Studentermedhjælpere søges til Udlændinge- og Integrationsministeriets departement

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København K

Departementet søger et antal studenter. Der er tale om både faste og tidsbegrænsede stillinger.

Lidt om alt det vi tilbyder

Har du lyst til at indgå i en spændende og travl hverdag i et juridisk og politisk miljø, og har du stor interesse for udlændingeområdet? Så er stillingen som student i Udlændinge- og Integrationsministeriets departement måske noget for dig.

De kontorer, der pt. søger studenter, er:

Indfødsret

Indfødsret har ansvaret for behandling af ansøgninger om dansk statsborgerskab og dermed forberedelsen af lovforslag om indfødsrets meddelelse. Kontoret yder sekretariatsbistand til og forelægger sager for Folketingets Indfødsretsudvalg. Kontoret har endvidere ansvaret for sager om bevis, bevarelse og fortabelse af dansk statsborgerskab, erklæring om dansk statsborgerskab, løsning fra dansk statsborgerskab og frakendelse af dansk statsborgerskab. Som student i Indfødsret vil dine primære arbejdsopgaver bestå af besvarelse af skriftlige borgerhenvendelser, besvarelse af aktindsigtsanmodninger, konkret sagsbehandling, telefonbetjening og øvrige ad hoc-opgaver.

Internationalt Udlændingesamarbejde

Internationalt Udlændingesamarbejde bistår ministeren med at agere internationalt inden for migrations-, asyl, visum-, grænse- og tilbagesendelsespolitik. På alle disse områder har kontoret ansvaret for at varetage regeringens, ministerens og Danmarks interesser. Det sker primært i EU-regi, men også i FN, UNHCR, IOM, regionale og interregionale fora og processer samt i nordisk regi. Kontoret arbejder tæt sammen med Statsministeriet, Udenrigsministeriet, Justitsministeriet, Forsvarsministeriet og Finansministeriet. Du vil som studentermedhjælper komme til at bistå kontorets medarbejdere med bl.a. udarbejdelse af notater, Folketingsbesvarelser og særligt bistå med forberedelse af mødemateriale i forbindelse med ministerens og medarbejdernes deltagelse i de mange mødefora samt med informationssøgning, håndtering af aktindsigtsanmodninger samt forefaldende studenterarbejde.

Udsendelse

Udsendelse har ansvaret for udsendelsesområdet, herunder bl.a. at indgå aftaler med tredjelande om tilbagesendelse og at fremme frivillig tilbagevenden til udlændingens hjemland. Udsendelse arbejder også med forholdende vedrørende udrejsecentre. Desuden har Udsendelse ansvaret for lovgivningen om kontrolforpligtelser for udlændinge uden lovligt ophold, varetægtsfængsling og frihedsberøvelse efter udlændingeloven og repatriering. Udsendelse arbejder endvidere med udsendelsesdirektivets gennemførelse i dansk ret.

Dine primære arbejdsopgaver vil være at bistå kontoret med bl.a.:

  • ministerbetjening i forbindelse med folketingsspørgsmål, samråd, møder, pressehenvendelser mv.
  • behandling af et mindre antal konkrete sager og borgerhenvendelser
  • udarbejdelse af ny lovgivning
  • håndtering af spørgsmål vedrørende GDPR
  • kontorets samarbejde med andre ministerier, styrelser og organisationer

Udsendelse søger kun jurastuderende.

Vores forventninger til dig

Du er i gang med en relevant videregående uddannelse, f.eks. jura, statskundskab eller en anden samfundsvidenskabelig uddannelse, og vi ser gerne, at du som minimum er på 2. år af grunduddannelsen.

Du har mod på et spændende job i et politisk miljø, hvor hverdagen kan være omskiftelig, og hvor du udfordres fagligt og personligt.

Vi forventer, at du er:

  • interesseret i EU og internationalt samarbejde og/eller integrationsområdet, og at du har politisk flair
  • detalje- og procesorienteret
  • fleksibel, engageret og serviceminded
  • løsningsorienteret og har en positiv tilgang til alle opgaver
  • selvstændig og god til hurtigt at sætte dig ind i nye opgaver

Yderligere information

Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern efter OAO-S-Fællesoverenskomsten og HK-overenskomsten. Du arbejder 15 timer om ugen, og du skal dokumentere, at du er aktiv studerende og indskrevet ved en højere læreranstalt under hele din ansættelse.

Politiets Efterretningstjeneste vil gennemføre en registermæssig undersøgelse af din person, så vi i Udlændinge- og Integrationsministeriet kan vurdere, om du er egnet til at varetage stillingen. Du skal løbende kunne bestå en registermæssig undersøgelse under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.

Derudover er det for stillingen i Indfødsret en forudsætning, at du kan opnå sikkerhedsgodkendelse til niveau ”FORTROLIGT”, og at du kan opretholde godkendelsen under hele din ansættelse.

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig i Indfødsret Sanni Hoff Hansen på telefonnummer 61 98 33 88 eller på e-mail [email protected], specialkonsulent i Udsendelse Caroline Krogh på telefonnummer 61 98 33 12 eller på e-mail [email protected], eller souschef i Internationalt Udlændingesamarbejde Jan van Deurs på telefonnummer 61 98 34 43 eller på e-mail [email protected].

Søg stillingen

Vi forventer at holde samtaler i uge 1 og 2.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.12.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K

Lignende jobs

  • Senior Associates og Managers til Transaction Advi...

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Lydtekniker, fuldtid, Scandic Falkoner

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at bryde vanetænkning, så tror vi på, at du er vores nye lydtekniker på Scandic Falkoner i København. Vi ved, at du brænder for alt det tekniske, og er professionel i lydteknik.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Professional Indemnity Underwriter

    Fri kontakt
    Trives du med fagligt komplekse problemstillinger og afvekslende sager, der sjældent er ens? Kan du arbejde i krydsfeltet mellem risikovurdering og kommerciel interesse ud fra en værdibaseret og samarbejdsorienteret tilgang? Vil du arbejde i en global forsikringskoncern med gode muligheder for faglig udvikling?
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Bar Supervisor, full-time, Cube Bar - Scandic Webe...

    Fri kontakt
    Job Description. Can you stay calm and collected, even when the bar is full to bursting, and make sure every cocktail is served with respect for the delicious ingredients? Then we believe you could be our new Bar Supervisor at Cube Bar at Scandic Webers.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København K over tid

Dato Alle jobs som øvrige
19. september 2024 1
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 1