Økonom til analyser inden for offentlig konkurrence

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Valby

Vil du være med til at belyse, hvad der sker, når den offentlige sektor køber ind for 1 mia. om dagen? Trives du i samspillet mellem økonomi, jura og politik? Har du lyst til at arbejde med analyser og politikudvikling? Og er du faglig stærk, ambitiøs og iderig? Så er du måske vores nye økonom i Center for offentlig konkurrence i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Om jobbet
I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Offentlig Konkurrence arbejder vi for at fremme et godt offentlig-privat samspil ved bl.a. at indsamle og analysere data om udbud, offentligt-private partnerskaber mv. samt ved at vejlede om udbudsreglerne. Kontoret består af et analyseteam, et jurateam og en rådgivningsenhed. Du vil blive en del af analyseteamet, og vil gennem databehandling, statistik og analyse bidrage til evidensbaseret viden om, hvad der sker, når den offentlige og private sektor samarbejder.

Du vil sammen med de øvrige i teamet komme til at løse en række forskelligartede og udfordrende opgaver, som bl.a. kan omfatte:

  • Udvikling af centerets viden, dataindsamling og analysemetoder
  • Analysearbejde i alle dets faser – research, design og tilrettelæggelse af analyser, gennemførelse af workshops, spørgeskemaundersøgelser, databehandling, økonometriske analyser (primært i STATA) og rapportskrivning
  • Formidling af resultater via artikler, oplæg mv.
  • Ministerbetjening, herunder besvarelse af Folketingsspørgsmål, borgerhenvendelser, samrådssager mv.
  • Departementsbetjening, herunder deltagelse i arbejdsgrupper, udarbejdelse af høringssvar, mv.
  • Samarbejde med interessenter, fx interesseorganisationer, forskningsinstitutioner og andre ministerier og styrelser

Opgaverne løses i tæt samarbejde med centerets chefer og medarbejdere, direktionen og øvrige økonomer i styrelsen. I stillingen vil du arbejde i spændingsfeltet mellem analyse, databehandling og politik. Opgaverne varierer mellem små opgaver med korte deadlines og større analyser med længere varighed. Arbejdet foregår ofte i højt tempo – særligt, når der svares på Folketingsspørgsmål eller opgaverne vedrører anden ministerbetjening.

Om dig
Du har en relevant økonomisk kandidatuddannelse, fx cand.polit., cand.econ, eller anden samfundsvidenskabelig uddannelse (fx cand.scient.pol), hvor du i dit studie eller via dine ansættelser har haft fokus på data og statistik. Du formår at drive egne projekter og holde mange bolde i luften samtidig. Du mestrer desuden både skriftligt og mundtligt at formidle komplicerede sammenhænge i et almindeligt og forståeligt sprog. Vi arbejder tværfagligt, så du skal have lyst til at indgå i projektarbejde med andre fagligheder samt forstå og tage højde for juridiske og politiske hensyn i udførelsen af opgaverne.

Du er analytisk stærk, og du har gerne erfaring med fra et ministerium, organisation, uddannelsesinstitution, konsulenthus eller lignende. En nyuddannet med de rette kompetencer kan også komme i betragtning. Vores analyser bliver til i et tæt samspil med interessenter på området, så det er vigtigt, at du er god til – og har lyst til – at løse opgaver, hvor du er i tæt dialog med eksterne interessenter og relevante forskningsmiljøer og andre fagligheder.

Du er resultatorienteret, idérig og kan lide at arbejde i et tværfagligt og udfordrende miljø. Du arbejder selvstændigt, men sætter også pris på at være en del af et team. Du motiveres af skiftet mellem små hurtige opgaver og længere rapporter, og forstår, at simpel, deskriptiv statistik kan være et hjælpsomt middel til at beskrive komplicerede sammenhænge. Du har gode formidlingsevner, humor, gennemslagskraft og kan arbejde under tidspres, når det er nødvendigt.

Det er ikke et krav, at du på forhånd har et kendskab til udbudsloven og andre rammevilkår for offentlig konkurrence, men du skal have lyst og vilje til at sætte dig ind i området for at kunne varetage opgaverne.

Bliv en del af Center for Offentlig Konkurrence
Du bliver en del af et center, der i dag består af ca. 22 kolleger, som er en god blanding af samfundsfaglige profiler. Vores opgaver er ofte krævende og komplekse og kræver stærk faglighed og ikke mindst evne til klar formidling. Vores opgaver har både politisk og erhvervsmæssig fokus, og arbejdet foregår derfor i tæt dialog med både erhvervslivet, interesseorganisationer og andre myndigheder. Derudover har vi et tæt samarbejde med danske forskere, ligesom vi deltager i netværk i EU-kommissionen i Bruxelles om data vedrørende offentlige udbud. Arbejdet foregår ofte i et hurtigt tempo og med en høj grad af selvstændighed og initiativ.

Hverdagen er præget af fokus på et højt fagligt niveau, et stort engagement, godt humør, en stærk holdånd, humor og en positiv tilgang til kollegaer og nye udfordringer. Kommunikationen er ligefrem og åben, og vi lægger stor vægt på, at vi hele tiden udvikler os både fagligt og personligt.

Få flere oplysninger om stillingen hos souschef Gyrithe Rosenlund Høeg, tlf. 41 71 50 97 eller [email protected] eller kontorchef Kenneth Skov Jensen, tlf. 41 71 51 53 eller [email protected].

Du kan læse mere om styrelsen på www.kfst.dk.

Ansættelse
Din ansættelse vil alt efter kvalifikationer ske som fuldmægtig, specialkonsulent eller chefkonsulent i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Tjenestested er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby.

Ansøgningen sendes via Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens elektroniske ansøgningsmodul på www.kfst.dk. Din ansøgning med CV, eksamensbevis og karakterudskrift skal være modtaget senest onsdag den 14. april 2021. Samtaler forventes afholdt i uge 16 og 17. Tiltrædelse hurtigst muligt.

Da styrelsen ønsker, at medarbejdersammensætningen afspejler sammensætningen i samfundet, opfordres alle uanset etnisk baggrund, alder og køn til at søge.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Valby.

Jobbet er oprettet på vores service den 26.3.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • Valby
  • Onsdag den 14. april 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som økonomer i Valby

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i Valby over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i Valby over tid

Dato Alle jobs som økonomer
20. august 2024 1
19. august 2024 1
18. august 2024 1
17. august 2024 1
16. august 2024 1