Stilling som overlæge indenfor højtspecialiseret tidlig neurorehabilitering på Hammel Neurocenter og NISA, Silkeborg,...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Midtjylland

En stilling som overlæge på Regionshospitalet Hammel Neurocenter (RHN), Hospitalsenhed Midt, inden for det komplekse og højtspecialiserede område med tidlig neurorehabilitering efter erhvervet hjerneskade, er ledig til besættelse pr. 1. august 2022 eller snarest derefter.

Hovedarbejdssted Regionshospitalet Hammel Neurocenter, med mulighed for funktion på Neuro-Intensiv-Stepdown-Afsnit (NISA), Center for Planlagt Kirurgi, Regionshospitalet Silkeborg.

Regionshospitalet Hammel Neurocenter er en højtspecialiseret- og internationalt højt
profileret universitetsklinik, der, som fagligt udviklings- og forskningshospital, varetager neurorehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade med udgangspunkt i individuelt tilrettelagte forløb ud fra en bio-psyko-social sygdomsmodel (De WHO funderede ICF-kriterier) med høj tværfaglighed og inddragende tilgang.

Om stillingen
Vi søger en overlæge, der, som en del af teamet i vores klinik for tidlige neurorehabilitering, evner at tage ansvar i både den kliniske, den lægefaglige, den videnskabelige og/eller organisatoriske udvikling af fagområdet på Danmarks førende neurorehabiliteringshospital.
Stillingen er en alsidig klinisk stilling med forventning om involvering i undervisning og forskning på det højtspecialiserede neuro-rehabiliterende område. Som en del af ansættelsen vil der være funktion på NISA, Regionshospitalet Silkeborg, med hensyn til at understøtte de lægefaglige dimensioner af neurorehabiliteringen og for at sikre kontinuitet i patienternes forløb, da en stor del af NISA-patienter overflyttes til Hammel Neurocenter til videre neurorehabilitering.

De lægefaglige arbejdsopgaver på S5 består blandt andet af:
  • Aktiv deltagelse i det tværfaglige team-arbejde
  • Prognosticering efter hjerneskade
  • Håndtering af respiratoriske og dysfagi-relaterede problematikker herunder tube-håndtering og vurdering og understøttelse af FEES-undersøgelser
  • Håndtering af autonome forstyrrelser
  • Varetagelse af forløb, hvor pt. er i en vegetativ eller minimal-bevidst tilstand, hvor pt. har locked-in-syndrom eller hvor pt. har shunt-relaterede problematikker
  • Desuden er der faglige opgaver i forbindelse med eksempelvis spasticitets- og epilepsi-behandling, som er generelle i patientgruppen på RHN.

Vi eftersøger en læge, der i det kliniske arbejde:
  • Har forståelse for det hele menneske i rehabiliteringsprocessen
  • Kan gå forrest i de svære patientforløb præget af betydende kognitive symptomer
  • Har et godt overblik over komplekse forløb med neurologisk skadede patienter, ofte med betydende komorbiditet
  • Har ambition om at indgå i faglig udvikling
  • Kan indgå i et interdisciplinært tværfagligt samarbejde omkring patientens behandling
  • Kan være forløbsansvarlig og fagansvarlig i et eventuelt subspeciale

Det daglige kliniske arbejde består af:
  • Stuegang og almindeligt klinisk arbejde
  • Tværfaglig konferenceaktivitet
  • Patient-pårørende møder i samarbejde med det tværfaglige team
  • Samarbejde over sektorerne og ambulatoriearbejde

Patient- og pårørendesamarbejdet er essentielt i patientforløbet for den hjerneskadede patient med betydning for behandlingseffekt, hvorfor overlægen skal kunne arbejde ud fra en involve-rende tilgang. Således er gode kommunikative evner med anerkendelse, respekt, lyttende tilgang og klarhed i egen faglighed påkrævet, både i kerneopgaven, i det tværfaglige samar-bejde og i patient-pårørendesamarbejdet.

Socialmedicinske opgaver og tværsektorielt samarbejde er en vigtig del af udskrivnings-processerne for at sikre sammenhængende patientforløb. Der vil blive tilbudt den nødvendige oplæring og opkvalificering inden for ovenstående felter i samarbejde med lægegruppen eller eksternt via efteruddannelsesaktivitet, efter aftale med cheflægen.
Ansøger skal, på baggrund af de beskrevne behov i den særlige patientgruppe på S5 og NISA, besidde kompetencer i anæstesi, neurologi eller neurokirurgi eller have tidligere erfaring med specialiseret neurorehabilitering

Organisatorisk er fagområderne på RHN inddelt i subspecialer med tilhørende klinikker, herunder:
  • Tidlig-neurorehabilitering af svært skadede patienter,
  • Børne- og ungeklinik,
  • Sensomotorisk rehabilitering,
  • Kognitiv rehabilitering
  • Ambulante behandling af patienter med hjerneskade.


Vi er organiseret med fast lægetilknytning til de enkelte afsnit, hvilket giver både stor kontinuitet og stort ansvar for patientforløbene. Den aktuelle overlægestilling er i teamet for tidlig neurorehabilitering.
Overlæger på Hammel Neurocenter forventes at deltage i organisatoriske opgaver
indenfor eksempelvis LMU, visitation, udviklingsarbejde, ledelsesmøder, studenterundervis-ning, vejledning af studenterforskere, undervisning i lægegruppen eller i det tværfaglige team.

I løsning af disse opgaver forventes overlægen at indgå i et tæt samarbejde med ledelsen i afsnittet i forhold til patientforløb, faglig udvikling mv. Der er ikke personaleansvar, men forventning om at bidrage til god trivsel og godt arbejdsmiljø i afsnittet.
Overlægen forventes desuden at indgå i vagt sammen med hospitalets øvrige speciallæger med vagt fra egen bolig på hverdage efter kl. 15.30 (30 min. tilkald). Weekend og helligdage
er der tilstedeværelse i Hammel til kl. 14. Vagtforpligtelsen på Skive- og Lemvigmatriklerne
varetages pr. telefon og via EPJ i samarbejde med vagthavende sygeplejersker på matriklerne. Vagtarbejdet består i håndtering af akutte tilstande eksempelvis infektioner, vurdering af forandring i den kliniske tilstand, agitationsbehandling og opfølgning på/justering af medicinsk behandling af anden karakter. Der modtages ikke akutte eller elektive patienter i vagten, fraset i dagtid på lørdage og søndage, hvor planlagte indlæggelser/overflytninger af stabile patienter forekommer.

Kollegialt består lægegruppen af 13-15 speciallæger i neurologi, neurokirurgi,
anæstesiologi, almen medicin, psykiatri, intern medicin og pædiatri. Der forventes
sparring mellem specialerne omkring behandlingsbehov inden for forskellige områder,
således at afsnittets læge kan varetage behandlinger ud fra patientens samlede
sygdomsbyrde uafhængigt af eget speciale.Der vil blive planlagt en omfattende individualiseret introduktion til specialet og RHN.

Om Regionshospitalet Hammel Neurocenter
Regionshospitalet Hammel Neurocenter behandler patienter med svær erhvervet hjerneskade (traumer, SAH, apoplexi, anoxisk skade, infektioner, tumorer). Neurocentret er udpeget af Sundhedsstyrelsen til at varetage den højtspecialiserede neurorehabilitering i Vestdanmark, med et patientgrundlag på ca. 3 mio.
Neurocentret er faglig ansvarlig for neurorehabiliteringssenge i Hammel, Skive (27 sengepladser), Silkeborg (6 sengepladser) og Lemvig (13 sengepladser). Regionshospitalet Hammel Neurocenter er opbygget med i 4 subspecialer: subspeciale for tidlig neurorehabilitering, kognitiv subspeciale, sensomotorisk subspeciale, subspeciale for Børn og Unge med tilhørende klinikker (76 sengepladser i Hammel, 27 senge på to afsnit i Skive og 13 senge i Lemvig).

Neurocentret har ca. 650 medarbejdere, 19 faggrupper og 10 afsnit. Herudover har Neurocentret tilknyttet 6 seng på intensiv afdeling i Silkeborg, hvor patienter i respirator kan modtages til tidlig neurorehabilitering. Neurocentret er en universitetsklinik med 1 professor og omkring 10 ph.d.-studerende under Aarhus Universitetshospital. Dertil er der et Videnscenter (VIC) og et Uddannelsescenter, der afholder en bred vifte af kurser i emner vedrørende neurorehabilitering.
Læs mere om Regionshospitalet Hammel Neurocenter på www.neurocenter.dk Særligt om ledelsesforhold Centerledelsen udgøres af cheflægen, chefsygeplejersken og den ledende terapeut. Regionshospitalet Hammel Neurocenter har en ledelsesstruktur, hvor der er gennemført en vidtgående decentralisering af ansvar og kompetence. Der udøves værdibaseret ledelse kombineret med fokus på dialog, involvering, decentralisering og resultater

Om Hospitalsenhed Midt
Hospitalsenhed Midt omfatter Regionshospitalet Viborg, Regionshospitalet Silkeborg,
Regionshospitalet Hammel Neurocenter og Regionshospitalet Skive og har ca. 4.300
ansatte samt et budget på ca. 2,5 mia. kr. årligt.
De fire regionshospitaler danner tilsammen en hospitalsenhed, der har en stærk faglig
profil og er i kraft af specialernes kompleksitet og bredde en af de bredest
specialiserede hospitalsenheder i Jylland.

Se nærmere om Hospitalsenhed Midt på www.hospitalsenhedmidt.dk

Om løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst på området.
Med henvisning til Lov om indhentelse af børneattest i forbindelse med ansættelse af
personale m.v., vil der blive indhentet børneattest i forbindelse med eventuel
ansættelse. Ansættelsen sker ved Region Midtjylland med tjeneste indtil videre ved Hospitalsenhed Midt, Regionshospitalet Hammel Neurocenter.

Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til:
Cheflæge Kåre Eg Severinsen telefon 7841 9001 eller 26368600.

Din ansøgning
Ansøgningen skal sendes elektronisk og være os i hænde senest 19/6-2022 med oplysninger om autorisations ID, speciallægeuddannelse, tidligere beskæftigelse m.v. samt skema til bedømmelse af lægefaglige kompetencer for ansøger til stilling som speciallæge i Region Midtjylland.
Ansættelsessamtale forventes afholdt uge 26/2022.

Stillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling.

Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Midtjylland

Jobbet er oprettet på vores service den 26.5.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Midtjylland
  • Søndag den 19. juni 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som læger i Midtjylland

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Midtjylland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger i Midtjylland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger i Midtjylland over tid

Dato Alle jobs som læger
14. november 2024 69
13. november 2024 54
12. november 2024 63
11. november 2024 62
10. november 2024 64
9. november 2024 62
8. november 2024 49
7. november 2024 49
6. november 2024 49
5. november 2024 47
4. november 2024 47
3. november 2024 47
2. november 2024 47
1. november 2024 48
31. oktober 2024 47
30. oktober 2024 45
29. oktober 2024 45
28. oktober 2024 42
27. oktober 2024 46
26. oktober 2024 45
25. oktober 2024 42
24. oktober 2024 39
23. oktober 2024 68
22. oktober 2024 67
21. oktober 2024 73
20. oktober 2024 86
19. oktober 2024 89
18. oktober 2024 80
17. oktober 2024 74
16. oktober 2024 73
15. oktober 2024 48