Studentermedhjælper med analytisk sans til Finansministeriets kontor for undervisning, uddannelse og forskning

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København K

Interesserer du dig for økonomi og samfundsanalyse? Og kunne du tænke dig et studenterjob, hvor du kan bringe dine faglige kompetencer i spil i projekter, analyser og reformudspil, der kan forbedre og effektivisere den offentlige sektor? Så er en stilling som studentermedhjælper i Finansministeriets 4. kontor for undervisning, uddannelse og forskning måske dit næste job.

Om Finansministeriet Finansministeriet varetager en bred vifte af opgaver, som bidrager til at give regeringen det bedst mulige grundlag for at træffe centrale politiske beslutninger og for at føre en sund økonomisk politik.

I 4. kontor har vi ansvaret for at understøtte regeringens policyudvikling, økonomiske politik og styring på undervisnings-, uddannelses- og forskningsområdet. På disse områder bistår vi bl.a. finansministeren i finanslovsarbejdet, foretager analyser af uddannelsessystemets indretning, deltager i ekspertgrupper og forbereder politiske udspil.

I samarbejde med andre ministerier har vi i kontoret bl.a. udarbejdet forslag til SU-udspil, folkeskolereform, nyt taxametersystem for de videregående uddannelser, erhvervsuddannelsesudspil og en reform af universitetsområdet. Som en del af det forberedende arbejde til div. udspil og reformer bruger kontoret desuden en del tid på løbende at udarbejde registerbaserede analyser inden for undervisnings- og uddannelsesområdet.

Om os Kontoret består af et ungt team med to studentermedhjælpere, otte medarbejdere, en souschef og en kontorchef. Vi lægger vægt på et tæt samarbejde, en uformel omgangstone, høj grad af sparring og feedback og samtidig stor selvstændighed og ansvar i opgaveløsningen.

Om stillingen Som student vil du få et unikt indblik i kontorets og centraladministrationens arbejde, og du vil komme til at bidrage til både analyser og de politiske beslutningsprocesser på uddannelses-, forsknings- og undervisningsområdet.

Vi lægger generelt vægt på, at studenterne inddrages i alle dele af kontorets arbejdsopgaver og -processer. Dine opgaver vil derfor spænde bredt og vil bl.a. bestå i, at:

  • udarbejde registerbaserede analyser af uddannelsesadfærden i Danmark ved brug SAS, STATA og R
  • udarbejde research til brug for beslutningsoplæg og policy analyser samt en bred vifte af kontorets løbende opgaver
  • bidrage til det løbende finanslovs- og budgetarbejde samt opfølgning på budgetter og regnskaber.

Vi kan med andre ord tilbyde et job, hvor du kommer tæt på den politiske beslutningsproces, og hvor du har gode muligheder for at videreudvikle dine faglige og personlige kompetencer i tæt samarbejde med engagerede og dygtige kolleger.

Om dig Du læser en relevant uddannelse (stud.polit., stud.scient.pol., stud.oecon., el.lign.), har en stærk faglig profil og brænder for at udvikle dig og skabe resultater. Derudover forventer vi, at du:

  • har en skarp analytisk sans, god talforståelse og øje for detaljer
  • har gode skriftlige formidlingsevner
  • har gode samarbejdsevner og tager selvstændigt ansvar for dine opgaver
  • evner at strukturere, prioritere og skabe overblik i dit arbejde
  • har mod på at arbejde med både længerevarende og ad hoc opgaver, herunder nogle opgaver af praktisk karakter
  • et godt kendskab til Office-pakken, herunder Excel, er en fordel
  • har konkret erfaring med registerbaserede dataudtræk samt kendskab til R vil være en fordel, men ikke et krav.

Ansættelsesvilkår Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten.

Vi udviser fleksibilitet i forbindelse med dine ferier og eksamensperioder, mens vi samtidig forventer, at du er fleksibel i perioder med stor arbejdsbelastning. Du kan forvente en arbejdstid på ca. 15-20 timer i gennemsnit pr. uge.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Digitaliseringsstyrelsen, Finansministeriets departement, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

Yderligere oplysninger Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Andreas Madsen på tlf.: 40 23 83 59 eller e-mail: [email protected] og fuldmægtig Ane Holst Aagaard Madsen på tlf.: 33 92 40 38 eller e-mail: [email protected].

Ansøgning Hvis stillingen har din interesse, så tryk på ”Søg stillingen” og send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag. Vi skal modtage din ansøgning senest onsdag den 12. maj 2021.

Samtaler forventes afholdt umiddelbart herefter ansøgningsfristens udløb. Afhængig af de gældende retningslinjer afholdes samtalen potentielt over Skype.

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 27.4.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København K
  • Onsdag den 12. maj 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i København K over tid

Dato Alle jobs som økonomer
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0
16. august 2024 0
15. august 2024 0
14. august 2024 0
13. august 2024 0
12. august 2024 0
11. august 2024 0
10. august 2024 0
9. august 2024 0
8. august 2024 0