Afdelingslæge, Anæstesi- og Intensivområdet, Anæstesi og Intensiv Syd, Klinik ABK, Aalb...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aalborg

Afdelingslæge, Anæstesi- og Intensivområdet
Anæstesi og Intensiv Syd, Klinik ABK, Aalborg Universitetshospital

1 stilling som afdelingslæge ved Anæstesi og Intensiv Syd, Klinik ABK, Aalborg Universitetshospital er ledig til besættelse pr. 1. januar 2020, eller efter aftale.
Stillingen vil være tilknyttet Anæstesi AH (øre-næse-hals- kæbekirurgi og mave-tarmkirurgi + øjenkirurgi) samt Intensiv R (almen). Der kan blive tale om en fastere tilknytning til en af afdelingens subspecialer.
Klinikken
Klinik ABK er en overordnet, ledelsesmæssig organisation for flere forskellige specialer ved Aalborg Universitetshospital.
Specialet
Anæstesi- og Intensivområdet (Anæstesiologi)

Anæstesi- og Intensivområdet varetager på matriklerne Aalborg Syd, Hobro og Farsø forekommende opgaver og funktioner på alle niveauer indenfor:
  • Klinisk anæstesi
  • Intensiv medicinsk terapi
  • Opvågning
  • Smertebehandling
  • Præhospital behandling
  • Interhospital transport af kritisk syge patienter

Højt specialiserede funktioner i forhold til børn foregår dog, idet omfanget heraf er begrænset, i formaliseret samarbejde med Børneanæstesiologi på matrikel Aalborg Nord.
Anæstesi- og Intensivområdet beskæftiger p.t. 56 speciallæger, hvortil kommer 27 læger under hoveduddannelse i anæstesiologi. Der er herudover normeret ca. 350 sygeplejestillinger.
Anæstesi- og Intensivområdet varetager årligt ca. 35.000 anæstesier til alle former for kirurgiske indgreb, dog ikke organtransplantationer. Området disponerer p.t. over samlet 24 intensive sengepladser, hvor der årligt behandles ca. 2.600 intensive patienter. Endelig har Anæstesi- og Intensivområdet ansvar for driften af den ene af to akutlægebiler under Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland.
Den lægelige ledelse i Anæstesi- og Intensivområdet varetages af to ledende overlæger, som samarbejder ud fra hvert sit overordnede ansvarsområde. Funktionelt er Anæstesi- og Intensivområdet opdelt i en række afsnit. Der er tilknyttet et fælles sekretariat.
Ledende overlæger, afsnitsledende sygeplejersker og ledende lægesekretær indgår alle i et af to tværfaglige specialeledelsesteams (afdelingsledelser). Disse omfatter endvidere specialeansvarlige overlæger, som, under skyldig hensyntagen til områdets overordnede strategi, økonomi og drift, hver især bærer fagligt ansvar for et afgrænset fag- eller funktionsområde:
  • Neuroanæstesiologi
  • Thoraxanæstesiologi
  • Intensiv medicinsk terapi
  • Anæstesi til sammedagskirurgi
  • Anæstesi til ortopædkirurgi
  • Anæstesi til mave-tarmkirurgi

Anæstesi- og Intensivområdet har fokus på forskning og uddannelse, og indgår i nationalt og internationalt samarbejde. Der findes en klinisk lærestolsprofessor, som også indgår i de tværfaglige specialeledelsesteams, og desuden en professor med særlige opgaver indenfor fagområderne præhospital og akut medicin. Et Lungeforskningscenter og et Center for Præhospital- og Akutforskning er etableret.
Anæstesi- og Intensivområdet har undervisnings- og uddannelsesforpligtelse overfor læger i hoveduddannelse indenfor specialet anæstesiologi, samt for læge- og sundhedsteknologistuderende.

Funktionsområderne
Anæstesi AH, som er placeret på matrikel Aalborg Syd, varetager klinisk anæstesi til øre-næse-hals- og kæbekirurgi, samt mave-tarmkirurgi og øjenkirurgi . Hertil kommer satellitfunktioner ved onkologisk speciale.

Anæstesi AH har endvidere ansvar for det centrale opvågningsafsnit med tilhørende satellitter, hvor der er etableret et antal perioperative intermediære sengepladser. Et særligt indsatsområde er i denne forbindelse akutte mave-tarmkirurgiske højrisikopatienter.

Intensiv R, som ligeledes er placeret på matrikel Aalborg Syd, har p.t. 10 fuldt bestykkede intensive sengepladser i daglig drift. Afsnittet modtager fortrinsvis patienter med stamtilhørsforhold i mave-tarmkirurgisk speciale eller det medicinske område. En stor del af patienterne har sepsis.

Intensiv R samarbejder med de øvrige intensive afsnit ved Aalborg Universitetshospital omkring fælles kliniske retningslinier, visitation og daglig drift.

Anæstesi AH og Intensiv R udgør tilsammen et fagligt fællesskab, AH-R, med fælles bagvagtsfunktion, og i et vist omfang også fælles varetagelse af dagtidsfunktioner på tværs af afsnitsopdelingen.

Begge afsnit bidrager forholdsmæssigt til den anæstesiologiske funktion i forbindelse med elektrokonvulsiv terapi ved Psykiatrien i Aalborg.

Endvidere varetages regelmæssigt opgaver på matrikel Hobro, dels klinisk anæstesi til sammedagskirugi indenfor det parenkymkirurgiske område, dels aktiviteter indenfor det akutte beredskab i forhold til det medicinske område.

Stillingen
Kvalifikationskrav, beskrevet ud fra de 7 lægeroller:
Medicinsk ekspert:
Ansøger skal på ansættelsestidspunktet have dansk speciallægeanerkendelse i anæstesiologi.
Erfaring og interesse indenfor funktionsområderne er kvalificerende.
Kommunikator:
Ansøger skal være i stand til at kommunikere klart og tydeligt, både på skrift og i tale.
Evne til at indgå i empatisk og ligeværdig dialog med patienter, pårørende og samarbejdspartnere er en forudsætning.
Samarbejder:
Evne og vilje til at indgå i respektfuldt samarbejde på langs og tværs af specialer og faggrænser forventes og kræves.
Leder og administrator:
Ansøger skal kunne stå i spidsen for den tværfaglige indsats i et givet patientforløb.
Interesse for varetagelse af et eller flere faglige og/eller organisatoriske ansvarsområder forventes.
Ansøger skal kunne medvirke til at sikre effektiv udnyttelse af de til enhver tid forhåndenværende ressourcer.
Sundhedsfremmer:
Ansøger bør i tale og handling være sin rolle som eksponent for en sundhedsfremmende kultur bevidst.
Akademiker:
Ansøger forventes at ville bidrage aktivt til områdets uddannelses- og udviklingsfunktioner og til det videnskabelige arbejde.
Dokumenteret forskningsaktivitet er kvalificerende. Det samme gælder relevant undervisningserfaring.
Ansøger, som ikke i forvejen er uddannet som vejleder for uddannelsessøgende, må være indstillet på efter ansættelsen at gennemgå vejlederkursus for speciallæger.
Professionel:
Ansøger forventes at efterleve et værdisæt, hvor indflydelse, tillid, ordentlighed og professionalisme er nøglebegreber. Dette indebærer, at pågældende af natur må være åbensindet, fleksibel og loyal, og kan arbejde selvstændigt på højt fagligt niveau, under behørige hensyn til juridiske og etiske aspekter.
Arbejdstilrettelæggelse:
Dagtjeneste: vil, afhængigt af afsnitstilknytning, indebære arbejdsopgaver med hovedvægt på enten klinisk anæstesi eller intensiv medicinsk terapi. Regelmæssig varetagelse af funktioner indenfor øvrige dele af det faglige fællesskab, herunder tjeneste på matrikel Hobro, må dog påregnes.
Aften-nattevagt: afvikles på tjenestestedet, og indebærer funktion som bagvagt for 2 hoveduddannelseslæger, med arbejdsopgaver i henholdsvis Anæstesi AH og Intensiv R. I weekender indgår denne funktion også under dagtjeneste. Sideløbende med det kliniske arbejde varetages funktion som koordinerende visitator for de intensive afsnit ved hospitalerne i hele Region Nordjylland.
Aften-nattevagt forekommer i gennemsnit hvert 12. døgn
Weekendarbejde, i form af enten dagtjeneste eller aften-nattevagt, forekommer gennemsnitligt hver 4. weekend.
Der tilstræbes størst mulig medindflydelse på arbejdstilrettelæggelse og arbejdsopgaver.
Ansættelsesvilkår:
Løn- og ansættelsesvilkår følger gældende overenskomster.
Klinikken understøtter aktivt efteruddannelsesaktiviteter, herunder de formaliserede uddannelsesforløb, som udbydes af Scandinavian Society of Anaesthesiology and Intensive Care Medicine (SSAI).
Der er i Region Nordjylland indgået aftale om, at speciallæger årligt kan disponere over et rådighedsbeløb til efteruddannelsesformål. Dette udgør for afdelingslæger p.t. kr. 25.300.

Kontakt
Stillings- og funktionsbeskrivelser kan rekvireres ved henvendelse til ledende lægesekretær Louise Klausen, tlf. 97 66 19 22, e-mail [email protected]
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til ledende overlæge for Anæstesiområdet, Per Henrik Lambert, tlf. 97 66 09 80, e-mail [email protected], eller ledende overlæge for Intensivområdet, Morten Freundlich, tlf. 97 66 18 88, e-mail [email protected].

Ansøgning
Ansøger vil blive bedømt ud fra de 7 lægeroller.
Ansøger bedes tilkendegive, hvorvidt interesse for afsnitstilknytning primært retter sig mod Anæstesi AH eller Intensiv R.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Aalborg

Jobbet er oprettet på vores service den 2.10.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Aalborg
  • Tirsdag den 29. oktober 2019

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som læger i Aalborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Aalborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger i Aalborg.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger i Aalborg over tid

Dato Alle jobs som læger
23. november 2024 17
22. november 2024 20
21. november 2024 21
20. november 2024 20
19. november 2024 19
18. november 2024 20
17. november 2024 22
16. november 2024 22
15. november 2024 23
14. november 2024 20
13. november 2024 22
12. november 2024 18
11. november 2024 18
10. november 2024 22
9. november 2024 22
8. november 2024 24
7. november 2024 23
6. november 2024 21
5. november 2024 21
4. november 2024 22
3. november 2024 22
2. november 2024 22
1. november 2024 22
31. oktober 2024 21
30. oktober 2024 21
29. oktober 2024 22
28. oktober 2024 20
27. oktober 2024 19
26. oktober 2024 20
25. oktober 2024 20
24. oktober 2024 17

Værd at vide når du søger job som læge i Aalborg

Drømmer du om at bo og arbejde i en pulserende by med charme og historie? Så kigger du måske mod Aalborg, også kendt som "Nordens Paris". Med et blomstrende erhvervsliv, en levende kulturscene og en fantastisk beliggenhed ved Limfjorden, er Aalborg et attraktivt sted for jobjagten.

Aalborgs erhvervsliv byder på en spændende blanding af tradition og innovation, hvilket afspejles i de største beskæftigelsessektorer. Mens byens maritime historie stadig spiller en vigtig rolle, er der sket en markant udvikling inden for andre områder. Lad os tage et kig på de største arbejdspladser i "Nordens Paris":

Aalborg byder på en række smarte transportløsninger, der gør det nemt og bekvemt at komme rundt i byen og omegnen, uanset om du er til bus, tog, cykel, bil eller alternative former for mobilitet.

At flytte til et nyt sted på grund af et job kræver forberedelse, og Aalborg er ingen undtagelse.

Bydele i Aalborg 

Aalborg består af en række unikke kvarterer, hver med sin egen charme og atmosfære. Din boligvalg kan i den grad påvirke din jobjagt, så lad os dykke ned i de forskellige bydele og se, hvordan de kan understøtte dine karrieredrømme:

Centrum: Aalborgs pulserende hjerte med butikker, caféer, restauranter og kulturinstitutioner. Her finder du store virksomheder inden for service, handel, finans og administration. Boligpriserne er højere, men netværksmulighederne er mange.

Øgadekvarteret: Et kreativt og trendy område med små butikker, barer og spillesteder. Tiltrækker unge, kreative erhverv og iværksættere. Lejlighederne er ofte mindre, men stemningen er energisk.

Vestbyen: Boligkvarter med god plads til familier og pendlerafstand til erhvervsområderne i Nørresundby. Her finder du virksomheder inden for industri, logistik og transport. Roligt miljø med gode grønne områder.

Østerbro: Et hyggeligt og historisk kvarter med smukke villaer og lejligheder. Her bor mange akademikere og ansatte på Aalborg Universitet. God balance mellem byliv og ro.

Nørresundby: Aalborgs industrielle nabo med store virksomheder inden for energi, teknologi og vindmølleproduktion. Lavere boligpriser end Aalborg centrum, men god infrastruktur.

Sydbyen: Et upcoming område med renoverede industrilokaler og nye boligbyggerier. Tiltrækker innovative virksomheder og kreative iværksættere. Flot udsigt mod Limfjorden og god adgang til motorvej.

Mere information om Aalborg 

Hvis du er på udkig efter et job i Aalborg, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om Aalborg, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om Aalborg i denne guide: Din guide til jobjagt i Aalborg: "Nordens Paris" venter på dig!