Politisk chefkonsulent til områderne det fleksible arbejdsliv og ligestilling i [xxxxx]

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Politisk chefkonsulent til områderne det fleksible arbejdsliv og ligestilling i IDA

Det fleksible arbejdsliv og ligestilling er to centrale indsatser i IDAs indflydelsesarbejde på arbejdsmarkedsområdet. De politiske ambitioner er store, for IDA vil drive en forandring på arbejdsmarkedet, som giver langt større fleksibilitet i arbejdslivet, end vi kender i dag. Fx med bedre vilkår for de seniorer, der kan og vil fortsætte på arbejdsmarkedet, muligheder for pauser i arbejdslivet og for at videreuddanne sig. Samtidig vil IDA tage et opgør med uligeløn, bl.a. ved at sikre bedre rettigheder til løn ifm. forældreorlov til begge forældre. Som en del af IDAs politiske maskinrum, Politik, Analyse og Presse, får du ansvaret for at udvikle disse to politiske indsatsområder på arbejdsmarkedsområdet.

Om stillingen

IDA er interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere samt it-professionelle. Vi er en organisation i vækst og vi er ambitiøse – både med hensyn til vækst, medlemstilfredshed, politisk indflydelse og synlighed. Som politisk konsulent er din hovedopgave at udvikle politik på en måde, som involverer vores medlemmer og gør brug af deres viden, og sikre indflydelse, da det er afgørende for at vi kan realisere ambitionerne. Du vil også blive involveret i udviklingen af det netværk med HR-chefer IDA har oprettet for at have dialog om fremtidens fleksible arbejdsliv.

Afdelingen Politik, Analyse og Presse består af 23 medarbejdere. Der er i det daglige tæt samarbejde på tværs af de tre fagligheder i afdelingen, og også med andre afdelinger i huset, herunder særligt Jura og Arbejdsvilkår som bl.a. forhandler IDAs overenskomster og Personlig udvikling og karriere. Afdelingen er en stabsfunktion for hele IDA og er forankret hos den administrerende direktør. Du refererer til Politisk Chef Lotte Ellegaard.

Du får hovedansvaret for at varetage det politiske indflydelsesarbejde over for Christiansborg, centralforvaltningen og andre relevante aktører – herunder at formidle kompliceret viden gennem storytelling både i en-til-en-møder, i større forsamlinger og ind i mellem også i medierne. Oftest vil det være IDAs formand eller formanden for Ansattes Råd, der optræder i medierne, men du skal også selv kunne begå dig i medielandskabet, både med hensyn til presse og SoMe. Du skal have god fornemmelse for politisk og mediemæssig timing og kunne bidrage til en ambitiøs synlighed og deltagelse i den offentlige debat på området.

Du kommer til at bistå Ansattes Råd, som er det organ under IDAs Hovedbestyrelse, der varetager medlemmernes løn-, ansættelses- og arbejdsmarkedsvilkår blandt andet ved at udvikle og formulere ny politik og indsatser. Det forventes også, at du holder dig velorienteret omkring analyser og nøgletal for i samarbejde med analyseafdelingen at kunne udarbejde notater og baggrundspapirer til brug for det politiske arbejde og pressearbejdet.

Vi forventer, at du:

  • har politisk tæft og evne til at navigere i den politiske dagsorden, herunder forståelse for økonomi, tal og beregninger på områderne
  • har et solidt og relevant netværk på Christiansborg, i centralforvaltningen samt til andre relevante aktører, og formår at inddrage disse i strategiske samarbejder
  • har erfaring med intern og ekstern rådgivning samt formidling af kompliceret viden om det arbejdsmarkeds- og ligestillingspolitiske felt
  • har kendskab til central lovgivning og regulering på områderne og generelt interesserer dig for og følger med i områderne
  • har godt kendskab til den danske model og forståelse for forhandlingssystemet og partssystemet på det danske arbejdsmarked
  • er proaktiv og visionær i din tilgang til politikudvikling
  • arbejder struktureret og selvstændigt, tager ansvar og sætter en ære i god formidling
  • har et stærkt samarbejdsgén og kan lede projekter og processer
  • har en samfundsvidenskabelig uddannelse kombineret med nogle års relevant erfaring indenfor områderne arbejdsmarked og ligestilling

Ansættelsesvilkår

Vi arbejder i et åbent kontorlandskab i lyse lokaler, hvor konsulenter fra presse, politik og analyse løbende sparrer med hinanden. Tonen er uformel, og vi sætter stor pris på at have det sjovt - også med andre afdelinger i huset. Der er mulighed for selv at tilrettelægge arbejdstiden under vores ”fri af tid og sted”-politik. Du skal regne med spidsbelastninger og travle perioder, men vi anser det for selvfølgeligt, at arbejds- og familieliv skal kunne balancere.

IDA tilbyder en konkurrencedygtig lønpakke og ansættelse efter AC-overenskomst.

IDA opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Ansættelsessamtaler holdes 18. og 21. november. Vi går efter at besætte stillingen fra 1. januar 2023.

Kontakt

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Politisk chef Lotte Ellegaard på 2083 5762 eller [email protected] eller chefkonsulent Fin Krogh Jørgensen på 2210 7485 eller [email protected].

Bemærk, at du kun kan søge jobbet via vores rekrutteringssystem, hvor du kan uploade ansøgning og CV. Vi behandler desværre ikke ansøgninger sendt pr. email eller lignende. Ansøgningsfrist er 15. november 2022 ”

Vi vil også bede dig om ikke at indsætte et foto i dit CV, da det hjælper os til en bedre og mere fair proces.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 31.10.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København V

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at hjælpe? Så tror vi på, at du er vores Bellboy på Scandic Spectrum. Vi ved, at du er skarp og handler hurtigt, når situationen kræver det.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at rydde vanetænkning af bordet, så tror vi på, at du er vores nye Food & Beverage Manager på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar og har ro i maven med det fulde overblik. Du er god til at organisere, købe ind, lede og dele din viden.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København

    Fri kontakt
    Brænder du for regnskab og har en skarp analytisk sans? Så tror vi på, at du er vores nye studentermedhjælper på Scandics Support Office. Vi ved, at du er en haj til Office-pakken, herunder især Excel og at du trives med mange og forskelligartede opgaver.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København V over tid

Dato Alle jobs som øvrige
30. juni 2024 3
29. juni 2024 3
28. juni 2024 3
27. juni 2024 3
26. juni 2024 3
25. juni 2024 3
24. juni 2024 3
23. juni 2024 3
22. juni 2024 3
21. juni 2024 4
20. juni 2024 4
19. juni 2024 4
18. juni 2024 4
17. juni 2024 4
16. juni 2024 4
15. juni 2024 4
14. juni 2024 4
13. juni 2024 4
12. juni 2024 4
11. juni 2024 4
10. juni 2024 4
9. juni 2024 4
8. juni 2024 4
7. juni 2024 4
6. juni 2024 4
5. juni 2024 4
4. juni 2024 4
3. juni 2024 4
2. juni 2024 4
1. juni 2024 4
31. maj 2024 4