Kirketjener til Skt. Nikolai Sogn i Holbæk

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Holbæk

En stilling som kirketjener ved Skt. Nikolai Kirke, i Skt. Nikolai Sogn, er ledig. Tiltrædelse snarest muligt, dog senest 1. februar 2023.

Stillingen er på 37 timer pr. uge.

Vi søger en mødestabil og serviceorienteret kirketjener, der med et godt overblik kan prioritere opgaver i en omskiftelig hverdag. Du vil indgå i et kirketjenerteam bestående af 3 kirketjenere med kirketjenerforpligtelse i Skt. Nikolai Sogn, og således ved sognets forskellige lokationer.

Vi kan tilbyde en afvekslende hverdag sammen med en mangfoldighed af gode og samarbejdsvillige kollegaer.

Kirketjenerteamets ansvarsområder og opgaver:

  • Rengøring, klargøring og oprydning af alle kirkens lokaler og facilitering i forbindelse med kirkelige handlinger og aktiviteter.
  • Praktiske og koordinerende opgaver ved arrangementer i samarbejde med de ansvarlige, fx i forbindelse med møder og konfirmandundervisning.
  • Koordinere vareindkøb og bestilling af varer til brug for kirkelige handlinger, øvrige aktiviteter i sognet og kirketjenerteamets daglige opgaver i øvrigt.

Kirketjeneren er ofte den person, som kirkens brugere møder som den første i forbindelse med kirkelige handlinger, og den sidste kontakt i forbindelse med næsten alle aktiviteter og kirkelige handlinger.

Derfor søger vi en kirketjener, der tager ansvar, og ser en stor værdi i at være repræsentant for kirken. Det indebærer bl.a.:

  • Du er i din funktion som kirketjener konstant ambassadør for kirken, og det falder dig naturligt at være vært for kirkens gæster.
  • Ansvarlighed, fleksibilitet og selvstændighed er nøgleord i stillingen. Du er selv med til at sætte dit præg på dagligdagen gennem et struktureret og samvittighedsfuldt samarbejde.
  • Du er udadvendt, præsentabel og kan se dig selv som en del af kirkens værdigrundlag.
  • Arbejdet som kirketjener omfatter en del praktiske opgaver, f.eks. rengøring, og det er derfor vigtigt, at du har en god fysik og et godt humør.

Det er ikke et krav, at du har kendskab til kirken, men det vil være en fordel.

Stillingen indeholder skiftende arbejdstider. Du er forpligtet til at deltage ved højtider i samarbejde med eller på skift med dine kollegaer, hvilket også indebærer weekend- og aftenarbejde.

Der er en fast ugentlig fridag, og du har som udgangspunkt er hel friweekend hver anden weekend.

Der er tale om et alsidigt job med stor fleksibilitet i den daglige arbejdstilrettelæggelse i tæt samarbejde med både dine to kirketjenerkolleger og dine øvrige kolleger.

Ansættelsen er omfattet af Fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer (OAO-S) og Organisationsaftalen for kirkefunktionærer med kerneopgaver som kirketjener eller graver, indgået mellem Kirkeministeriet og Danmarks Kirketjenerforening og det tilhørende protokollat for kirketjenere. Aftalerne kan ses på www.folkekirkenspersonale.dk.

Nuværende tjenestemandsansatte kirketjenere har ret til at bevare deres tjenestemandsstatus ved ansættelse med direkte overgang. Der skal i så fald ske en klassificering af stillingen.

Det er en betingelse, at den obligatoriske 5 ugers uddannelse for kirketjenere gennemføres indenfor 2 år efter ansættelsens start, hvis ansøger ikke allerede har denne uddannelse. Ligeledes erhverves truckercertifikat mht. på kistehåndtering i Margrethekapellet.

Årslønnen aftales indenfor intervallet 283.243,77 kr. – 365.236,32 kr. (nutidskroner). Fikspunktet er 283.243,77 kr. (nutidskroner).

Der er rådighedsforpligtelse til stillingen. Rådighedstillægget udgør årligt 26.729,16 kr. (nutidskroner).

OK tillæg på 1.251,15 kr. (nutidskroner) pr. år.

Menighedsrådets forslag til lønniveau er 25.000 kr. pr., måned ved ansættelse på 37 timer pr. uge (nutidskroner). Aftale om indplacering i lønintervallet indgås mellem menighedsrådet og Danmarks Kirketjenerforening.

Løn OK tillæg samt rådighedstillæg kvoteres i overensstemmelse med stillingens ansættelsesbrøk.

Ansøgningen med relevante bilag sendes på mail til [email protected].

Ansøgningen skal være menighedsrådet i hænde senest den 19. december 2022 kl. 12.00.

Ansættelsessamtaler finder sted onsdag den 21. december kl. 13.00-16.00.

Menighedsrådet kan oplyse, at der vil blive indhentet referencer.

Nærmere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Michael Rosendal på telefonnummer 24635529/mail [email protected].

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Kulturmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Holbæk.

Jobbet er oprettet på vores service den 6.12.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Kulturmedarbejder
  • Holbæk
  • Mandag den 19. december 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som kulturmedarbejdere i Holbæk

Herunder ser du udviklingen i udbudte kulturmedarbejder i Holbæk over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal kulturmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte kulturmedarbejdere i Holbæk over tid

Dato Alle jobs som kulturmedarbejdere
17. august 2024 1
16. august 2024 1