Ambitiøse medarbejdere søges til økonomiopgaver vedrørende uddannelses- og forskningsinstitutioner

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København

Brænder du for økonomistyring og håndtering af store datamængder? Motiveres du af at formidle komplicerede sammenhænge på enkle måder? Så er du måske vores nye kollega

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Økonomistyring og formidling
Kontoret for Institutionsøkonomi i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen varetager økonomiforvaltningen for statens bevillinger til driftsudgifterne på uddannelses- og forskningsinstitutionerne. Vi er 18 medarbejdere, der udarbejder prognoser og budgetter, udvikler og vedligeholder tilskudsmodeller, analyserer regnskaber og meget mere der vedrører økonomien på universiteter, professionshøjskoler, erhvervsakademier m.fl.

Vi søger to medarbejdere til teamet, der arbejder med finanslovsbudgetter og tilskudsmodeller. Teamet består af 6 faste medarbejdere og 2-3 studenter og arbejder med modelbaserede tilskud til uddannelsesinstitutionerne, herunder prognoser og budgetter til finansloven. Teamet står for budgettering og tilskudsberegning på i alt ca. 25 mia. kr. årligt og udgør således en central funktion i forhold til at sikre en effektiv økonomistyring både i Uddannelses- og Forskningsministeriet og i uddannelsessektoren.

Teamets opgaver spænder fra design af datamodeller over prognoseberegninger pba. store datamængder til formidling af tilskudsmodeller til både de videregående uddannelsesinstitutioner og til regeringen og Folketinget. Hovedopgaverne i teamet er:

  • Udarbejdelse af prognoser og budgetter til finansloven
  • Tilrettelæggelse af dataindhentning og beregninger
  • Udvikling af intern og ekstern rapportering
  • Formidling af tilskudsberegninger og tilskudsmodellers m.m.

Der vil I begge stillinger indgå både databehandling, økonomiberegninger og formidlingsopgaver. Hvis du er nyuddannet, vil der være gode muligheder for oplæring. For den erfarne medarbejder vil stillingen indebære tværgående koordinationsopgaver internt i ministeriet og eksternt i forhold til uddannelse- og forskningsinstitutionerne.

Er du vores nye kollega?
Vi forestiller os, at du:

  • Er cand.polit., cand.oecon., cand.merc., cand.scient.adm., cand.scient.pol. eller lignende
  • Interesserer dig for samfundsøkonomiske forhold, herunder uddannelsesområdet
  • Har en høj faglighed og stærke analytiske kompetencer
  • Kan formidle komplicerede problemstillinger på en letforståelig måde
  • Er systematisk, resultatorienteret og ansvarlig
  • Har gode samarbejdsevner og et godt humør

Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har erfaring med det statslige budget- og bevillingssystem og finanslovsarbejde og/eller data på uddannelses- og forskningsområdet.

En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi mener nemlig, at en god kultur med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Nicolai Ebsen på e-mail [email protected] eller telefonnummer 7231 7844.

Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde afholdes i uge 3 og anden samtalerunde i uge 4. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres personlighedstest.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

Om Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
I Uddannelses- og Forskningsstyrelsen løfter vi en bred portefølje af faglige og administrative opgaver og projekter, der understøtter videreudvikling af dansk forskning, videnbaseret innovation og en løbende kvalitetsudvikling på de videregående uddannelser i et godt internationalt samspil på både forsknings- og uddannelsesområdet. Det sker i tæt dialog med de videregående uddannelsesinstitutioner og øvrige aktører med afsæt i dyb faglighed på de relevante områder. Styrelsen har også ansvaret for den ordinære uddannelsesstøtte (SU) og en række andre særlige støtteordninger for uddannelsessøgende samt ansvaret for drift og udvikling af SU-systemer, studieadministrative it-systemer mv.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København

Jobbet er oprettet på vores service den 31.12.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer i København.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i København over tid

Dato Alle jobs som økonomer
4. oktober 2024 68
3. oktober 2024 59
2. oktober 2024 67
1. oktober 2024 62
30. september 2024 67
29. september 2024 61
28. september 2024 64
27. september 2024 65
26. september 2024 65
25. september 2024 65
24. september 2024 61
23. september 2024 61
22. september 2024 62
21. september 2024 62
20. september 2024 70
19. september 2024 69
18. september 2024 72
17. september 2024 76
16. september 2024 71
15. september 2024 70
14. september 2024 69
13. september 2024 72
12. september 2024 65
11. september 2024 63
10. september 2024 62
9. september 2024 62
8. september 2024 62
7. september 2024 61
6. september 2024 61
5. september 2024 61
4. september 2024 64

Værd at vide når du søger job som økonom i København

Har du også drømt om at bo og arbejde i de charmerende gader i København? Så er du ikke alene! Men drømmene bliver sjældent til virkelighed uden lidt hårdt arbejde.

Mens København måske for nogle først og fremmest vækker billeder af hyggelige cafeer og historiske bygninger, banker et travlt erhvervsliv i hjertet af København. Hovedstaden huser et væld af brancher, men nogle skiller sig ud med et særligt højt antal ansatte.

Bydele i København

København byder på mere end smukke gader og hyggelige cafeer. De forskellige kvarterer har hver deres unikke atmosfære og erhvervsliv, hvilket kan påvirke din jobsøgning. Lad os dykke ned i nogle populære områder:

Indre By: Pulsens centrum med internationale virksomheder, finansverden og detailhandel. Perfekt for jobsøgende inden for finans, jura, medier og marketing. Tempoet er højt, og konkurrencen kan være hård.

Find ledige jobs i Indre By

Østerbro: En blanding af moderne boliger, historiske bygninger og innovative virksomheder. Hjem til Novo Nordisk og Vestas Wind Systems. Gode muligheder inden for life science, teknologi og bæredygtige løsninger.

Find ledige jobs i Østerbro

Nørrebro: Multikulturelt og kreativt med studerende, kunstnere og små startups. Populært blandt unge fagfolk og jobsøgende inden for den kreative sektor og servicebranchen.

Find ledige jobs i Nørrebro

Vesterbro: Tidligere industriområde forvandlet til et trendy sted med restauranter, barer og designvirksomheder. Tiltrækker kreative sjæle og jobsøgende inden for mode, design og underholdning.

Find ledige jobs i Vesterbro

Valby: Familievenligt og roligt med gode skoler og grønne områder. Mange offentlige institutioner og virksomheder inden for service og administration. Attraktivt for børnefamilier og jobsøgende i den offentlige sektor.

Find ledige jobs i Valby

Amager: Et område i rivende udvikling med fokus på moderne arkitektur og bæredygtighed. Hjem til Ørestad og store virksomheder som DSV og Ørsted. Gode muligheder inden for logistik, energi og transport.

Find ledige jobs på Amager

Mere information om København

Hvis du er på udkig efter et job i København, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om København, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om København i denne guide: København: Byen der byder på både drømmejob og spændende udfordringer