Transport- og Boligministeriets departement søger en juridisk studentermedhjælper til Bane- og Luftfartskontoret

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København K

Transport- og Boligministeriet søger en fagligt stærk juridisk studentermedhjælper til departementets Bane- og Luftfartskontor. Du skal have mod på udfordrende arbejdsopgaver og lyst til at arbejde i et politisk og dynamisk miljø. Vi tilbyder faglige udfordringer, mulighed for personlig udvikling samt praktisk erfaring med arbejdet i et ministerium.

Transport- og Boligministeriet har det overordnede politiske og lovgivningsmæssige ansvar for transportinfrastrukturen i Danmark, som skaber mobilitet og sammenhæng på tværs af landet. Samtidig arbejder vi for at opfylde regeringens målsætning om at reducere Danmarks samlede CO2-udledning i 2030.

Hvis du gerne vil ind i det politiske og juridiske maskinrum, hvor du får mulighed for at styrke din faglighed med udfordrende opgaver, og hvor læringskurven er stejl, er stillingen i departementet måske noget for dig.

Hvem er du?
Du er fagligt stærk, initiativrig og ansvarsbevidst, og du trives med en travl og afvekslende hverdag. Du har stor lyst til at arbejde med offentlig ret i et departement. Du ønsker at indgå i et miljø, der til tider er hektisk, og er indstillet på at håndtere en kombination af korte deadlines og krav om at kunne sætte sig ind i og formidle komplekse sager.

Vi forestiller os, at du læser som minimum på 2. år af dit studie og forventer, at du har en interesse for offentligretlige fag, herunder særligt forvaltningsret. Du kan bidrage med høj faglig integritet samt et højt fagligt niveau, hvor du kan kombinere din juridiske viden med praktiske problemstillinger.

Det er vigtigt, at du er grundig i din opgaveløsning, samt tager ansvar for egne arbejdsopgaver og følger dem til dørs. Samtidig har du stærke formidlingsevner og kan formulere dig kort og præcist på skrift.

Du fungerer godt både selvstændigt og i arbejdet med interne og eksterne samarbejdspartnere. Derudover er det vigtigt, at du sætter pris på gode kollegaer, og at du bidrager til et socialt og kollegialt godt arbejdsklima, hvor faglig sparring er en væsentlig del af hverdagen.

Stillingen
Som studentermedhjælper i Bane- og Luftfartskontoret vil du indgå i et fagligt stærkt team, hvor du får meget personlig frihed og individuelt ansvar. Vi har stor tiltro og forventninger til vores studentermedhjælpere, som spiller en vigtig rolle i den daglige opgaveløsning.

Dine arbejdsopgaver vil være forskelligartede, og du vil skulle arbejde med generelle juridiske spørgsmål og konkret juridisk sagsbehandling inden for kontorets fagområde.

Dine arbejdsopgaver vil kunne omfatte:
• Besvarelse af borgerhenvendelser og aktindsigter
• Informationssøgning og afdækning af politiske og juridiske problemstillinger, herunder udarbejdelse af notater
• Assistere kontorets sagsbehandlere i forbindelse med forskellige projekter
• Bistå med udarbejdelsen af lovforslag og bekendtgørelser

Hvem er vi?
I Bane- og Luftfartskontoret arbejder vi med en række juridiske sagsområder inden for både jernbane- og luftfartsområdet. Juraen på begge områder er i høj grad påvirket af international lovgivning og samarbejde på både EU- og FN-niveau. Eksempler på centrale sagsområder, som kontoret arbejder med for tiden, er at sikre fremdrift i regeringens klimapartnerskab med luftbranchen, udrulning af signalprogrammet og elektrificering af jernbanen, udvikling og implementering af europæisk lovgivning på jernbaneområdet samt en generel revision af den danske jernbanelovgivning.

Kontoret består af 13 AC’ere, to studentermedhjælpere og en kontorchef. Vi er et ungt kontor med en uformel og venskabelig omgangstone i den daglige opgaveløsning med plads til både fagligt og socialt indhold. Dine opgaver løses i samarbejde med dygtige og engagerede kollegaer og chefer i et dynamisk og godt arbejdsklima.

Løn- og ansættelsesvilkår
Din arbejdstid vil være ca. 15 timer pr. uge, og ansættelsen sker i henhold til OAO-S-fællesoverenskomsten samt organisationsaftalen HK/STAT. Der er gode muligheder for frihed i forbindelse med eksamenslæsning.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef for Bane- og Luftfartskontoret, Christian Løvenbalck Haxthausen. Departementets telefonnummer er 41 71 27 00.

Ansøgning
Hvis stillingen har din interesse så send din ansøgning med CV, karakterudskrift og eventuelle øvrige bilag senest tirsdag den 13. oktober 2020. Du ansøger via linket, som du finder nederst i stillingsopslaget på vores hjemmeside, www.trm.dk.

Vi forventer at afholde samtaler snarest efter ansøgningsfristens udløb.

Transport- og Boligministeriet ser mangfoldighed som en ressource og ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Departementet er medlem af Foreningen Nydansker.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 22.9.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K

Lignende jobs

  • Senior Associates og Managers til Transaction Advi...

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Studenterjob i DI – Politik og analyse inden for f...

    Fri kontakt
    Vil du være med til at udarbejde analyser, der giver erhvervslivet en stærk stemme på uddannelses-, forsknings- og diversitetsområdet? Dansk Industris afdeling for forskning, uddannelse og mangfoldighed søger en studentermedhjælper med stærke analytiske evner og en skarp pen. Om dig.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Konsulent til DI’s arbejde med bæredygtighed og ES...

    Fri kontakt
    Vil du være med til at styrke dansk erhvervslivs arbejde med bæredygtighed og ESG? I DI’s enhed for Global Udvikling og Bæredygtighed (GUB) søger vi en engageret konsulent, der har lyst til at arbejde politisk og med DI’s medlemmer for at styrke virksomhedernes arbejde med ansvarlige globale værdikæder, Verdensmål og ESG.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Vil du være praktikant i Bruxelles for dansk erhve...

    Fri kontakt
    DI arbejder i Bruxelles med en lang række politiske områder. Det gælder brede dagsordener som det indre marked, digital transformation, industripolitik og grøn omstilling til mere specifikke dagsordener som sundheds-, miljø- og handelspolitik. Kort sagt, alt hvad der berører erhvervslivets interesser.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København K over tid

Dato Alle jobs som øvrige
16. september 2024 1