Fagligt stærk medarbejder til Koncern Økonomi i [xxxxx] - genopslag

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Trives du i en dynamisk organisation med stor politisk bevågenhed? Er du engageret og selvstændig og vil du være med til at drive og styrke den fremtidige økonomistyring af fængsler og arresthuse mv. samt prøve kræfter med spændende og vigtige projekter på et af statens største driftsområder?

Så er du måske den nye fuldmægtig, vi søger til budgetenheden i Koncern Økonomi i kriminalforsorgen. Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Dine opgaver
kriminalforsorgen står aktuelt over for en grundlæggende driftsudfordring med et historisk højt belæg, stor mangel på fængselsbetjente og for få fængsels- og arrestpladser. Antallet af indsatte i kriminalforsorgens institutioner er steget markant de seneste år, og belægget har ikke været højere siden årene umiddelbart efter 2. verdenskrig. I Koncern Økonomi arbejder vi målrettet med at løse kriminalforsorgens driftsudfordringer. Du vil med udgangspunkt i budgetenheden skulle bidrage til, at dette sker inden for rammerne af den økonomiske ramme, som kriminalforsorgen netop har fået bevilget i en ny økonomisk flerårsaftale.

Konkret vil du skulle arbejde med både drifts- og udviklingsopgaver, der skal understøtte en forbedret økonomistyring og prioritering af kriminalforsorgens ressourcer, så der sikres en transparent og effektiv ressourceanvendelse, der understøtter en målrettet varetagelse af kerneopgaven.

Du vil få nogle faste og tilbagevendende opgaver, som du er ansvarlig for. Det kunne fx være økonomipartner for et center i direktoratet, hvor du bl.a. skal lægge budgetter og følge op herpå månedligt i samarbejde med bl.a. fagkontorer, den relevante centerdirektør samt dine kollegaer i budgetenheden. Det kan også være koordinator for et af de regionale kriminalforsorgsområder. Her udarbejder området selv budgetter og opfølgning. Dine opgaver vil derfor være bl.a. controlling og sparring med henblik at understøtte den videre udvikling af økonomistyringen. For begge typer opgaver er der dele, der er fast definerede og til at gå til, men også fortsatte udviklingspotentialer både ift. produkter og processer. Enheden arbejder mod at være mindre reaktiv og konstaterende og mere proaktiv og analytisk. Du skal derfor have lyst til at være med til at udvikle vores driftsopgaver til mere målrettet ledelsesinformation af højere kvalitet.

Du vil desuden skulle bidrage til store og små driftsudviklingsopgaver og forretningsanalyser, herunder implementering af nye styringskoncepter, styrket ledelsesinformation, økonomiske konsekvensberegninger, budgetanalyser, analyser af forretningsområder eller -emner mv.

Endvidere vil du skulle løse en række forskelligartede og ofte tværgående opgaver, der medfører, at du vil skulle samle trådene på tværs af kriminalforsorgen og orientere dig mod både dine kollegaer i Direktoratet for kriminalforsorgen, i kriminalforsorgsområderne rundt i landet og i Justitsministeriets departement. Det er derfor vigtigt, at du er god til at samarbejde og skabe relationer.

Hvem er du?
Du kan være nyuddannet eller have nogle års erfaring. Vi lægger blandt andet vægt på, at du:

  • Har en samfundsvidenskabelig uddannelse,
  • tager ansvar for dine opgaver og deres fremdrift samt for at foreslå løsninger, der kan afslutte dem,
  • har interesse for og lyst til at arbejde med både tal og processer, dvs. at du er hverken bange for at ”dykke” ned i data eller systemer eller for at lave procesplaner og skarpe notater,
  • både kan arbejde selvstændigt og i små og store grupper,
  • trives med en blanding af tilbagevendende driftsopgaver og løbende nye opgaver,
  • har analytisk sans, faglig nysgerrighed og gode skriftlige og mundtlige formuleringsevner eller mod på at udvikle disse yderligere,
  • er god til at samarbejde, er fleksibel og at du sætter pris på et godt socialt liv i arbejdet.

Det er en fordel, hvis du har kendskab til økonomistyring, men det er ikke afgørende. Vi sørger for en grundig oplæring i vores systemer, processer og produkter.

Vi tilbyder
Udfordrende og varierende arbejdsopgaver, som indebærer en bred berøringsflade i organisationen, hvor ansvar og kompetencer følges ad.

  • Et stærkt fagligt miljø med kvalificerede og tværfagligt orienterede kollegaer.
  • En uformel omgangstone med et åbent og trygt arbejdsmiljø.
  • Fleksible arbejdsforhold, hvor der tilstræbes en god balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Vi er ambitiøse, men vi prioriterer tid til et godt grin og det gode samarbejde i kontoret – og med dem, vi arbejder sammen med. Arbejdsopgaverne i kontoret er i konstant udvikling, og der vil være stor mulighed for faglig udvikling og ansvar. Der vil desuden være mulighed for selv at være med til at præge opgaveporteføljen efter interesser og kompetencer.

Løn- og ansættelsesvilkår
Der er tale om en fuldtidsstilling som fuldmægtig. Løn og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC for akademikere i staten.
Arbejdspladsen er beliggende på Strandgade 100, 1401 København K.

Ansøgningen skal være modtaget senest 6. april 2022. Vi indkalder til og afholder samtaler løbende.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du i forbindelse med samtalen giver dit samtykke til, at kriminalforsorgen må indhente og vurdere oplysninger om dig i det Centrale Kriminalregister. Inden ansættelse skal vi modtage dokumentation for CV, f.eks. ansættelsesbeviser.
Hvis du indkaldes til samtale, skal du til samtalen medbringe identifikation, f.eks. pas eller kørekort.

kriminalforsorgen opfordrer alle uanset alder, køn, race, religion eller etnisk baggrund til at søge stillingen.

Om kriminalforsorgen og Koncern Økonomi
kriminalforsorgen er en del af Justitsministeriets koncern og forvalter en central opgave i straffesagskæden: at fuldbyrde straf. kriminalforsorgens koncern består af Direktoratet for kriminalforsorgen, fire kriminalforsorgsområder i Danmark samt kriminalforsorgen i Grønland. I hvert område ligger en række institutioner, hvor de enkelte fængsler. mv. hører til. kriminalforsorgens koncern har ca. 4.400 ansatte.

Koncern Økonomi er centralt placeret i Direktoratet for kriminalforsorgen i Center for Økonomi og Kapacitet. Kontoret består af tre enheder, som beskæftiger sig med hhv. kapacitet, bemanding og controlling samt økonomi (budgetenheden).

Vores hovedopgave i budgetenheden er at sikre en sammenhængende koncernstyring af kriminalforsorgens finanslovsbevilling på knap 4 mia. kr., herunder særligt omsætningen af den samlede bevilling til interne økonomirammer til fordeling mellem kriminalforsorgens underliggende områder mv. Dertil gennemfører vi den konkrete budgettering og opfølgning på direktoratets budgetter. Derudover har kriminalforsorgen en anlægsmasse på godt 4 mia. kr., som afspejler en meget stor bygningsmasse samt væsentlige aktiver inden for blandt andet IT- og sikringsudstyr. Der er således tale om en kompleks opgave, som stiller store krav til styring, data, overblik samt forretningsforståelse.

kriminalforsorgens kapacitet, bemanding og økonomi udfordres i disse år af et historisk højt antal indsatte i de danske fængsler og arresthuse. Det er en central opgave for os de kommende år at bidrage med analyser og beslutningsoplæg til løsningen af udfordringerne. Dertil skal vi bidrage til implementeringen af den nye flerårsaftale vedr. kriminalforsorgens økonomi 2022-2025, der bl.a. adresserer disse udfordringer.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil høre mere om stillingen, er du velkommen til at ringe til Chef for Koncern Økonomi, Jacob Kirk Jensen, på telefon 7255 4843 eller enhedsleder i budgetenheden, Mathias Gjørling Dragsted, på telefon 7255 4366.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 23.3.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København K
  • Onsdag den 06. april 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i København K over tid

Dato Alle jobs som økonomer
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0
16. august 2024 0
15. august 2024 0
14. august 2024 0
13. august 2024 0
12. august 2024 0
11. august 2024 0
10. august 2024 0
9. august 2024 0