstyre med at udvikle en bæredygtig råstofindustri i det grønlandske samfund. Det gør vi blandt andet ved at indsamle og kompilere geologiske data og ved at yde specifik rådgivning om Grønlands geologi til offentlige myndigheder og til selskaber i mineralindustrien. Vores ICP-laboratorium er engageret i mange forskelligartede opgaver indenfor energi og mineralske råstoffer, CCS, genindvinding af råstoffer, geobiologi og -arkæologi m.m.

Jobindhold

Laboratoriet benytter quadrupol ICP-MS og ICP-OES instrumentur til analyser fra opløsning og fra laser ablation, hvor du vil være ansvarlig for den daglige drift, opsætning og anvendelse af vores Perkin-Elmer Nexion 1000 quadrupol-ICP-MS og Avio 500 ICP-OES instrumenter særligt i forbindelse med analyse fra opløsning og tilhørende prøveforberedelse. Du vil også være ansvarlig for prøvepreparationen med især boratsmeltning og syreoplukning (inkl. flussyre), hvor det er vigtigt løbende at kunne tilpasse oplukningsteknikker til prøvernes beskaffenhed og formålet med analyserne. Ligeledes er det vigtigt at kunne optimere den efterfølgende analyse ved hjælp af quadrupol ICP-MS og/eller ICP-OES apparatur efter prøvernes beskaffenhed, formålet med analyserne og den ønskede nøjagtighed, usikkerhed og detektionsgrænse.

Du vil desuden stå for beregning og rapportering af analyseresultater, herunder dokumentation af QA/QC for udstyr og data til rapporter og artikler. Du skal derudover bidrage til, at laboratoriets status, som leverandør af høj-kvalitetsanalyser på niveau med de bedste laboratorier i verden, opretholdes og videreudvikles i samarbejde med ICP-laboratorielederen og afdelingens øvrige medarbejdere.

Dine kvalifikationer

Ved besættelsen lægges især vægt på følgende kvalifikationer:

  • En uddannelsesmæssig baggrund på mindst bachelorniveau indenfor uorganisk kemi eller lignende.
  • Dokumenteret erfaring i brugen af quadrupol ICP-MS og ICP-OES instrumenter.
  • Dokumenteret erfaring med syreoplukning (inkl. flussyre).
  • Dokumenteret erfaring med afrapportering af data og QA/QC ifm. ICP-MS/-OES udstyr.

Vi lægger vægt på en udviklingsorienteret tilgang til brugen af ICP-MS og ICP-OES instrumenter, og det er nødvendigt, at du har erfaring med prøveforberedelse af bjergartsprøver mht. nedknusning af bjergartsmaterialer, opløsning, boratsmeltning osv. Det vil også være en fordel, hvis du - udover erfaring med bjergartsprøverne - har erfaring med opløsning af biogen materiale (f. eks. planter) til sporelementanalyser.

Desuden forventer vi, at du har gode samarbejdsevner i forhold til bl.a. forskere og eksterne samarbejdspartnere, og at du er i stand til at kommunikere på dansk og engelsk - både mundtlig og skriftligt. Erfaring med vedligeholdelse af Windows PC og erfaring med MS Office (især Excel) forventes også.

Afdeling for Kortlægning og Mineralske Råstoffer

Afdeling for Kortlægning og Mineralske Råstoffer dækker en bred vifte af forsknings- og rådgivningsopgaver omkring geologiske og petrologiske problemstillinger. Opgaver løses typisk i samarbejde med andre afdelinger i GEUS og med forskere fra institutioner i ind- og udland. Centralt for arbejdet i afdelingen ligger udforskningen og den fortsatte kortlægning af Grønlands geologi, som foregår i tæt samarbejde med Råstofministeriet i Grønland blandt andet med henblik på at udvikle landets råstofindustri. GEUS har desuden en vigtig rolle som databank for alle typer af geodata for Danmark og Grønland, og vi vægter meget højt, at både tidligere erhvervede og nye data bliver opbevaret og tilgængeliggjort til glæde for samfundet, forskere og virksomheder. Afdelingen består af 24 medarbejdere, der blandt andet omfatter forskere, laboranter mv.

Vi tilbyder

  • Et levende og uformelt arbejdsmiljø med dygtige og engagerede kolleger
  • Alsidige arbejdsopgaver og gode muligheder for selv at få indflydelse på dem
  • Udviklingsmuligheder og adgang til kurser og anden efteruddannelse
  • Familievenlig arbejdsplads med flextidsordning
  • Et aktivt foreningsmiljø med personale- og kunstforening
  • Motionscenter med tilknyttet fysioterapi på arbejdspladsen

Løn og ansættelsesforhold

I henhold til overenskomst mellem Skatteministeriet og den relevante forhandlingsberettigede faglige organisation.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle interesserede uanset køn, alder, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Yderligere oplysninger

Kan fås ved henvendelse til statsgeolog Stefan Bernstein på tlf. 91 33 37 11, e-mail: [email protected] eller laboratorieleder/seniorforsker Tonny B. Thomsen på tlf. 91 33 38 85, e-mail: [email protected].

Ansøgning

Ansøgningen skal være vedlagt et CV, relevante eksamenspapirer og evt. kontaktoplysninger på referencepersoner (max. 2).

Ansøgning sendes via GEUS’ hjemmeside www.geus.dk under Job og Uddannelse og skal være GEUS i hænde senest tirsdag den 19. april 2022 kl. 12.00.

Ansøgninger modtaget efter tidsfristen vil ikke blive taget i betragtning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Kemiingeniør", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 28.3.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Kemiingeniør
  • København K
  • Tirsdag den 19. april 2022

Statistik over udbudte jobs som kemiingeniør i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte kemiingeniør i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal kemiingeniør.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte kemiingeniør i København K over tid

Dato Alle jobs som kemiingeniør
4. oktober 2024 0
3. oktober 2024 0
2. oktober 2024 0
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0