Klimafaglig koordinator til Fælles Klimasekretariat

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Freelance - Middelfart

Er du engageret i klima og har du gode evner til at koordinere? Og vil du være med til at hjælpe de 22 syddanske kommuner og Region Syddanmark med at omsætte klimaplaner til klimahandling? Så er denne stilling måske noget for dig!

De 22 syddanske kommuner har alle udarbejdet klimahandleplaner efter en fælles national ramme, som skal sikre, at kommunerne lever op til Parisaftalens målsætninger om robusthed og klimaneutralitet i 2050. Med en ny national klimaaftale mellem parterne (Realdania, KL og De Danske Regioner) skal der sættes yderligere tryk på, at kommunernes lokale klimaplaner omsættes til virksomme klimahandlinger. Partnerskabet skal understøtte og sikre, at kommunerne i det arbejde har den nødvendige viden og muligheder for at komme i mål. I hver af de 5 geografiske regioner understøttes partnerskabet af klimasekretariater.

Bliv en del af et stærkt og dynamisk hold i vores fælles klimasekretariat
Du skal være bindeled mellem de lokale, regionale og nationale aktører - samt det faglige og politiske niveau. Du vil være i tæt dialog med faglige samarbejdspartnere, herunder særligt medarbejdere og chefer i kommunerne, der arbejder med at omsætte DK2020-klimaplanerne til handling,

Du har base på rådhuset i Middelfart, men skal være i tæt kontakt med kommunerne i hele den syddanske region. Som klimakoordinator er du en del af et fælles klimasekretariat, hvor kolleger fra Region Syddanmark også er med.

De primære opgaver i Klimasekretariatet
Opgaver, der alle relaterer sig til den nationale partnerskabsaftale er:
  • Tværkommunale samarbejdsfora, faglige workshop og erfagrupper

Kommunerne har mulighed for at indgå i netværk omkring den konkrete opgave, kommunerne sidder med i de kommende år i forhold til at implementere og videreudvikle deres klimaplaner. En af de centrale opgaver for Klimasekretariatet er således at fastholde og udvikle det eksisterende netværk mellem de lokale DK2020-projektledere. Dertil kommer facilitering af øvrige centrale netværk og kompetenceopbygning.
  • Fælles datagrundlag og analyser

Understøtte, at der udarbejdes kortlægninger, regnskaber, analyser mv. på tværs af alle kommuner i regionen, som den enkelte kommune kan inddrage i sit eget arbejde lokalt.
  • Overordnet partnerskabelse, videndeling og projektmodning

Understøtte den enkelte kommune og regionens mulighed for at løfte lokale behov/potentialer på tværs af kommunegrænser og ind i fællesskabet. Der vil her typisk være tale om sektorspecifikke behov/potentialer på tværs af kommunegrænser, teknologiudvikling til at understøtte implementering, eller forskellige typer af aftaler/partnerskaber, den enkelte kommune og regionen kan læne sig op ad i deres implementering.
  • Individuel sparring og rådgivning

Sparring med og rådgivning af kommunerne blandt andet i bevægelsen fra plan til handling.

Vi har brug for dig, der:
  • har en relevant akademisk uddannelse
  • har en faglig viden på klimaområdet, gerne inden for et eller flere af områderne transport, landbrug, arealanvendelse, energi, industrielle processer, affald eller klimaregnskaber og tilpasning/klimarobusthed.
  • motiveres af at være med til at påvirke de begivenheder og beslutninger, der former klimaindsatsen i og på tværs af kommunerne
  • i høj grad bygger relationer og vedligeholder netværk - og lykkes med dine opgaver gennem samarbejde og netværk
  • kan arbejde strategisk og navigere på tværs af mange forskellige aktører og interessenter
  • er dygtig til at kommunikere og god til at præsentere dine budskaber på en troværdig måde
  • er en holdspiller og der bidrager til teamets faglige arbejde – og bidrager også positivt til de sociale aspekter, som ligger i at skabe et godt projektteam
  • har erfaring fra en politisk ledet organisation (vil være en fordel).


Send os en ansøgning eller ring, så vi kan tage en snak for at finde ud af, om vi er et godt match for hinanden.

Vilkår og ansættelsesproces
Ansøgningsfrist er den 27. november 2023 kl. 12. Vi forventer at have 1. samtalerunde den 6. og 7. december 2023 og 2. samtalerunde den 12. december 2023.

Der er tale om en tidsbegrænset projektstilling med tiltrædelse den 1.2 2024 og med ophør 31.12 2025.

Yderligere information
For yderligere information er du velkommen til at kontakte:
Birgitte Lambrechtsen, chefkonsulent i KKR-sekretariatet Tlf.: 23832028

Middelfart Kommune vil gerne kendes for en attraktiv og fleksibel arbejdsplads, med et sundt arbejdsmiljø og mulighed for faglig og personlig udvikling. Derfor har vi fokus på god ledelse, fleksible rammer og der er ikke langt fra ide til handling. Du kan læse mere om vores arbejdsplads på job.middelfart.dk

Overvejer du at søge job i Middelfart Kommune? Så går du måske også i tanker om at flytte hertil. Kontakt vores bosætningskonsulent Anne Marie Klausen på tlf. 2240 0049 eller [email protected] og hør hvad Middelfart kan tilbyde dig og din familie. Læs mere på http://tilflytter.middelfart.dk/
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Konsulent", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Middelfart.

Jobbet er oprettet på vores service den 8.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Konsulent
  • Middelfart
  • Mandag den 27. november 2023

Lignende jobs

  • Konsulent (freelance) i Odense SV

    Are you looking for a challenging collaboration for your internship, semester project, Bachelor Theses, or Master Theses?
    • Konsulent
    • Odense SV
    Få mere info
  • Konsulent i Middelfart

    On behalf of our customer Bunker Holding, we are currently seeking an experienced and ambitious Microsoft CRM Consultant to join a team of seasoned colleagues. As a CRM Consultant, you will be resp..
    • Konsulent
    • Middelfart
    Få mere info
  • Konsulent (freelance) i Odense

    Internship: Become an expert in SEO and join our space journey! Morningscore Odense Internship Salary Unpaid Starting date: August 2024 (flexible)Locatio..
    • Konsulent
    • Odense
    Få mere info
  • Konsulent (freelance) i Odense

    Electronics intern RobSub Odense Internship Salary Unpaid We are seeking one or two electronic engineering student interns or projects focused on design..
    • Konsulent
    • Odense
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som konsulenter i Middelfart

Herunder ser du udviklingen i udbudte konsulent i Middelfart over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal konsulenter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte konsulenter i Middelfart over tid

Dato Alle jobs som konsulenter
2. juli 2024 1
1. juli 2024 1
30. juni 2024 1
29. juni 2024 1
28. juni 2024 1
27. juni 2024 1
26. juni 2024 1
25. juni 2024 1
24. juni 2024 1
23. juni 2024 1
22. juni 2024 1
21. juni 2024 1
20. juni 2024 1
19. juni 2024 1
18. juni 2024 1
17. juni 2024 1
16. juni 2024 1
15. juni 2024 1
14. juni 2024 1
13. juni 2024 1
12. juni 2024 1
11. juni 2024 1
10. juni 2024 1
9. juni 2024 1
8. juni 2024 1
7. juni 2024 1
6. juni 2024 1
5. juni 2024 1
4. juni 2024 1
3. juni 2024 1
2. juni 2024 1