Genopslag- Konsulent til ministerbetjening og politikudvikling i Sikkerhedsstyrelsen Esbjerg

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Esbjerg

I Sikkerhedsstyrelsen arbejder vi igennem markedsovervågning og tilsyn for at skabe et sikkert samfund og en tryg hverdag for borgere og virksomheder. Sikkerhedsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har ansvar for teknisk sikkerhed i Danmark.

Har du lyst til at bidrage til at finde løsninger på vigtige dagsordner inden for dette felt, hvor digitalisering og internationalt arbejde er en naturlig del af opgaverne?

Vi søger en kollega med politisk flair, der både kan være med til at eksekvere på vores strategiske ambitioner, og som kan løse politiske opgaver, deltage i internationalt arbejde, særligt i relation til EU, og indgå i tværfaglige projekter. Politik, digitalisering, vækstvilkår, bæredygtighed og forbrugersikkerhed er alle vigtige elementer i opgaverne, og du evner at balancere interesserne, så vores opgaver skaber værdi for samfundet og vores kunder.

Du bliver en del af afdelingen Politik og Kommunikation, der tæller 18 medarbejdere med reference til kontorchef Karen Dahl Nielsen. Vi deler alle passionen for at arbejde med politikudvikling i både dansk og EU-sammenhæng – og for at være ganske tæt på dér, hvor beslutninger bliver truffet.

Hvad forventer vi af dig?

Som vores nye kollega får du brug for din store viden fra de opgaver, du løser i samarbejde med dine kolleger i hele huset. Du får nemlig en vigtig rolle i at dykke ned i data, trække på dine kollegers viden og faglighed, perspektivere og omsætte, så input bliver til politiske oplæg til direktionen og departementet. Du passer perfekt til stillingen, hvis du kan genkende dig selv i dette signalement:

  • Du har politisk indsigt og forståelse over gennemsnittet. Du agerer hjemmevant i det politiske system og dermed også i din rolle som embedsmand og i samarbejdet med forskellige interessenter. Når du laver politikudvikling og ministerbetjening, gør du det på et tårnhøjt og kvalificeret niveau. Du er specialisten på dit felt, og kan i kraft af din politiske tæft samle viden, involvere interessenter og perspektivere til aktuelle politiske kontekster – uanset om det er i dansk eller international sammenhæng.
  • Du er dygtig til at formidle – især på skrift. Du kan formidle tungt fagligt stof, så dine modtagere er helt med på budskabet efter at have læst nogle få linjer. Uanset om du taler med eller skriver til en teamkollega, en chef eller ministeren, så kommunikerer du klart og imødekommende og med udgangspunkt i din modtagers viden og behov.
  • Du har nysgerrigheden og modet til at finde de bedste løsninger. Du er fuld af initiativ og er ikke typen, der sidder og venter på handlingsanvisninger. Tværtimod har du stort drive og tager gerne ansvar for en opgave.
  • Du ved, at samarbejde er den bedste strategi. Du kan begå dig på alle niveauer i organisationen, og du er vellidt for det. I løbet af en arbejdsdag har du kontakt med både ledelse, direktion og menige medarbejdere, og du møder dem alle med et smil og en grundholdning om, at kollegaer spiller hinanden gode gennem sparring og videndeling.

Vi forestiller os, at du har en samfundsvidenskabelig og gerne international profil, fx cand.scient.pol., cand.jur., cand.mag. i internationale studer, cand.merc. eller noget der ligner. Det er en fordel, hvis du har et par års erfaring med sekretariatsbetjening og politikudvikling – gerne i forbindelse med en udstationering, et praktikophold eller i anden international sammenhæng.

Vi vil gerne have dig som ny kollega fra den 1. november 2022.

Hvad kommer du til at lave?
Du kommer tæt på direktion, Erhvervsministeriets departement og i sidste ende erhvervsministeren, og du er med til at udvikle politik inden for vores ressort. Din arbejdsdag vil især gå med:

  • Ministerbetjening. Du skal varetage ministerbetjening på flere af styrelsens områder. Du kommer bl.a. til at svare på udvalgsspørgsmål fra Folketinget eller henvendelser fra borgere, og du klæder ministeren på til at håndtere spørgsmål om fx fyrværkeri, legetøj, eller hvad Brexit betyder for Sikkerhedsstyrelsens kunder.
  • Internationalt arbejde. Du følger med i kalenderen i EU, og du kender de store linjer i de EU-politiske dagsordner. Du varetager forhandlinger på Danmarks vegne, når der skal udformes ny europæisk lovgivning inden for fx produktsikkerhed eller kunstig intelligens. Du hjælper dine kolleger i styrelsen, der repræsenterer Danmark i AdCo-grupper mv., med at kvalificere mandater, hvor komplekse og tekniske problemstillinger omsættes til muligheder og udfordringer for dansk politik og erhvervsliv.
  • Direktionsbetjening. En fast del af driften i Politik er direktionsbetjening, hvor du kommer bl.a. til at skrive sagsfremstillinger. Du kommer også til at arbejde med dine egne sager, som du skal præsentere på chef- og direktionsmøder.
  • Tværgående projektarbejde. Vores team indgår i mange tværgående opgaver i styrelsen, hvor en politisk vinkel er påkrævet. Din rolle i et projekt kan fx være at redegøre for forskellige politiske standpunkter og interesser på området for fx forbrugerprodukter eller autorisationer. Du kan også spille aktuelle politiske dagsordner – fx den grønne – ind i Sikkerhedsstyrelsens forretningsudvikling, eller du kan også få ansvar for at fortolke EU-regulering, fx når en forordning skal implementeres i dansk lov eller i styrelsens drift.

Send din ansøgning via link på www.sik.dk senest den 1. september. Vi forventer at afholde samtaler den 6. september og 2. samtaler den 22. september. Du ansættes på fuld tid efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og relevant faglig organisation med tiltrædelse pr. 1. november 2022. Afhængigt af dine kvalifikationer ansættes du som fuldmægtig eller specialkonsulent.

Har du spørgsmål til selve stillingen, er du velkommen til at ringe til kontorchef Karen Dahl Nielsen tlf.: 25 10 39 10 eller Nanna Friis Traberg tlf.: 25 43 16 18. Hvis du har spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-rekrutteringspartner Mia Meldgaard Knudsen på telefon 91 33 70 84.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Kommunikationsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Esbjerg.

Jobbet er oprettet på vores service den 16.8.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Kommunikationsmedarbejder
  • Esbjerg
  • Torsdag den 01. september 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som kommunikationsmedarbejdere i Esbjerg

Herunder ser du udviklingen i udbudte kommunikationsmedarbejder i Esbjerg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal kommunikationsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte kommunikationsmedarbejdere i Esbjerg over tid

Dato Alle jobs som kommunikationsmedarbejdere
1. oktober 2024 1
30. september 2024 1
29. september 2024 1
28. september 2024 1
27. september 2024 1
26. september 2024 3
25. september 2024 2
24. september 2024 1
23. september 2024 3
22. september 2024 4
21. september 2024 4
20. september 2024 3
19. september 2024 5
18. september 2024 5
17. september 2024 5
16. september 2024 5
15. september 2024 5
14. september 2024 5
13. september 2024 6
12. september 2024 5
11. september 2024 5
10. september 2024 5
9. september 2024 6
8. september 2024 6
7. september 2024 6
6. september 2024 4
5. september 2024 4
4. september 2024 3
3. september 2024 3
2. september 2024 2
1. september 2024 2