Koncernøkonomichef til Koncernøkonomi i Fødevareministeriets departement

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du bidrage til styringen af et komplekst ministerområde med stor betydning for samfundet? Har du indgående erfaring med offentlig økonomistyring? Formår du at lede både generalister og specialister? Har du erfaring fra centraladministrationen og samtidig politisk tæft - så er du måske den koncernøkonomichef, vi søger til Koncernøkonomi.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri består af et departementet og tre styrelser: Landbrugsstyrelsen, Fiskeristyrelsen og Fødevarestyrelsen. Der er i alt ca. 3.000 årsværk, heraf ca. 200 i departementet.

Ministeriet arbejder med opgaver af stor betydning for mennesker og dyrs liv, velfærd og sundhed. Ministeriet er genetableret som selvstændigt ministerium i november 2020, men har en lang og stolt historie i centraladministrationen og med opgaver, der berører væsentlige dele af det danske samfund.

Koncernøkonomi har ansvaret for finanslov, budget, regnskab og digitalisering. Vi løser og koordinerer opgaverne i samspil med departementets øvrige kontorer, ministeriets styrelser og eksterne interessenter.

Koncernøkonomi har to chefer og ca. 22 medarbejdere. Koncernøkonomis medarbejdere har en bred uddannelsesmæssig baggrund, som omfatter økonomer og øvrige samfundsvidenskabelige baggrunde, naturvidenskabelige baggrunde samt it-uddannede og øvrige administrative baggrunde. Kontoret er opdelt i Koncernstyring og Intern styring med en ligelig fordeling af medarbejdere og koncernøkonomichefen har ansvaret for Koncernstyring.

Koncernstyring udarbejder beslutningsoplæg til direktion og minister om finanslov samt koordinerer og udarbejder politiske sager med væsentligt økonomiindhold. Derudover har Koncernstyring ansvar for styring af koncernens it-projekter. Koncernstyring har en central rolle i at understøtte, at ministeriets ressourcer prioriteres målrettet og anvendes effektivt på fødevare-, landbrugs- og fiskeriområdet. Det sker i tæt samarbejde med både interne og eksterne interessenter, herunder andre kontorer i departementet, Finansministeriet og ministeriets tre styrelser.

Du bliver driveren bag tre hovedopgaver:
  • Udgiftspolitisk koordinering af ministerområdet med fokus på at fastholde et dækkende overblik og grundlag for prioriteringer og effektiviseringer, for bl.a. at kunne anvise mulige finansieringsløsninger på budgetudfordringer.
  • Videreudvikling af udgifts- og aktivitetsstyringen på ministerområdet gennem løbende, systematiske udgiftsopfølgninger og fokus på præcision i udgiftsprognoser.
  • Forbedring af styringen af større IT-projekter på ministerområdet og generelt bidrage til sikker forvaltning gennem effektive tilsyn og styring.


Faglig og personlig kompetenceprofil
For at blive taget i betragtning til stillingen forudsættes, at du har en relevant videregående akademisk uddannelse, f.eks. cand.scient.pol., cand.polit., cand.oecon., cand.scient.adm. eller lign.

Det vil være en betingelse, at du har flere års erfaring med økonomistyring fra en større offentlig organisation og styr på finanslovsprocesserne. Du er hurtigt opfattende, skarpsindig og dygtig til at skære sagerne til og formidle komplekse problemstillinger på klar og tydelig vis.

Du har helhedssyn, kender Kodex VII, det politiske system og de politiske processer, og du har meget gerne erfaring fra arbejde i en politisk ledet organisation.

Du mener, at problemstillinger er til for at blive løst og ser dem altid som udfordringer frem for forhindringer, og så har du en høj integritet og arbejdskapacitet.

Du har erfaring med personaleledelse og dine samarbejdsevner er solide, og det falder dig naturligt at netværke på tværs af en stor koncern.
Referenceforhold
Du vil referere til afdelingschef Anders Holbøll, men du vil også få tæt samarbejde med departementets øvrige afdelingschefer.

Samarbejdspartnere
Dine samarbejdspartnere bliver chefer og medarbejdere i departementet, i ministeriets tre styrelser og andre ministerier, herunder særligt Finansministeriet og Erhvervsministeriet. Det er væsentligt, at du formår at opbygge gode og tillidsfulde relationer.

Du vil som chef i Fødevareministeriets departement blive en del af en stærk ledelsesgruppe, der er i fuld gang med at udvikle det nye selvstændige ministerium med henblik på at skabe de bedst mulige løsninger til gavn for samfundet.

Løn- og ansættelsesforhold
Ansættelsen sker på åremålsvilkår og i henhold til ”Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten” med en grundløn efter løngruppe 2. Hvis du er tjenestemand i forvejen, kan ansættelse som tjenestemand efter en konkret og individuel vurdering finde sted i lønramme 38. Ud over grundlønnen kommer individuelt tillæg, åremålstillæg, pensionsordning og engangsvederlag efter indsats og resultater.

Ansættelsesområdet for kontraktansatte chefer er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med tilhørende institutioner.

Sker ansættelse som tjenestemand er ansættelsesområdet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Arbejdsstedet er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris departement, Slotsholmsgade 12, 1216 København K.

Stillingen er med tiltræden 1. marts eller snarest muligt derefter.

Vil du vide mere
Yderligere oplysninger om stillingen, herunder spørgsmål om løn- og ansættelsesvilkår, kan fås ved henvendelse til afdelingschef Anders Holbøll på telefon 50 92 71 91.

Du kan læse mere om Fødevareministeriet på www.fvm.dk og på de tilhørende styrelsers respektive hjemmesider.

Sådan søger du
Ansøgning og relevant dokumentation (CV og eksamensbevis) sendes elektronisk via knappen ”søg stillingen” til højre i stillingsannoncen senest den søndag den 20. februar 2022. Vi forventer at afholde 1. samtaler i uge 8.

Er du tjenestemand stiles ansøgningen til Dronningen.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonomichef", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 4.2.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonomichef
  • København K
  • Søndag den 20. februar 2022

Lignende jobs

  • CLOSED - CFO

    STILLINGEN ER BESAT OG KAN IKKE SØGESPå vegne af vores internationalt anerkendte kunde, Vilhelm Lauritzen Arkitekter (VLA), søger vi en CFO som evner både at være strategisk Group CFO og samtid..
    • Økonomichef
    • København
    Få mere info
  • CLOSED - Group CFO

    THE POSITION IS CLOSED AND DO NOT ACCEPT APPLICATIONS NO LONGER Obsidian is a dynamic and rapidly growing company within digital marketing backed by a leading international private equity fund..
    • Økonomichef
    • København
    Få mere info
  • Ansvarsfuld og initiativrig Financial Manager søge...

    BeskrivelseEr du en erfaren Financial Manager, der trives med at jonglere med tal og processer? Vil du være en del af et professionelt team hos en internationalt anerkendt arkitektvirksomhed me..
    • Økonomichef
    • København
    Få mere info
  • Struktureret og kompetent Regnskabschef med drive ...

    BeskrivelseTrives du med at tage ansvaret for regnskabsfunktionen og har du lyst til at være en del af en international virksomhed? Er du proaktiv og vil du gerne arbejde samarbejde på tværs af..
    • Økonomichef
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomichef i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonomichef i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomichef.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomichef i København K over tid

Dato Alle jobs som økonomichef
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0