Ønsker du et meningsgivende job, hvor du gør en forskel for børn og unge? Bliv forebyggelseskonsulent hos os!

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Freelance - Ølstykke

Synes du det er spændende at støtte børn og unge på vej mod udvikling og bedre trivsel, er du god til at samarbejde, og er du eminent til at skabe relationer? Så er du måske vores nye forebyggelseskonsulent.

Familiehuset i Egedal Kommune søger en forebyggelseskonsulent til en fast stilling 37 timer ugentligt.

Arbejdsopgaver

Som Forebyggelseskonsulent vil din primære opgave være at være opsøgende ude på dagtilbud og skoler, og løse udfordringer omkring børn og unges trivsel. Du indgår naturligt i dagligdagen på dagtilbud og skolerne, og skal være indstillet på at danne netværk og forholde dig nysgerrigt til hverdagen der udspiller sig her.

Stillingen er ny, og i første omgang vil din primære opgave være at varetage forebyggelseskonsulentopgaver på dagtilbudsområdet. På sigt vil stillingen udvikle sig, og dermed også kunne indebære samarbejde med skolerne.

Udfordringerne skal løses i samarbejde med forældrene og dagtilbuddet/skolerne. Forældrene kan via barnets dagtilbud/skole henvende sig, hvis de har brug for sparring, er bekymrede for deres barns trivsel, mærker barnet har ændret adfærd, eller der er opstået en krise i familien. Henvisningen til forebyggelseskonsulenten, sker via dagtilbuddet eller skolen, hvis det fagligt vurderes at der er brug for sparring, råd og vejledning. Børn og unge kan henvende sig direkte til forebyggelseskonsulenten, hvis de har brug for en voksen at vende noget der er svært med.

Forebyggelseskonsulenten kan vejlede og sparre med samarbejdspartnerne og deltage på netværksmøder, samt på forældresamtaler og børnesamtaler sammen med andre fagligheder. Forebyggelseskonsulenten skal varetage råd-og vejledning og forebyggende forløb med forældre, børn og unge. Forebyggelseskonsulenten skal kunne vejlede om underretninger og bekymringer til de relevante samarbejdspartnere. Du skal samarbejde tæt med dagtilbudsledere/skoleledere, familiesupport, myndighed og PPR og derved sikre et koordineret samarbejde i konkrete sager. Forebyggelseskonsulenterne har ikke myndighed og kan ikke indstille/henvise til yderligere indsatser eller undersøgelser.

Da funktionen er ny, får du indflydelse på kapacitetsopbygning i funktionen sammen med dit team bestående af to dygtige kollegaer som også er forebyggelseskonsulenter, og du er indstillet på at opbygge netværk og arbejdsgange undervejs.

Du kan reflektere over følgende spørgsmål for at komme lidt tættere på om funktionen er noget for dig:

  • Hvordan vil du blive et ’kendt ansigt’ på de dagtilbud du er ansvarlig for?
  • Hvordan vil du være opsøgende over for børn og unge i mistrivsel eller udsatte positioner?
  • Hvordan vil du håndtere forebyggende samtaleforløb?
  • Hvordan vil du skabe tæt samarbejde med de dagtilbuds- og skoleledere du skal samarbejde med?

Om dig

Du har uddannelse som socialrådgiver eller anden relevant socialfaglig uddannelsesmæssig baggrund.

Du har viden om og erfaring med forebyggende arbejde - og du formår at møde børn, unge, forældre og samarbejdspartnere med nysgerrighed og en løsningsfokuseret tilgang. Du forstår at holde opgaven i fokus. Du udviser stort engagement og selvstændighed i rollen som den ansvarlige for indsatserne og opgaverne over for børn og unge og kan arbejde med familien/netværket som fokusområde. Det er en vigtig egenskab at være opsøgende og selv finde opgaverne uden at opfinde dem, og du skal trives i at være meget "alene ude i marken"- dog velvidende at du har en base altid at vende "hjem til" i familiehuset.

Du har evnen til at bevare roen og overblikket i situationer, hvor børn og unge er i mistrivsel, både i forhold til børn, unge, deres familie/netværk, og du udviser stor nysgerrighed og imødekommenhed over for dine kollegaer og samarbejdspartnere.

Du bidrager løsningsorienteret og konstruktivt med høj faglighed i udviklingen af det sociale arbejde, og de tværfaglige indsatser.

Din funktion er sammensat, da dit arbejde foregår på Egedal Kommunes dagtilbudsområder og på sigt også på skoler, skal du trives med at arbejde selvstændigt og være på farten i din hverdag. Du bliver en af et nyt team som forebyggelseskonsulenter der dækker skoler og dagtilbud i Egedal Kommune. Vi startede vores funktion i oktober 2023, og har allerede rigtigt positive erfaringer.

Det er en fordel at have kørekort, da du skal besøge skoler og dagtilbud i hele Egedal Kommune, men ikke et krav.

Du er en god kollega og sætter pris på en uformel omgangstone og er kendt for din ordentlighed og professionalisme i arbejdet.

Familiehuset er selvtilrettelæggende, opgaverne vil primært ligge i dagtimerne, men du må forvente at der kan ligge samtaler eller møder i ydertidspunkter.

Om os

Organisatorisk forankres du i Egedal Familiehus i team Familiesupporten, der arbejder som Familiekonsulenter på det forebyggende område. Her arbejdes der med henvendelser fra forældre, forældrekurser, søskendegrupper og der løses forebyggende forløb på familieområdet. Familiesupporten hører til Familiehuset, der løser opgaver for myndighedsafsnittet i Egedal Kommune, og tilbyder familierettede indsatser til familier med børn og unge, i aldersgruppen 0-23 år. Vi er en del af Social og Handicap, der arbejder for og med børn, unge, familier og voksne i udsatte positioner. Centeret består af ca. 350 medarbejdere fordelt på både myndigheds -og udførerområdet.

Kendetegnende ved dine nye kollegaer er at de brænder for det forebyggende arbejde, og det vil du kunne mærke med det samme. Vi ser på ressourcerne i de børn, unge og familier vi arbejder med, og vi er rigtigt gode til at få øje på alt det gode, og hjælpe familierne med at styrke deres ressourcer, og vejlede dem i det der kan være svært.

Vi er vant til at arbejde meget selvstændigt, og det hviler vi i. Når det er sagt, er vi rigtigt gode til at "tjekke ind" på hinanden, og give kollegial sparring og omsorg.

Vi sætter barnet i centrum, vi har fokus på høj trivsel for medarbejderne, solid faglighed, og sikker drift. Vi arbejder helhedsorienteret og samarbejder på tværs, og vi er optaget af at gøre velfærden bedre.

Hvis du vil vide mere om stillingen kan du kontakte forebyggelseskonsulent Julie Thorsell på 7259 6549 eller afdelingsleder på børneområdet i social og Handicap Nadia Frederiksen 7259 6503. Skriv helst en sms om at du er interesseret i at høre mere om stillingen, så kontakter vi dig hurtigst muligt derefter.

Ansøgningsfristen er mandag den 22. januar 2024 kl. 10.00. Bemærk at ansættelsessamtalerne finder sted dagen efter, den 23. januar 2024. Du vil derfor blive indkaldt med kort varsel.

Løn og ansættelsesvilkår

Løn forhandles individuelt efter gældende overenskomst og principper om Ny Løn

Stillingen er 37 timer om ugen og til besættelse 1. marts 2024, med mulighed for tidligere tiltrædelse hvis muligt.

Ved ansættelse i Egedal Kommune skal der indhentes børneattest og straffeattest.

Egedal Kommune er en røgfri arbejdsplads.

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=9cdacb4d)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Konsulent", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Ølstykke.

Jobbet er oprettet på vores service den 21.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Konsulent
  • Ølstykke
  • Mandag den 22. januar 2024

Lignende jobs

  • Konsulent i Hørsholm

    Senior Consultant, Life Science Til vores Life Science team søger vi en Senior Consultant der kan indgå i den daglige opgaveløsning, og håndtere processen fra det indledende kundemøder til resear..
    • Konsulent
    • Hørsholm
    Få mere info
  • Konsulent (freelance) i Ølstykke

    Du vil i hverdagen blive en del af vores salgsteam, hvor du referer direkte til vores salgschef. Du skal arbejde med at udbygge vores eksisterende kundeportefølje og vil, i samarbejde med salgschef..
    • Konsulent
    • Ølstykke
    Få mere info
  • Konsulent i Virum

    Management Consultant in Project Excellence at Novo Nordisk EngineeringDoes the idea of working with people, processes and change excite you? And are you ready to make a difference in developin..
    • Konsulent
    • Virum
    Få mere info
  • Konsulent (freelance) i Nordsjælland

    Website Design Intern Phanofi Lyngby InternshipStudent Salary Unpaid We are on the lookout for a talented and enthusiastic web design intern to collabora..
    • Konsulent
    • Nordsjælland
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som konsulenter i Ølstykke

Herunder ser du udviklingen i udbudte konsulent i Ølstykke over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal konsulenter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte konsulenter i Ølstykke over tid

Dato Alle jobs som konsulenter
25. juni 2024 1
24. juni 2024 1
23. juni 2024 1
22. juni 2024 1
21. juni 2024 1
20. juni 2024 1
19. juni 2024 1
18. juni 2024 1
17. juni 2024 1
16. juni 2024 1
15. juni 2024 1
14. juni 2024 1
13. juni 2024 1
12. juni 2024 1
11. juni 2024 1
10. juni 2024 1
9. juni 2024 1
8. juni 2024 1
7. juni 2024 1
6. juni 2024 1
5. juni 2024 1
4. juni 2024 1
3. juni 2024 1
2. juni 2024 1
1. juni 2024 1
31. maj 2024 1
30. maj 2024 1
29. maj 2024 1
28. maj 2024 1
27. maj 2024 1
26. maj 2024 1