Introduktionslæger i samfundsmedicin til Sundhedsstyrelsen - 2300

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

Vil du være med til at forme fremtidens sundhedsvæsen? Og har du mod på at arbejde med de organisatoriske og strukturelle rammer, der har betydning for borgernes hverdag og patienternes forløb og behandling?

Så er du måske én af Sundhedsstyrelsens fire nye introduktionslæger i samfundsmedicin.
Vi har fire introduktionslægestillinger til besættelse - to i Center for Planlægning, én i Center for Evidens, uddannelse og beredskab og én i Enhed for Forebyggelse.


Om os
Center for Planlægning arbejder med planlægning af det samlede sundhedsvæsen, og vi arbejder både med national sygehusplanlægning og planlægning af indsatsen i det nære sundhedsvæsen. Vi rådgiver regioner og kommuner vedrørende udredning, behandling, rehabilitering, palliation m.v. med fokus på at sikre sammenhæng og høj kvalitet i den samlede sundhedsindsats på tværs af sektorer og fag. Vi har et særligt fokus på at mindske ulighed i sundhed og på indsatsen for sårbare patientgrupper som eksempelvis mennesker med psykiske lidelser.

Center for Evidens, uddannelse og beredskab udarbejder nationale kliniske retningslinjer, anbefalinger om rationel farmakoterapi, samt anbefalinger for de nationale kræftscreeningsprogrammer. Vi har desuden ansvaret for sundhedsberedskabet i Danmark, børnevaccinationsprogrammet og øvrige opgaver, der vedrører smitsomme sygdomme. På uddannelsesområdet står vi for administration og udvikling af kvaliteten i uddannelserne til speciallæge og specialtandlæge samt videreuddannelse for sygeplejersker. Endelig behandler vi ansøgninger om eksperimentel behandling og højt specialiseret behandling i udlandet, samt varetager området organdonation.

Enhed for Forebyggelse varetager opgaver inden for folkesundhed og generel forebyggelse med fokus på sundhedsfremme, herunder inden for alkohol, tobak, fysisk aktivitet, ernæring, seksuel sundhed, mental sundhed, narkotika, miljømedicin, ulighed i sundhed, graviditet og barsel samt sundhedspleje. Vi yder rådgivning vedr. den kommunale forebyggelsesindsats, vi rådgiver sundhedsprofessionelle om sundhed og forebyggelse, ligesom vi rådgiver regioner om forebyggelse og henvisning til kommunale tilbud. Enheden har særligt fokus på social ulighed i sundhed, hvor der bl.a. ses en koncentrationen af risikofaktorer blandt borgere med kortere uddannelse og/eller uden arbejde. Her er der behov for en forebyggelsesindsats som går på tværs af sundheds-, social-, og beskæftigelsessektorer. Derudover står enheden for udgivelser som sundhedsprofilen, sygdomsbyrderapporterne og forebyggelsespakkerne.

I Sundhedsstyrelsen tilbyder vi et godt uddannelsesmiljø, hvor du har mulighed for at opnå og udvikle kompetencer inden for samfundsmedicin. Der er en fælles uddannelsesansvarlig overlæge, en uddannelsesansvarlig yngre læge og en række uddannelsesorienterede speciallæger, der gerne påtager sig at vejlede. Lægestaben udgøres hovedsageligt af samfundsmedicinere, men består også af speciallæger og lægekonsulenter med baggrund i kliniske specialer. Tværfagligt samarbejde vægtes højt og større opgaver varetages i tværfaglige teams. Vi har en udbredt tradition for sparring mellem kollegaer med mulighed for at drøfte sager og tvivlsspørgsmål.

Din hverdag hos os
Du kommer til at arbejde med opgaver inden for flere forskellige arbejdsområder i den pågældende enhed/center. Din rolle vil bl.a. være at bidrage med den lægefaglige vinkel til opgaveløsningen. Du vil lære, hvad det vil sige at varetage opgaver som national myndighed. Du vil derudover være med til at rådgive Sundheds- og Ældreministeriet, Folketinget, regioner, kommuner og borgere.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Du er uddannet læge med tilladelse til selvstændigt virke, med lyst til at prøve det samfundsmedicinske speciale af i praksis. Du har interesse og evt. relevant erfaring inden for et eller flere af enhedernes/centrenes arbejdsområder. Vi ser desuden gerne, at du har erfaring med organisatorisk arbejde, formidlingsopgaver eller evidensbaseret medicin.

Du trives i et travlt og tværfagligt miljø. Du skal kunne arbejde selvstændigt med mange bolde i luften, og du skal være god til at koordinere og formidle klare budskaber.

Vi tilbyder
Et spændende job med udfordrende og afvekslende opgaver, hvor du vil få indsigt i et bredt spektrum af nationale sundhedsfaglige problemstillinger. Arbejdsopgaverne giver mulighed for kontakt til mange forskellige aktører i sundhedsvæsenet. Du vil få rig mulighed for at udvikle dig og lære nyt.

I hver enhed/center arbejder mellem 20-50 dygtige kolleger. Vi samarbejder om opgaveløsningen i et dynamisk tværfagligt miljø, der omfatter læger fra en række specialer, samfunds- og folkesundhedsvidenskabelige kandidater, ergoterapeuter, jurister, kontorfunktionærer m.v. Vores arbejdsklima er energisk, uformelt og præget af stort fagligt engagement.

Om ansættelsen
Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Yngre Læger.

Der er tale om tidsbegrænsede etårige fuldtidsstillinger med forventet start 1. september 2020.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om stillingen ved at skrive til os med kontaktoplysninger, så ringer vi tilbage til dig:

Center for Planlægning: Agnethe Vale Nielsen, [email protected]
Center for Evidens, uddannelse og beredskab: Bolette Søborg, [email protected]
Enhed for Forebyggelse: Niels Sandø, [email protected]

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 25. Du kan læse mere om os på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Du bedes anføre i din ansøgning, om du har særlig interesse for ét eller flere af de nævnte faglige områder.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.5.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • København S
  • Fredag den 12. juni 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som læger i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger i København S over tid

Dato Alle jobs som læger
16. september 2024 1
15. september 2024 1
14. september 2024 1
13. september 2024 2
12. september 2024 2
11. september 2024 2
10. september 2024 2
9. september 2024 2
8. september 2024 3
7. september 2024 3
6. september 2024 3
5. september 2024 3
4. september 2024 3
3. september 2024 4
2. september 2024 4
1. september 2024 3
31. august 2024 3
30. august 2024 5
29. august 2024 5
28. august 2024 5
27. august 2024 5
26. august 2024 4
25. august 2024 4
24. august 2024 4
23. august 2024 4
22. august 2024 4
21. august 2024 4
20. august 2024 4