Specialeansvarlig overlæge søges til det gynækologiske område på Nykøbing F Sygehus

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Nykøbing Falster

Dette er en nyoprettet stilling som specialeansvarlig overlæge for det gynækologiske område. Vi er en lille velfungerende gynækologisk/obstetrisk afdeling med god plads til udvikling, på et lille hospital i rivende fart mod fornyelse på både faglighed og fysiske rammer. Vores vision er at styrke vores profil

Om stillingen

Som specialeansvarlig overlæge får du ansvar for udvikling af det gynækologiske område, herunder faglig udvikling og opdatering af vejledninger, kvalitet, audit og UTH. Man får et tæt samarbejde med afdelings- og afsnitslederne. I fravær af den ledende overlæge vil man have ledelsesansvar ved konferencer m.m.

Stillingen er med tilstedeværelsesvagter, hvor man dækker både gynækologi og obstetrik. Der vil være mulighed for opdatering på det obstetriske område, såfremt man ikke har varetaget denne funktion i en årrække.

Du forventes at deltage i relevante nationale faglige møder, og at formidle din viden herfra til kollegerne i afdelingen.

Der vil være mulighed for fleksibel arbejdstilrettelæggelse, evt. med hjemmearbejdsdage, men da en del af de administrative funktioner vil være møder, er der også behov for fremmøde på administrationsdage.

Dine kvalifikationer

Vi søger en engageret driftig speciallæge med organisatoriske og ledelsesmæssige kompetencer. Du behøver ikke være en gammel rotte i faget. Det vigtigste for os er at du påtager dig et ledelsesansvar og har ambitioner for os og for dig selv.

I din ansøgning og ved eventuel samtale ønsker vi, at du skal beskrive, hvilke udfordringer du ser for en afdeling som vores og hvordan du kan bidrage til at løse dem.

Skulle du have særlige kompetencer inden for Sundhedsplatformen, vil det være en gave for os at du også satte dem i spil.

Om afdelingen

Vi er 9-10 speciallæger som i den daglige klinik varetager funktion inden for eget subspeciale. Vi stiler mod at blive lidt flere, da befolkningens vækst i området ser ud til at stige i nærmeste fremtid. Vi har en specialeansvarlig overlæge inden for det obstetriske område, og en fagligt ansvarlig overlæge, der primært varetager det urogynækologiske område.

Vi søger vedvarende nye måder hvorpå vi kan skabe gode patientforløb. Så da vi under coronaepidemiens første bølge måtte aflyse operationspatienter, fik vi startet på etablering af en behandlerstue i ambulatoriet. Det har frigivet operationskapacitet til andre indgreb og samtidig kan vi tilbyde hurtigere forløb for nogle patientkategorier, herunder pakkeforløb.

Vi arbejder med færdighedstræning og kompetenceudvikling for alle faggrupper, hvilket også er højt prioriteret af sygehusledelsen. Det er blandt andet synligt ved at sygehuset dette forår kunne slå dørene op for et nyt læringslaboratorium, som skal understøtte fastholdelse af kompetencer for personale ansat på Nykøbing F Sygehus.

I 2019 blev det gynækologiske/obstetriske fagområde fusioneret med det pædiatriske. Her udvikler vi vedvarende nye samarbejdsformer på tværs af specialerne. Grundet hospitalets lille størrelse er der tætte forbindelser på tværs af afdelingerne og til sygehusledelsen. Kort sagt – her bliver man hørt!

Gynækologi

Hver læge har faste ambulatorie- og operationsdage og følger sine egne patienter under ambulant udredning, ved operation og ved postoperativ kontrol. Vi har et dagkirurgisk gynækologisk afsnit med 6 senge og to gynækologiske døgnsenge til akutte patienter og overnattende operationspatienter.

Da området kun har få praktiserende gynækologiske speciallæger, håndterer vi en del patienter, der kunne være set i primær sektor, fx til spiraloplægning og konus. I behandlerambulatoriet udføres blandt andet hysteroskopi med resektion, konus, spiraloplægning og -fjernelse, botox. Udover teamet for de ambulante indgreb har vi et laparoskopi-team og et urogynækologisk team.

Afdelingen har regionsfunktion inden for urogynækologi i formaliseret samarbejde med Region Sjællands Universitetshospital, Roskilde. Vi har eget urodynamisk ambulatorium og modtager årligt 600 inkontinenspatienter, der gennemgår et fastlagt, evidensbaseret undersøgelsesprogram, hvor der efter 1 time er en diagnose og behandlingsplan. Ved behov for operation får patienten en operationstid, inden hun forlader ambulatoriet. Det urogynækologiske team består udover de urogynækologiske speciallæger af ICS certificerede kontinenssygeplejersker.

Obstetrik

Afdelingen har knap 1000 fødsler årligt fra uge 34 og op. Der er fire tilknyttede speciallæger inkl. en specialeansvarlig overlæge. Risikograviditeter (som flerfoldsgravitet) følges under graviditeten i Nykøbing og føder på Slagelse Sygehus. Som følge af regionens ønske om at skabe mere lighed i sundhed, tilbydes gravide de rutinemæssige scanninger på Nykøbing Falster Sygehus ved sonografer, fra Gynækologisk-Obstetrisk afdeling på Slagelse. Vores obstetriske speciallæger udfører selv de øvrige scanninger, som ikke kræver føtal-medicinsk ekspertise. Vi har et samlet føde-barselsafsnit med fire fødestuer, hvoraf to er sansefødestuer samt syv familierum. Afdelingen har særlig fokus på at nedbringe andelen af sectio blandt førstegangsfødende og sphincterruptur.

Uddannelse

Afdelingen har en uddannelsesansvarlig overlæge, der varetager alle uddannelsesforløb og fokuserede ophold. Der er tilknyttet hoveduddannelsesforløb i Almen medicin, og inden for det næste år også intro-forløb til gynækologi/obstetrik. Afdelingen har et godt ry for at yde tæt supervision af de yngre læger. Derudover tilbyder afdelingen uklassificerede stillinger fra tid til anden. De sidste to havde en ugentlig forskningsdag, da vi prioriterer forskningen højt. Både forskning og samværet med yngre videbegærlige studerende og færdiguddannede er pirrende for den faglige nysgerrighed og derfor tager vil gladeligt imod disse fra alle faggruppe

Forskning

Hospitalet er i færd med at udbygge forskningsaktiviteten lokalt, og der er netop indviet et nyt forskningshus, Athenahuset, for at understøtte dette og oprettet et forskningsråd. Afdelingen har en ph.d.-studerende i samarbejde med hospitalets professor inden for epidemiologi. Afdelingen vil gerne fremme forskningen i afdelingen og er involveret i flere forskningsprojekter både regionalt og nationalt. Vi stiler mod at få en medarbejder der er lektor-kvalificeret for at understøtte den forskning, der allerede er i afdelingen og søge nye partnerskaber inden for forskning.

Man kan læse mere om afdelingen på sygehusets hjemmeside: Kvindesygdomme (Gynækologi) - Region Sjælland (regionsjaelland.dk).

Om sygehuset

Visionen for sygehuset er at være et bæredygtigt sygehus, i front for lige adgang og kvalitet i sundhedsydelser. Heri ligger at vi er et akutsygehus i front for de mennesker der bor og opholder sig i området, og samtidig er vi i front for at udvikle nye samarbejdsformer med kommuner og praksis. Dette tilstræbes med fokus på høj faglighed, patientinddragelse, nye organisationsformer og godt arbejdsmiljø.

Sygehuset ligger smukt ned til Guldborgsund, som vores behandlerrum har udsigt til. Området har i det hele taget mange smukke lokaliteter, og med billige boliger sammenlignet med mange andre steder.

Man kan læse mere om sygehuset og dets tilbud om personalebus og personalehotel på komsydpå.dk.

Samtale og ansættelse

Der vil være løbende samtaler. Man er velkommen til at kontakte ledende overlæge, Jeannet Lauenborg, for at høre mere om stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Nykøbing Falster.

Jobbet er oprettet på vores service den 12.10.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Nykøbing Falster
  • Mandag den 27. december 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som læger i Nykøbing Falster

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Nykøbing Falster over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger i Nykøbing Falster over tid

Dato Alle jobs som læger
24. august 2024 1
23. august 2024 1
22. august 2024 1
21. august 2024 1
20. august 2024 1
19. august 2024 1
18. august 2024 1
17. august 2024 1
16. august 2024 1
15. august 2024 1
14. august 2024 1
13. august 2024 1
12. august 2024 1
11. august 2024 1
10. august 2024 1