Medarbejdere med interesse for samfundsøkonomi søges til Erhvervsministeriets departement

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du være med til at skabe gode vækstvilkår for virksomhederne i en global brydningstid? Og lyder det spændende at være med til at skabe de rammevilkår, som gør det muligt for virksomhederne at komme i mål med ambitiøse klimamålsætninger – og samtidig udnytte potentialerne i den grønne omstilling?

Så er du måske vores nye kollega. Vi søger flere dygtige medarbejdere til vores arbejde med dansk økonomi og konkurrenceevne og vores kontor for grøn omstilling, energi og forsyning.

Om jobbet i kontoret for dansk økonomi og konkurrenceevne

Danske virksomheder skal have de bedste forudsætninger for at konkurrere på de globale markeder. Vi analyserer og arbejder for at forbedre de rammebetingelser, som danske virksomheder mødes af nationalt såvel som internationalt. Arbejdet skal danne grundlaget for, at produktiviteten øges og konkurrenceevnen styrkes med fokus på de erhvervsområder, hvor Danmark har særlige styrker og potentialer.

Aktuelt arbejder kontoret intensivt med regeringens kommende globaliseringsstrategi. En grundlæggende præmis for dette arbejde er, at international arbejdsdeling udgør en central og stadig større kilde til at skabe vækst og velstand for en lille åben økonomi som den danske. Men globaliseringen er under hastig forandring. Særligt tre globale hovedtendenser vil påvirke Danmark og danske virksomheder de kommende årtier: geopolitiske spændinger, klimakrise og grøn omstilling samt accelererende teknologisk udvikling. Hastigheden på disse forandringer er uhørt høj og har stor bevågenhed i Erhvervsministeriet.

Om jobbet i kontoret for grøn omstilling, energi og forsyning

Frem mod 2030 skal dansk erhvervsliv løfte nogle af verdens mest ambitiøse klimamål. Det indebærer både risici og nye forretningsmuligheder. Med det afsæt arbejder vi for at sikre virksomhederne de bedste rammebetingelser for at nå i mål med og samtidig udnytte potentialerne i den omfattende omstillingsproces, som præger dansk erhvervsliv og dansk energi- og forsyningsinfrastruktur i de kommende år. Aktuelt arbejder kontoret med disse dagsordener bl.a. i regi af regeringens kommende globaliseringsstrategi samt i betjeningen af Grønt Erhvervsforum.

Arbejdsopgaver
I begge kontorer arbejdes der især med policyudvikling inden for de ovenfor nævnte områder samt analyser af bl.a. handelsmønstre, forsyningskæder, strategiske afhængigheder, kvalificeret arbejdskraft, energi og nye globale tendensers betydning for dansk erhvervsliv. Erhvervsministeriet har sammen med en række andre ministerier derudover netop afsluttet sekretariatsbetjeningen af Virksomhedsforum for globale risici (læs rapporten her), som tjener som grundlag for den nævnte kommende globaliseringsstrategi. Konkret arbejdes der med policyudvikling med fokus på at understøtte, at danske virksomheder kan gribe nye vækstmuligheder og er modstandsdygtige over for større global usikkerhed. Vi arbejder fleksibelt og på tværs af kontorernes ansvarsområder, så du har mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige politiske dagsordener.

En stilling i Erhvervsministeriet indebærer endvidere ministerbetjening og koordination af en række af de opgaver, som kontorerne har ansvaret for. I dit daglige arbejde vil du således have kontakt med både styrelser, andre ministerier og organisationer. Derfor er gode samarbejdsevner og politisk tæft vigtigt.

Om dig

  • Du har en samfundsfaglig baggrund (cand.scient.pol, cand.polit, cand.oecon eller tilsvarende).
  • Du kan være nyuddannet eller med få års erfaring, men vi søger også erfarne kræfter med forudgående kendskab til arbejdet i centraladministrationen og/eller projektledererfaring.
  • Du har lyst til at grave dig ned i svære emner og problemstillinger, men har samtidig blik for de store linjer og mulige løsninger.
  • Du kan hurtigt sætte dig ind i en problemstilling og skære ind til kernen af en sag.
  • Du er en stærk formidler og formulerer dig klart på skrift og i tale, så andre ikke er i tvivl om, hvad der er essensen eller problemstillingen.
  • Du har gode samarbejdsevner og kan bygge netværk til dine kollegaer i departementet, ministeriets styrelser, andre ministerier og eksterne interessenter.
  • Du arbejder selvstændigt og skaber fremdrift i dine opgaver.
  • Erfaring fra tidligere arbejde eller studie med samfundsøkonomiske analyser er en fordel, men ikke et krav.


Om os

I Erhvervsministeriets Område 1 arbejder vi for at styrke rammevilkårene for erhvervslivet med det mål at skabe et Danmark, hvor grøn omstilling, jobskabelse og høj produktivitet går hånd i hånd. Arbejdet spænder bredt: Fra grøn og digital omstilling af dansk erhvervsliv til vækst- og rammevilkår inden for bl.a. erhvervsstøtte, skat, arbejdsmarked, uddannelse, energiforsyning og ressourceeffektivitet.

Vores blik for det brede samfundsperspektiv placerer os ofte i rollen som dem, der samler trådene på tværs af Erhvervsministeriet. Derfor er det en del af vores DNA at bringe alle de forskellige kompetencer på tværs af ministeriet i spil bedst muligt. Vi gør en dyd ud af det gode samarbejde internt og eksternt, ligesom vi ser os selv som ”problemknusere”, der bidrager konstruktivt og konkret med blik for andres prioriteter og fagligheder.

Ministerbetjening er en stor del af vores hverdag. Vi indgår i arbejdet med en lang række aktuelle politiske sager, forbereder sager til de centrale regeringsudvalg og indgår i forberedelsen af mange af regeringens udspil. Sideløbende udarbejder vi analyser og redegørelser fx om virksomhedernes grønne omstilling eller virksomhedernes konkurrenceevne, som udgør et centralt fundament for vores policyudvikling. Dermed er vores arbejde også kendetegnet ved hyppige skift mellem kortfristet ministerbetjening på aktuelle politiske dagsordener på den ene side og strategiske politik- og analyseprojekter på den anden.

Du vil blive en del af et område med omkring 20 medarbejdere med forskellige fagligheder og fokusområder. Vi prioriterer videndeling, samarbejde og højt humør i en ofte hektisk hverdag, ligesom vi lægger vægt på faglig udvikling.

Om ansættelsen

Du vil blive ansat efter overenskomsten for akademikere i staten.

Ansøgere skal kunne opnå den nødvendige sikkerhedsgodkendelse samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforholdet.

Er du interesseret?

Du er velkommen til at kontakte kontorchef kontorchef Sune Fold von Bülow på telefon 91 33 71 16/[email protected], hvis du vil høre nærmere om jobbet.

Send din ansøgning via link på https://em.dk/job-og-karriere/ledige-stillinger/ senest torsdag d. 15. august 2024. Husk også at uploade dit CV, dine eksamenspapirer samt andet relevant materiale.

Samtaler vil blive afholdt umiddelbart efter ansøgningsfristen, og tiltrædelsesdatoen er hurtigst muligt. Er du ikke færdig med din kandidatgrad endnu, er vi stadig meget interesseret i din ansøgning med henblik på senere ansættelse. Der vil blive brugt personligheds- og logikanalyse i forbindelse med 2. samtalen.

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, handicap, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

I departementet ønsker vi at skabe gode og konkurrencedygtige rammebetingelser, så dansk erhvervsliv også i fremtiden er i stand til at skabe solid vækst og velstand. Vi vil medvirke til at gøre det attraktivt at investere og udvikle virksomhed i Danmark.

Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for. Og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve, og vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodeller i lyset af den teknologiske og grønne omstilling og den geopolitiske udvikling.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 5.7.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Torsdag den 15. august 2024

Lignende jobs

  • Senior Associates og Managers til Transaction Advi...

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Lydtekniker, fuldtid, Scandic Falkoner

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at bryde vanetænkning, så tror vi på, at du er vores nye lydtekniker på Scandic Falkoner i København. Vi ved, at du brænder for alt det tekniske, og er professionel i lydteknik.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Bar Supervisor, full-time, Cube Bar - Scandic Webe...

    Fri kontakt
    Job Description. Can you stay calm and collected, even when the bar is full to bursting, and make sure every cocktail is served with respect for the delicious ingredients? Then we believe you could be our new Bar Supervisor at Cube Bar at Scandic Webers.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Manager Groupdesk, Scandic Group & Meeting, Denmar...

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og sætter scenen for en god mødekultur, så tror vi på, at du er vores nye Groupdesk Manager, Scandic Group & Meeting. Vi ved, at du har overblik og er god til at kommunikere, guide og skabe rammerne for de bedste møder og konferencer.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København K over tid

Dato Alle jobs som øvrige
4. oktober 2024 2
3. oktober 2024 2
2. oktober 2024 2
1. oktober 2024 2
30. september 2024 2
29. september 2024 2
28. september 2024 2
27. september 2024 2
26. september 2024 2
25. september 2024 2
24. september 2024 2
23. september 2024 2
22. september 2024 2
21. september 2024 2
20. september 2024 2
19. september 2024 1
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 1