Ph.d.-stilling: Fællesskabsøkonomier som lokal udviklingsdynamo i Landdistrikterne

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Esbjerg

Ved Center for landdistriktsforskning (CLF), Institut for Sociologi, Miljø og Erhvervsøkonomi på Syddansk Universitet opslås hermed, som en del af Mål- og Resultatplan med Erhvervsstyrelsen et 3-årig Ph.d.-projekt indenfor fællesskabsøkonomier som lokal udviklingsdynamo i Landdistrikterne, med ansættelse 1. oktober eller hurtigst muligt herefter.

Ph.d.-projektets forskningsfelt
I landdistrikterne er det i stigende grad vanskeligt at opnå almindelig realkredit- og bank-finansiering til vedligehold af eksisterende og etablering af nye initiativer. Lige som andelsselskaberne i 1800-tallet var løsningen på datidens finansieringsudfordringer i landdistrikterne i forhold til forarbejdning og afsætning af landbrugsvare og dagligvareforsyningen i landdistrikterne, så kan vi i dag iagttage en række nye initiativer og former for finansiering indenfor rammerne af det man kan kalde fællesskabsøkonomier. I små og mellemstore byer på landet spiller dagligvarebutikker en helt central rolle for bykernen. Stadig flere af disse butikker lukker, men i de senere år er der, især i landdistrikterne, opstået en række eksempler på nye borgerdrevne forretningsmodeller. I 2018 viste en opgørelse fra Coop Crowdfunding og Dagrofa, at mere end 100 dagligvarebutikker i dag er holdt i live eller genåbnet efter lukning med hjælp fra borgerdrevne initiativer. Initiativerne omfatter alt fra kundelån og crowdfunding til frivilligt arbejde. Kendetegnende ved disse eksempler er, at de har været med til at etablere et stærkere medejerskab i lokalsamfundet og styrket lokalengagementet, som mange steder ikke blot har sikret butikkens overlevelse men også en fortsat positiv udvikling af lokalsamfundet. Formålet med projektet vil være at undersøge, videreudvikle og formidle de nye forretningsmodeller. Forskningsprojektet vil især skulle fokusere på at undersøge den proces, der leder hen til etableringen af nye lokale initiativer og som sikrer vedligeholdelse og den forsatte udvikling i forhold til medejerskab og lokalsamfundets engagement.

Projektet indgår som en del af CLFs øvrige fokus på finansiering og erhvervsudvikling i landdistrikter. Den succesfulde kandidat må være villig til at indgå aktivt i dette forskningsmiljø samt, samt at der er fokus på en løbende formidling af projektets resultater, i forhold til Erhvervsstyrelsen og andre relevante stakeholders inden for landdistriktsområdet.

Profil og krav

Det er en forudsætning, at den succesfulde kandidat har:
  • Relevant samfundsfaglig uddannelse på kandidatniveau
  • Specifikke erfaringer inden for landdistriktsforskning og finansieringsområdet
  • Demonstreret evne til at arbejde selvstændig og at etablere kontakt til relevante stakeholders
  • Gode skriftlige og sproglige færdigheder både på dansk og engelsk

Arbejdsstedet er SDU-campus Esbjerg, og det forventes at kandidaten indgår aktivt i det daglige faglige miljø på stedet.

Forskermiljøet
CLF er et nationalt, tværvidenskabeligt forskningscenter under Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi ved Syddansk Universitet. Centret er geografisk beliggende i Esbjerg og er en del af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Centret indgår i en tæt idé- og erfaringsudveksling med interessenter – herunder myndigheder – i landdistrikter og samarbejder med nationale og internationale forsknings- og udviklingsmiljøer. Centrets profil kan ses her.

Medarbejderne i CLF har en stor aktie i uddannelsen i kultursociologi på SDU i Esbjerg med et årligt optag på ca. 80 studerende og for en toning af uddannelsen i retning af landdistriktsområdet. Mange af vores kandidater indgår i praktik hos kommuner og andre aktører og får efterfølgende job i kommuner og regioner. Det forventes, at kandidaten bidrager til undervisningen inden for relevante fagområder

Institut for Miljø- og Erhvervsøkonomi er en del af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, beliggende i Esbjerg. Instituttet har ca. 50 medarbejdere, der har fokus på forskning i erhvervsøkonomi, økonomi og sociologi i bred forstand. Instituttet udfører forskning primært i følgende 3 forskningsgrupper: 1) Erhvervsøkonomi 2) Miljø- og ressourceøkonomi samt 3) Rural og Kultursociologi. Instituttets profil kan ses her. Instituttet varetager i øvrigt undervisning på uddannelserne i Generel Erhvervsøkonomi (B.Sc.), Marketing, Social Media and Digitalization, (M.Sc.), Sports og Eventmanagement (B.Sc. og M.Sc.), Miljø- og Ressourceøkonomi ( M.Sc.) samt diplom og master-uddannelser i Erhvervsøkonomi.

Kontakt information
For yderligere information om stillingen er du velkommen til at henvende dig til Professor og Centerleder Egon Noe på telefon: 6550 3613 eller på mail: [email protected]
Ansøgning, løn og ansættelsesforhold mv.

Ansættelse som ph.d.-stipendiat sker i henhold til cirkulære af 10. november 2015 om overenskomst for Akademikere i staten – bilag 5, protokollat om ph.d.-stipendiat.

Ansøgningen skal indeholde:
  • Detaljeret CV
  • Eksamensbeviser (kandidatbevis inkl. eksamensresultater)
  • Ansøgningsskema til ledigt ph.d.-stipendium (se nærmere nedenfor)
  • En projektbeskrivelse (max 5 sider af 2400 tegn pr, side, inklusive mellemrum, noter, bilag, litteraturliste osv.)
  • Resumé af overnævnte projektbeskrivelse på maks. 250 ord

Ansøgning udfærdiges på særligt ansøgningsskema som kan hentes her. Vejledning til udarbejdelse af projektbeskrivelse inden for fagområdet sociologi - findes her. Alle dokumenter, der ikke er på dansk, skal være oversat til engelsk.

Ansøgningerne vil blive bedømt af et fagkyndigt udvalg under ph.d.-skolen. Når udvalget har afgivet indstilling, vil ansøgerne få tilsendt den del af bedømmelsen, som angår dem selv.

Ansøgninger som ikke opfylder de formelle krav i forhold til stillingsopslaget vil ikke blive bedømt af fagudvalget.

Shortlisting og test vil evt. blive anvendt i bedømmelsesprocessen.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Der vil som led i den samlede vurdering af ansøgerens kvalifikationer kunne indgå en samtale.

Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket "Ansøg online". Uploadede filer skal være i Adobe PDF (ulåst) eller Word format.

Læs vejledning til ansøgere.

Hvert felt i ansøgningsskemaet kan kun indeholde én fil af max. 10 Mb.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Esbjerg.

Jobbet er oprettet på vores service den 8.9.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • Esbjerg
  • Onsdag den 23. september 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som økonomer i Esbjerg

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i Esbjerg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i Esbjerg over tid

Dato Alle jobs som økonomer
16. september 2024 1
15. september 2024 1
14. september 2024 1
13. september 2024 1
12. september 2024 1
11. september 2024 1
10. september 2024 1
9. september 2024 1
8. september 2024 1
7. september 2024 1
6. september 2024 1
5. september 2024 1
4. september 2024 1
3. september 2024 1
2. september 2024 1
1. september 2024 1
31. august 2024 1
30. august 2024 1
29. august 2024 1
28. august 2024 1
27. august 2024 1
26. august 2024 1
25. august 2024 1
24. august 2024 1
23. august 2024 1
22. august 2024 1
21. august 2024 2
20. august 2024 2
19. august 2024 2
18. august 2024 2
17. august 2024 2