Aktivitetskonsulent, der brænder for at gøre en forskel for seniorerne gennem frivillige initiativer

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Kolding

Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen i Kolding Kommune søger en aktivitetskonsulent, der brænder for at understøtte meningsfulde fællesskaber, sociale miljøer og aktiviteter for seniorer gennem blandt andet de 20 frivillige brugerråd.

Aktivitetsområdet Kolding Kommune ønsker gennem aktivitetsområdet at understøtte, at seniorerne holder sig længere friske. Derfor er der etableret 20 brugerstyret Aktivitetshuse, hvor der er plads til meningsfulde sociale fællesskaber, som blandt andet forebygger ensomhed. Der betales ikke for at komme i husene og alle seniorer er velkomne.

Aktivitetshusene er geografisk spredt rundt i hele Kolding kommune. De drives af frivillige med et driftstilskud fra Seniorområdet og med et valgt Brugerråd, som står for mange af aktiviteterne. Husene er meget forskellige, og det er de lokale aktiviteter også, men fælles er, at aktivitetskonsulenten understøtter den brugerdrevne innovative tilgang, koordiner, sparrer med brugerrådene og har styr på driften af husene.

Kolding Kommune prioriterer at understøtte de frivillige indsatser. Foreningslivet er stærkt på alle fronter, men for aktivitetskonsulenterne er der især fokus på seniorområdets foreninger som 60+ frisk, by liv Kolding samt foreningen CUA Kolding, der driver Rickshaws cyklerne, der tilhører plejehjemmene. Kommunen vil også gerne anerkende de frivilliges store indsats, og derfor arrangeres der også tilbagevendende events som frivilligfesten og seniordage. De arrangeres af aktivitetskonsulenterne i tæt samarbejde med de frivillige selv.

Selvværd og Sammenhæng I Kolding vil vi sætte dagsordenen og udvikle vores aktivitetsområde, så det bliver tydeligt, at vi udvikler det ud fra borgerens centrum sammen med seniorerne. Seniorer er en bred gruppe af borgere, som alle har ressourcer på forskelligt niveau. Der er fokus på individet og identiteten, samt hvad den enkelte kan bidrage med, og vigtigst af alt, at alle føler sig inkluderet i fællesskabet.

Vi inddrager og involverer seniorerne i at udvikle aktivitetsområdet, så der hele tiden er et match mellem det, seniorerne efterspørger af aktiviteter, og det som vi udbyder. Vi har ca. 1100 frivillige, som er et stort aktivt for Seniorområdet, og som gør en kæmpe forskel for seniorerne hver eneste dag.

For at gøre vores arbejde konkret, har vi skabt vores vision "Selvværd og Sammenhæng i alt hvad du siger og gør". Det er en vision, som alle medarbejdere opfylder ved at have en adfærd, der afspejler de fem leveregler:

?1: Tal et sprog alle mennesker forstår

2: Alt indenfor din radar er dit ansvar

3: Det er borgerens plan

4: Sæt fællesskabet i spil

5: Gå borgeren i møde

Selvværd og Sammenhæng i alt, hvad vi siger og gør, betyder for aktivitetsområdet, at vi møder borgeren og de pårørende, som de mennesker, de er. Vi stiller nysgerrige spørgsmål frem for at give eller kende svaret på forhånd. Det kræver, at vi som professionelle er nysgerrige på vores egen faglighed, og at vi sammen tænker i nye løsninger for borgerene.

Vores forventninger til dig som aktivitetskonsulent Vi leder efter en aktivitetskonsulent, der går foran med en relationsbaseret tilgang til frivillige og borgere. En konsulent der understøtter og ideudvikler med de frivillige, men som ikke tager over på opgaven. En konsulent der trives med at have mange bolde i luften, og som kan navigere i en ofte uforudsigelig hverdag, hvor du har fokus på at sikre både driften og iværksætte nye tiltag med afsæt i vores vision målrettet de borgernære behov.

I starten vil du blive tilknyttet et aktivitetshus, som netop er renoveret. Huset skal åbnes op for seniorer, og der skal iværksættes aktiviteter samt nytænkes i forhold til at inddrage det omliggende samfund mest muligt. Opgaven kalder på organisering, koordinering, ledelse af de frivillige, at skabe grobund for en god samarbejdskultur på tværs af frivillige grupper/seniorer. Målet er, at huset på et tidspunkt kan køre uden dig, og dermed overtages af et brugerråd, der selvstændigt kan drive huset videre. Opgaven vil skulle løses i et tæt samarbejde med dine øvrige kolleger.

Vi forestiller os, du har en sundhedsfaglig eller pædagogisk baggrund, som du har koblet med praktisk erfaring omkring ledelse af frivillige og aktiviteter. Du er naturligvis både struktureret og vedholdende med en god portion administrativt flair. Du kan følge de politiske målsætninger og strategier for aktivitetsområdet, og du tager ansvar for de implementeres og udmøntes. Du er opmærksom på at kommunikere rettidigt og relevant til både chefen, forvaltningen, seniorudvalget, de forskellige foreninger og andre interessenter.

Du er stærk i dine relationer, og det er en fordel, hvis du kender til frivillighedsområdet. Du skal kunne indgå i et tæt samarbejde med de frivillige i aktivitetshuset, de forskellige foreninger og boligforeninger og andre aktører, sådan at aktiviteterne understøttes i nærmiljøet. Du vil både skulle arbejde meget selvstændigt og sammen med din nærmeste kollegaer omkring fælles opgaver, og det kræver, du har gode samarbejdsevner og kommunikere tydeligt. Derudover vil du løbende være i tæt samarbejde med hjemmeplejen, sygeplejen, forebyggende medarbejdere og andre udførende medarbejdere.

Vi holder løbende kurser og møder for de frivillige, så du er naturligvis en dygtig formidler både skriftlig og mundlig. Vi sætter pris på at arbejde med det visuelle og har du flair for grafisk facilitering eller tænker, det vil du gerne lære mere om, så er det bestemt en fordel.

Flere oplysninger Selvværd og Sammenhæng

Du er velkommen til at kontakte Chef for plejehjem, aktivitet og køkkenområdet, Gitte Meyer Larsen på telefon 79 79 71 95 for at høre mere om stillingen, og hvem vi er.

?Vi glæder os til at høre fra dig!

Løn og ansættelsesvilkår Lønnen vil blive fastsat efter principperne for ny løn i henhold til stillingens funktioner og ansøgerens kvalifikationer.

Vi forventer, du har gyldigt kørekort B.

Timetal er berammet til 35 timer ugentligt.

Ansøgning Ansøgning sendes elektronisk via knappen "Ansøg".

Ansøgningsfrist den 18. november.

?Ansættelsessamtaler afholdes den 24. november 2021 på Sundhedscentret, Sygehusvej 6, 6000 Kolding.

Du må her forvente at få en case og en personprofilanalyse.

2. samtale forventes afholdt den 26. november. Der indhentes referencer forud for 2. samtale.

Vi forventer vores aktivitetskonsulent tiltræder 1. januar 2022.

Forud for ansættelse indhenter Kolding Kommune straffeattest/børneattest, når loven kræver det, eller stillingen i øvrigt berettiger til det.

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=21e19316)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Pædagog", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Kolding.

Jobbet er oprettet på vores service den 15.10.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Pædagog
  • Kolding
  • Torsdag den 18. november 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som pædagoger i Kolding

Herunder ser du udviklingen i udbudte pædagog i Kolding over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal pædagoger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte pædagoger i Kolding over tid

Dato Alle jobs som pædagoger
1. oktober 2024 4
30. september 2024 3
29. september 2024 3
28. september 2024 3
27. september 2024 3
26. september 2024 3
25. september 2024 4
24. september 2024 3
23. september 2024 3
22. september 2024 4
21. september 2024 4
20. september 2024 4
19. september 2024 4
18. september 2024 4
17. september 2024 4
16. september 2024 5
15. september 2024 7
14. september 2024 7
13. september 2024 7
12. september 2024 7
11. september 2024 7
10. september 2024 7
9. september 2024 7
8. september 2024 8
7. september 2024 8
6. september 2024 8
5. september 2024 7
4. september 2024 6
3. september 2024 7
2. september 2024 7
1. september 2024 7