[xxxxx] søger en politisk chef, der vil bekæmpe ulighed

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Hele Danmark

Oxfam IBIS er en medlemsdrevet civilsamfundsorganisation, der arbejder for at bekæmpe ulighed via politisk indflydelse. Det sker i vores internationale programarbejde, som del af vores kampagnearbejde og indsats for at skabe folkeligt engagement og i vores direkte påvirkning af beslutningstagere i Danmark og resten af verden. Vi blander os også i den politiske debat og forsøger at være dagsordenssættende.

Vi søger et fagligt fyrtårn til en stilling som politisk chef, der skal styrke vores politiske profil og øge vores indflydelse samt bidrage til at skabe større synlighed og engagement. Du skal lede en nyoprettet afdeling med dedikerede og kompetente politiske rådgivere, som arbejder på tværs af organisationen, og i tæt samarbejde med partnere, allierede og kollegaer i den globale Oxfam-konføderation.

Vores politiske arbejde er funderet i bekæmpelsen af ulighed og tager udgangspunkt i vores globale programarbejde og den viden, vi har derfra, samt den der skabes i Oxfam og via vores egne analyser m.m. Vi sætter viden og holdninger i spil for at skabe engagement og aktivisme blandt vores nuværende og kommende medlemmer og støtter for at ændre debatten, sikre folkelig opbakning og dermed skabe forandringer.

Med den nye stilling og afdeling ønsker Oxfam IBIS at styrke sammenhængen i det politiske arbejde ude i verden og hjemme i Danmark, samt koordinere det globale, regionale og nationale arbejde med politik og indflydelse. Afdelingen skal være lokomotivet for Oxfam IBIS’ politiske arbejde i Danmark og globalt samt et analysecenter, der skal styrke kvaliteten og relevans af den politiske indsats. Målsætningerne er:
  1. At Oxfam IBIS får større politisk indflydelse og en stærkere politisk profil, særligt i Danmark, men også i verden mere generelt
  2. At Oxfam IBIS’ styrkes som videncenter, og at vores dagsordenssættende arbejde skærpes gennem en mere koordineret produktion og anvendelse af viden, der findes hos os selv og i Oxfam-konføderationen.
  3. At Oxfam IBIS i endnu højere grad skaber forandring i Danmark og globalt via langsigtet politisk kampagnearbejde, der bygger på politisk indsigt og Oxfams globale analyser.


Om jobbet
Den politiske afdeling er nyoprettet, og din første opgaver bliver at samle og engagere dit hold, som består af medarbejdere fra Oxfam IBIS’ eksisterende afdelinger, hvor de arbejder med analyse eller politik i forbindelse med programarbejde, kampagner m.m. Lederen af afdelingen vil fra start være personaleleder for syv-otte medarbejdere – på sigt formentlig flere. Med målsætningen om at øge det tværgående samarbejde, vil afdelingens medarbejdere ofte indgå i projekter med opdrag og sammenhæng til resten af organisationen, ikke mindst den Internationale programafdeling, Public Engagement afdelingen og generalsekretæren. De vil have hjemme i den politiske afdeling, men også være del af teams m.m. i øvrige afdelinger.

Den kommende leder af den politiske afdeling skal gå forrest i at styrke det organisatoriske samarbejde på tværs af afdelinger, øge sammenhængskraften og styrke den faglige sparring. Det forventes også, at lederen med tiden – for det er ikke den vigtigste opgave fra dag et – selv går i medierne m.m. med Oxfam IBIS’ viden og vurderinger, og således vil være en af organisations ansigter i offentligheden.

Som leder af den politiske afdeling har du ansvaret for, at Oxfam IBIS har adgang til den rette viden og data, og at denne bliver sat i spil og understøtter organisationens evne til at nå sine mål. Afdelingens indsats skal resultere i, at Oxfam IBIS lykkes med at sætte flere og tydeligere dagsordner, får styrket sine relationer i det politiske miljø og får skabt politiske resultater. Indsatsen skal også bidrage til, at organisationens synlighed bliver styrket, samt at engagementet og aktivismen blandt den danske befolkning bliver stærkere. Det betyder, at du bl.a. har ansvar for følgende opgaver:
  • Politisk indflydelse: Du kan med sikker politisk sans og indsigt sikre den rette timing for politiske initiativer og sørge for udviklingen af organisationens politikker, analyser, høringssvar mv., så Oxfam IBIS får større gennemslagskraft og indflydelse i Danmark, i Oxfam International og internationalt.
  • Viden der virker: Du skal styrke vores indsamling, produktion og formidling af viden, sparre med kollegaerne om denne, og udvikle Oxfam IBIS som videncenter.
  • Projektudvikling og fundraising: Du kan se muligheder og udvikle nye projekter, fra analyser til kampagner, vi kan arbejde med i Danmark og globalt. Og sammen med andre kollegaer er du med til at sikre fundraisingen til dem.
  • Personaleledelse: Du kan coache og sparre med afdelingens medarbejdere, så de leverer deres bedste, koordinere så der arbejdes effektivt samt give gejst og energi til dit hold.
  • Politikudvikling: Du styrker indholdet i og måden at arbejde med politikudvikling på, blandt andet gennem tæt samspil med organisationens øvrige afdelinger og eksterne interessenter.
  • Politiske kampagner: Du bidrager til, at der en klar langsigtet retning og sammenhæng mellem organisationens politiske positioner og det offentlige, engagerende kampagnearbejde i Danmark.
  • Politiske alliancer: Du sikrer, at Oxfam IBIS udvikler samarbejdet med nuværende alliancepartnere i det politiske arbejde og opdyrker nye, relevante alliancer i Danmark og resten af verden.
  • Politisk strategi: Sammen med generalsekretæren sikrer du, at Oxfam IBIS har en klar politisk retning, som hele organisationen tager ejerskab for, og som sikrer sammenhæng, prioritering og kontinuitet i det politiske arbejde – i Danmark og resten af verden.
  • Metoder: Du videreudvikler vores metoder og processer, så indflydelsesarbejdet i Danmark og internationalt samt i vores programmer samlet set får størst mulig effekt.
  • International politisk ledelse: Du er overordnet ansvarlig for at koordinere Oxfam IBIS’ politiske arbejde indenfor Oxfam-konføderationen.
  • Du skal bidrage med ressourcer og viden ind i Oxfam IBIS’ ledergruppe ift. at lede og udvikle den samlede organisation.
  • Du skal bidrage til organisationens arbejde med at styrke samarbejde og sammenhængskraft.

Som leder af den politiske afdeling indgår du i Oxfam IBIS’ ledergruppe, som udover generalsekretæren består af lederen af International Programafdeling, Public Engagement-afdelingen samt Operations-afdelingen. Stillingen er med reference til generalsekretæren, der også forventes at blive din tætteste sparringspartner.

Faglige erfaringer og kompetencer
Du er et fagligt fyrtårn med ekspertise og en ledelsesstil, der sikrer et højt fagligt niveau, men også at du og dine medarbejdere videndeler, samarbejder og lykkes. Du er optaget af ledelse og har erfaring som leder, men skal også selv bidrage til løsningen af afdelingens opgaver. Vi lægger derfor vægt på opfyldelsen af flest mulige af de følgende, prioriterede kvalifikationer og kompetencer:
  • Erfaring med politisk ledelse og politikudvikling
  • Erfaring med politisk interessevaretagelse, gerne ifm. udviklingsarbejde og/eller i en international organisation
  • Erfaring med analysearbejde og at omdanne viden til politik, kampagner og kommunikationsprodukter, fx. rapporter
  • Erfaring med projektudvikling og fundraising eller anden form for finansiering hertil
  • Ledelseserfaring, gerne flere år som personaleleder
  • Erfaring med udviklingsarbejde, gerne inden for et eller flere af Oxfam IBIS’ politikområder
  • Indgående kendskab til, hvordan det politiske system fungerer i Danmark, i EU og globalt
  • Et stærkt politisk netværk, ikke mindst blandt de politiske partier, på Christiansborg, samt gerne blandt andre relevante organisationer og internationalt
  • Erfaring fra politisk styret organisation, gerne international organisation eller global bevægelse
  • Erfaring med forandringsledelse og konkret med at skabe organisatorisk sammenhængskraft.
  • Relevant uddannelsesmæssig baggrund.

Personlige kompetencer og egenskaber
  • Strategisk og analytisk stærk
  • Lyttende og afstemmende – god politisk tæft
  • Samarbejdende, inddragende og uddelegerende
  • Idé- og initiativrig, men samtidig stærk til at afslutte opgaver og til at prioritere
  • Rummelig og tillidsfuld
  • Relationsstærk og tillidsskabende
  • Struktureret og velorganiseret

Vi tilbyder
En spændende og udfordrende ledelsesopgave i en af Danmarks mest ambitiøse udviklingsorganisationer. Oxfam IBIS er den danske del af en af verdens mest indflydelsesrige civilsamfundsorganisationer, Oxfam. Vi laver udvikling for ca. 375 millioner kroner om året og er 70 medarbejdere på vores arbejdsplads lige ved Rådhuspladsen i København.

Du bliver ansat på en individuel kontrakt, men løn og øvrige forhold fastsættes iht. relevant faglig overenskomst.

Mercuri Urval medvirker til rekrutteringsprocessen. Yderligere oplysninger om stillingen og rekrutteringsprocessen kan fås i fortrolighed hos konsulent fra Mercuri Urval, Henriette von Essen-Leise på tlf. 2943 5048. Oxfam IBIS generalsekretær Kristian Weise kan ligeledes kontaktes til en snak om stillingen i januar. Skriv på [email protected] for aftale herom.

Ansøgning og CV uploades senest mandag den 27. januar 2020 kl. 10 00. Der afholdes første samtaler fredag den 31. januar og planlægges med anden samtaler fredag den 14. februar. Mellem samtalerne gennemføres test, interview og referencetagning af Mercuri Urval.

Stillingen ønskes besat senest den 1. april 2020.

Oxfam IBIS betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset alder, køn, religion, seksualitet eller etnisk tilhørsforhold at søge ledige stillinger.

Om Oxfam IBIS og Oxfam International
Oxfam IBIS er en uafhængig og medlemsbaseret udviklingsorganisation. Gennem uddannelse, støtte til civilsamfundet og i samarbejde med vores partnere bekæmper vi ulighed og fattigdom i det globale syd. I Danmark er vi en tydelig og markant spiller i den offentlige debat om bl.a. skattely, den stigende ulighed og retten til uddannelse.

Læs mere om Oxfam IBIS på https://oxfamibis.dk/ og se den strategi, vi arbejder efter her: https://oxfamibis.dk/sites/default/files/media/pdf_global/strategies/dk_strategic_plan_2018-22_final_web_3.pdf

Sammen med 19 andre organisationer udgør vi Oxfam International-konføderationen, der er en af verdens største og mest indflydelsesrige udviklingsorganisationer. Oxfam International er ved at vedtage ny strategi, der skal styrke organisationens indflydelse. Samlet set har organisationen aktiviteter i over 90 lande.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Hele Danmark

Jobbet er oprettet på vores service den 18.12.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Mandag den 27. januar 2020

Lignende jobs

  • Senior Associates og Managers til Transaction Advi...

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Skagen Strand Feriecenter - Forpagter til centrets...

    Fri kontakt
    Skagen Strand Feriecenter søger en engageret og erfaren forpagter til vores restaurant, der er en del af vores naturskønne oase beliggende i Hulsig, 12 km syd for Skagen.
    • Øvrige
    • Skagen
    Få mere info
  • Vrejlev Biogas - Teamleder til GRØN teknologi

    Fri kontakt
    Har du passion for procesteknik og mekanik samt erfaring med ledelse, så kan du være den Teamleder, vi søger til Vrejlev Biogas ved Vrå. Vrejlev Biogas er et slaraffenland for teknikeren, der brænder for at virkeliggøre så meget som muligt af sin viden og erfaring.
    • Øvrige
    • Vrå
    Få mere info
  • Lydtekniker, fuldtid, Scandic Falkoner

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at bryde vanetænkning, så tror vi på, at du er vores nye lydtekniker på Scandic Falkoner i København. Vi ved, at du brænder for alt det tekniske, og er professionel i lydteknik.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Hele Danmark

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Hele Danmark over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige i Hele Danmark.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i Hele Danmark over tid

Dato Alle jobs som øvrige
19. september 2024 4327
18. september 2024 4316
17. september 2024 4255
16. september 2024 4225
15. september 2024 4379
14. september 2024 4410
13. september 2024 4445
12. september 2024 4349
11. september 2024 4341
10. september 2024 4284
9. september 2024 4209
8. september 2024 4226
7. september 2024 4233
6. september 2024 4281
5. september 2024 4261
4. september 2024 4208
3. september 2024 4154
2. september 2024 4076
1. september 2024 4195
31. august 2024 4380
30. august 2024 4473
29. august 2024 4371
28. august 2024 4355
27. august 2024 4313
26. august 2024 4280
25. august 2024 4344
24. august 2024 4370
23. august 2024 4430
22. august 2024 4398
21. august 2024 4402
20. august 2024 4352