Erfaren konsulent til udvikling af pædagogisk kvalitet i dagtilbud

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Brænder du – ligesom os - for dagtilbudsområdet? Og har du solid viden om og erfaring med praksisudvikling i dagtilbud og kapacitetsopbygning i dagtilbud og forvaltning? Så er du måske en af vores nye Praksiskonsulenter?!

Team Dagtilbud i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet søger en praksiskonsulent med solide konsulentfaglige og pædagogfaglige kompetencer – og med høje ambitioner for kvalitetsudviklingen af de danske dagtilbud.

Om Team Dagtilbud

Team Dagtilbud har til formål at øge den pædagogiske kvalitet i de danske dagtilbud ved at fremme en vidensdrevet udvikling af dagtilbudsområdet og ved at understøtte implementering af lovgivning og udvikling af politik på området. Aktuelt har Team Dagtilbud fokus på at understøtte realiseringen af den styrkede pædagogiske læreplan samt udmønte initiativer og puljer fra aftalerne ”Stærke dagtilbud” og ”1000-dages programmet”. Team Dagtilbud består af Vidensenheden og praksiskonsulenter, som er et udgående korps, der tilbyder målrettede rådgivningsforløb til forvaltninger og dagtilbud. Vi har endvidere et søster-team, som varetager rådgivning om tilsyn og lovgivning – også på dagtilbudsområdet.

Om arbejdsopgaverne

Praksiskonsulenternes kerneopgave er at varetage rådgivningsforløb i kommuner og dagtilbud i hele landet, og med fokus på såvel den lokale pædagogiske praksis som kapacitetsopbygning på dagtilbuds- og forvaltningsniveau.

Dine opgaver vil således være:

  • at gennemføre korte og længerevarende rådgivningsforløb med involvering af pædagogisk personale, pædagogisk ledelse og forvaltning. Hvert forløb varetages af to praksiskonsulenter, der således altid arbejder i makkerskaber
  • at skræddersy og facilitere processer, der skaber refleksion og ny pædagogisk praksis, fx via aktionslæring, deltagende metoder og samskabelse
  • at understøtte kommuner og dagtilbud i realiseringen af den styrkede pædagogiske læreplan og udvikling af deres pædagogiske læringsmiljøer
  • at vejlede om arbejdet med at fremme en evalueringskultur på dagtilbuds- og forvaltningsniveau, herunder meningsfuld anvendelse af data til praksisudvikling

Du vil i mindre omfang også varetage opgaver som fx:

  • udvikling, koordinering og gennemførelse af udviklings- og vidensformidlingsaktiviteter, fx konferencer, workshops og virtuelle temamøder
  • samarbejde med og betjening af departementet i Børne- og Undervisningsministeriet

Du bliver en del af en meget engageret gruppe af kolleger, som alle brænder for at styrke dagtilbudsområdet og som prioriterer både de faglige ambitioner og det kollegiale samvær højt. Arbejdsmiljøet er præget af tillid i samarbejdet og en høj grad af social kapital, som bidrager til synergi i vores opgaveløsninger.

Som praksiskonsulent i centeret kan du udvikle dine kompetencer som konsulent, som specialist i dagtilbudsudvikling og som embedsmand i centraladministrationen, og du vil derfor stå stærkt i forhold til din videre karriere, når din ansættelse ophører.

Om dig

Ideelt set forestiller vi os, at du kan genkende dig selv i det meste af nedenstående:

  • Du har solidt kendskab til og erfaring fra pædagogisk praksis i dagtilbud, ligesom du har dyb og nuanceret faglig viden om de faktorer, der kan påvirke den pædagogiske kvalitet i dagtilbud
  • Du har indgående viden om arbejdet med børn i udsatte positioner og med at understøtte og udvikle et tværfagligt samarbejde som fremmer trivsel, læring, udvikling og dannelse for disse børn
  • Du har aktuel viden om og erfaring med kvalitetsudviklingsarbejdet på forvaltningsniveau, fx fra en stilling som pædagogisk konsulent eller udviklingskonsulent
  • Du har solid erfaring med at planlægge og gennemføre forandringsprocesser og understøtte forandringer af og i pædagogisk praksis, og du er vant til at rådgive og vejlede fagprofessionelle samt medarbejdere og ledere på forvaltningsniveau.
  • Du er analytisk stærk og har en systematisk tilgang.
  • Du er god til at sætte dig ind i nye områder og har blik for både de faglige og politiske perspektiver.
  • Du arbejder systematisk og procesorienteret og kan bidrage til udvikling af viden og resultater på området.
  • Du har stærke mundtlige og skriftlige formidlingsevner og kan kommunikere målrettet og præcist, hvad enten modtagerne er praktikere på dagtilbudsområdet, tværfaglige medarbejdere eller ledere på forvaltningsniveauet.
  • Du har en relevant pædagogisk grunduddannelse med en akademisk overbygning– og/eller aktuel videreuddannelse som fx proceskonsulent eller i forandringsledelse.

Om Center for Udgående Kvalitetsarbejde
I centeret har vi fokus på at understøtte dagtilbud, folkeskoler, forberedende grunduddannelse og ungdomsuddannelser i arbejdet med at skabe høj faglighed og trivsel for alle børn og unge i dagtilbud, skole og uddannelse.

Centeret er organiseret i seks teams og består af i alt ca. 125 medarbejdere.

Centeret har et stærkt og professionelt læringsmiljø, hvor vi løbende udvikler vores opgaveløsning og de redskaber, vi bruger i den – i tæt samarbejde med kollegaer, både inden for det enkelte team og på tværs af centerets teams, fra dagtilbud til ungdomsuddannelser.

Løn- og ansættelsesvilkår

Du bliver ansat som pædagogisk konsulent – med jobtitel praksiskonsulent - 37 timer om ugen og med opstart 15. august 2022. Ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante organisation. Der kan være mulighed for at forhandle tillæg afhængig af dine kvalifikationer. Såfremt du tilbydes stillingen, vil du blive bedt om at fremsende en børneattest til brug for vurdering af, om du kan ansættes i stillingen.

Center for Udgående Kvalitetsarbejde er beliggende på Tidemandsvej 1 i Holbæk, hvor du møder ind, når du ikke er ude i rådgivningsforløb i et dagtilbud eller en kommune.

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte leder af Team dagtilbud, Sigrid Knap på telefon 4174 0020.

Du kan også læse mere om Børne- og Undervisningsministeriet på vores hjemmeside uvm.dk og om styrelsen på www.stukuvm.dk.

Sådan søger du

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest den 2. juni 2022. Du søger stillingen via knappen Søg stillingen

Vi forventer at holde to samtalerunder i løbet af uge 24.

Vi bruger en caseopgave i forbindelse med samtalerne for at vurdere, hvordan du løser en konkret opgave. Du får flere oplysninger om casen, hvis du inviteres til samtale.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet er en styrelse i Børne- og Undervisningsministeriets koncern.Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund – vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Pædagog", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 14.5.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Pædagog
  • København K
  • Torsdag den 02. juni 2022

Lignende jobs

  • Digital Transformation Consultant

    We are a transport and logistics company providing the safe, reliable and efficient movement of people and goods - more than 12,000 colleagues, all committed to transforming our business into a gre..
    • Pædagog
    • København Ø
    Få mere info
  • Pædagog

    Vi søger pædagoger, som kan inspirere, udvikle gode læringsmiljøer samt være med til at videreudvikle pædagogikken. Tænker du at det er lige dig, så er det måske dig, der skal være vores nye kolleg..
    • Pædagog
    • Dragør
    Få mere info
  • Intern partner til digital transformation

    I [xxxxx] er digitalisering højt på dagsordenen, til fordel for både kunder, samfund og medarbejdere. Forretningens digitale behov strækker sig bredt fra kundeløsninger, store anlægsprojekter, ekst..
    • Pædagog
    • København S
    Få mere info
  • Omstillingskonsulent til forandringsprocessen 'Tvæ...

    Er du god til at facilitere udviklingsprocesser, og kan du se og formulere værdien i nye udviklingstiltag? Så har vi en unik stilling, hvor du kan bruge dine kompetencer aktivt og være med til at f..
    • Pædagog
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som pædagoger i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte pædagog i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal pædagoger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte pædagoger i København K over tid

Dato Alle jobs som pædagoger
4. oktober 2024 0
3. oktober 2024 0
2. oktober 2024 0
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0