Timelærer i faget Livsoplysning: Kristendomskundskab, idéhistorie, medborgerskab og autoritet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Er du en dygtig og engageret underviser, og synes du, det kunne være spændende at arbejde som læreruddanner. Så er det måske noget for dig at blive vores nye kollega.

På Københavns Professionshøjskoles Institut for Læreruddannelse søger vi dygtige og ambitiøse kollegaer til at varetage undervisning på læreruddannelsen. Læreruddannelsen fik ny studieordning sidste år, og på den baggrund arbejder vi med at udvikle uddannelsen og undervisningen med sigte på at uddanne kompetente lærere, der brænder for fag og didaktik og den udfordrende og alsidige opgave, det er at undervise i folkeskolen.
Vi er desuden optaget af at etablere en kultur med fokus på at skabe en fælles tilgang til undervisning, hvor omdrejningspunktet er Københavns Professionshøjskoles strategiske retning ”Fælles om fremragende undervisning”.

Jobbet
Vi søger 1 timelærer, der kan varetage undervisning og vejledning inden for Livsoplysning. Livsoplysning er et alment lærerkvalificerende fag i grundfagligheden. På Københavns Professionshøjskole arbejder de lærerstuderende med faget livsoplysning fordelt ud over uddannelsen. I dette forår leder vi særligt efter en underviser, der kan varetage Livsoplysning med fokus på arbejdet med at undersøge, fortolke og reflektere over folkeskolens formål i et historisk, idéhistorisk og nutidigt perspektiv.

De studerende arbejder desuden med deres egen læreridentitet og læreren som myndighedsperson. Undervisningen munder ud i et problemorienteret projektarbejde. I arbejdet med dimensioner af folkeskolens formål vil der være fokus på åndsfrihed, folkestyre, demokrati, ligeværd, dansk kultur, rettigheder og pligter, set i et idehistorisk og et nutidigt perspektiv. Herunder kan man arbejde med værdier og begreber som fx: lighed, tolerance, frihed, demokratisk dannelse, majoritet-minoritetsforhold og medborgerskab.

Den studerende får i forløbet begyndende erfaringer med refleksion over og analyse af (forforståelser af) egen læreridentitet, myndighed set i et medborgerskabsperspektiv og lærerprofessionen i relation til læreruddannelsens formål, folkeskolens formål historisk og aktuelt, herunder arbejde med skolernes værdiregelsæt. På første årgang skal den studerende deltage i et kort kursusforløb, som retter sig mod lærerens retoriske og kropslige praksis, der kobles til myndighed og lærerprofessionen i relation til folkeskolens formål.

Din profil
Vi forventer, du har en relevant uddannelse på kandidatniveau (eventuelt læreruddannet med efterfølgende videreuddannelse) inden for fx pædagogik, idéhistorie, religion eller andet. Vi lægger vægt på, at du har en stærk faglig profil gerne kombineret med et tydeligt professionsrettet sigte og med kompetencer inden for udviklingsopgaver.

Derudover forestiller vi os, at du:

  • er bekendt med og holder dig opdateret på den nyeste udvikling og viden inden for fagområdet
  • har undervisningserfaring og lyst til at uddanne fremtidens folkeskolelærere
  • har kendskab til undervisning i relation til den lærerfaglige praksis og kan gøre din undervisning praksisrelevant
  • har interesse for teknologi og digitalisering, som kan anvendes i den didaktiske praksis
  • har lyst til at indgå i et tæt samarbejde med ledelse, kolleger og studerende om udvikling af læreruddannelsen.

Din arbejdsplads
Du bliver en del af læreruddannelsens religion og livsoplysningsfaggruppe. Det er vigtigt for os, at der er sammenhæng på tværs af fagene på læreruddannelsen, og derfor har vi fokus på videndeling og samarbejde om vores undervisningspraksis. Som vores nye kollega bliver du tilknyttet en mentor, der hjælper dig godt i gang med dine opgaver.

Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som adjunkt- eller lektorvikar med start den 15.02.2024 eller snarest derefter.

Der er tale om en vikaransættelse for et halvt år. Arbejdstiden er på 15 timer om ugen.

Du bliver ansat efter overenskomst mellem Skatteministeriet og relevant organisation og med udgangspunkt i Bekendtgørelse nr. 1458 af 24. juni 2021 om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Som adjunktvikar vil der ikke være mulighed for lektorkvalificering i vikarperioden.

Ansættelse som lektorvikar forudsætter positiv lektorbedømmelse efter bekendtgørelsen om lektorkvalificering, jf. Bekendtgørelse nr. 673 af 13. maj 2020. Ved ansættelse som lektorvikar lektorbedømt før 2013-stillingsstrukturen sker ansættelse som udgangspunkt på hidtidige centralt fastsatte løn- og ansættelsesvilkår. Afhængig af de konkrete omstændigheder vil fornyet lektorbedømmelse efter den aktuelle stillingsstruktur (fast-track ordningen) eventuelt kunne aftales.

Arbejdspladsen er beliggende på Humletorvet, 3, 1799, København.

Vil du vide mere?
Københavns Professionshøjskole vil bidrage til udviklingen af det danske samfund, dets velfærd og velstand, kultur og demokrati. Det gør vi ved at sætte nye standarder for professionsbacheloruddannelse, for videreuddannelse og for praksisnær forskning og udvikling. Det kræver ikke alene god, men fremragende undervisning.

Læs mere om Københavns Professionshøjskole og vores strategiske retning ’Fælles om fremragende undervisning’ på www.kp.dk.

For yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte uddannelsesleder Mathilde de Kruiff på tlf.: +4524423948.

Interesseret?
Send din ansøgning og CV via ansøgerknappen senest den 06-02-2024.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 6 og 7.

Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent.

_________________________________________________________________________________________

Københavns Professionshøjskole er med mere end 20.000 studerende og 2.000 ansatte en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

På Københavns Professionshøjskole uddanner vi pædagoger, sygeplejersker, lærere, socialrådgivere, fysioterapeuter, jordemødre og mange flere.

Sammen med vores samarbejdspartnere vil vi sætte nye standarder for professionsuddannelse, forskning, udvikling og efter- og videreuddannelse inden for skole og pædagogik, sundhed og velfærd, ledelse og forvaltning.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Lærer", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 23.1.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Lærer
  • København V
  • Tirsdag den 06. februar 2024

Lignende jobs

  • Lærer i København V

    Har du en stærk profil i forhold til arbejdet med dansk tegnsprog? Så er du måske den rette til at indgå i underviserteamet på tegnsprogs- og skrivetolkeuddannelsen.Tegnsprogs- og skrivetolkeud..
    • Lærer
    • København V
    Få mere info
  • Lærer (studiejob) i København N

    Brænder du for din profession? Har du lyst til at inspirere og motivere dine medstuderende og videregive din faglighed? Vil du samtidig gerne udvikle dig fagligt og styrke dine formidlingskompetenc..
    • Lærer
    • København N
    Få mere info
  • Lærer (studiejob) i Frederiksberg

    Brænder du for din profession? Har du lyst til at inspirere og motivere dine medstuderende og videregive din faglighed? Og vil du samtidig gerne udvikle dig fagligt og styrke dine formidlingskompet..
    • Lærer
    • Frederiksberg
    Få mere info
  • Lærer (studiejob) i København N

    Har du lyst til at hjælpe medstuderende med at lykkes med deres faglige progression, dannelse og motivation på studiet? Er du studerende på sygeplejerskeuddannelsen og en dygtig formidler med en im..
    • Lærer
    • København N
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som lærere i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte lærer i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal lærere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte lærere i København V over tid

Dato Alle jobs som lærere
5. juli 2024 3
4. juli 2024 2
3. juli 2024 2
2. juli 2024 2
1. juli 2024 3
30. juni 2024 3
29. juni 2024 3
28. juni 2024 3
27. juni 2024 5
26. juni 2024 5
25. juni 2024 5
24. juni 2024 5
23. juni 2024 5
22. juni 2024 5
21. juni 2024 5
20. juni 2024 5
19. juni 2024 4
18. juni 2024 4
17. juni 2024 2
16. juni 2024 2
15. juni 2024 2
14. juni 2024 2
13. juni 2024 2
12. juni 2024 2
11. juni 2024 2
10. juni 2024 2
9. juni 2024 2
8. juni 2024 2
7. juni 2024 2
6. juni 2024 1
5. juni 2024 1