MILITÆRRÅDGIVER TIL KENYA

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Operationsstaben søger en militærrådgiver til at videreføre Freds- og Stabiliseringspro-grammet i Østafrika.
Du bliver placeret på den danske ambassade i Nairobi, hvor du tillige vil blive akkrediteret som Forsvarsattaché.

Om os

Det interministerielle Freds- og Stabiliseringsprogram for Afrikas Horn (PSP HOA) er et regionalt program, der skal medvirke til at fremme stabilisering af Afrikas Horn med fokus på Somalia. På Forsvarsministeriets område er programmet fokuseret på opbygning af regionale og kenyanske kapaciteter, idet programmet dog er under fornyelse og refokusering.

Forsvaret har i en lang årrække haft op til fem regionale rådgivere i regionen, som i et nyt program vil blive reduceret til én person på den danske ambassade i Kenya. I den forbindelse forventes den regionale støtte fokuseret omkring samarbejdspartnere som fx UK og regionale træningsinstitutioner. Det igangværende program udløber medio 2022. Et nyt tværministerielt program for regionen vil blive formuleret forud herfor.

Forsvarsministeriets andel af programmet i Østafrika implementeres af J9 i Operationssta-ben, der ligeledes har ansvaret for implementering af programmer i hhv., Sahel, Guinea Bugten, Ukraine, Irak og Afghanistan. J9 implementerer programmer under anvendelse af rådgivere samt regelmæssig udsendelse af træningshold og instruktørbidrag.

Om stillingen

Du skal i tæt samarbejde med J9 sagsbehandler på PSP HOA, Hjemmeværnets Operationsafdeling samt Forsvarsministeriets kontor for Stabiliseringsindsatser og Internationale Operationer implementere Forsvarsministeriets engagementer. Dette vil indledningsvis medføre tæt samarbejde med den danske maritime rådgiver ved den kenyanske flåde i Mombasa, British Peace Support Team (BPST) i Nairobi, International Peace Support Training Centre (IPSTC) samt Udenrigsministeriets og politiets rådgivere ved Eastern Africa Standby Force (EASF).

En betydelig del af virket som militærrådgiver vil omfatte den overordnede koordination af det militære engagement i programmet, løbende rapportering i forbindelse med mødevirksomhed, forsvars- og sikkerhedspolitiske udviklingstendenser samt den regelmæssige programrapportering i samarbejde med særligt Udenrigsministeriet.

Du refererer i dit daglige virke til den danske ambassadør i Nairobi. Nationalt refererer du til Forsvarskommandoens Operationsstab (J9) og afdelingen for Sikkerhedspolitik og Operationer i Forsvarsministeriets departement.

Så snart du er blevet tilbudt stillingen, vil du blive inddraget i drøftelser med Udenrigsministeriet og ambassaden i Nairobi om endelig afklaring af organisatoriske forhold. Dette kan medføre behov for rejseaktivitet inden endelig tiltrædelse – i koordination med dit nuværende tjenestested.

Dine opgaver bliver:
- At videreføre implementeringen og afslutningen af det nuværende PSP HOA, der er tredje fase af
programmet (2018 – medio 2022).
- At bidrage til formuleringen af den fjerde fase af PSP HOA (fra medio 2022 og fremadrettet – perioden
er endnu uafklaret). Programformuleringen vil blandt andet omfatte en reduktion og refokusering af engagementet med den kenyanske flåde.
- At gennemføre operative planlægningsprocesser i forbindelse med udsendelse af træningsbidrag.
- At bidrage til rapportering og evaluering af Forsvarets stabiliseringsindsatser.
- Som akkrediteret forsvarsattaché vil du indgå i et internationalt partnerskab med den øvrige i Kenya
tilstedeværende attachékreds, der p. t. tæller ca. 35 attachéer.
- Du vil indgå i ambassadens Somaliateam og deltage i relevante møde- og planlægningsaktiviteter.
- Du vil indgå i ambassadens sikkerhedsteam og bidrage til udarbejdelse af relevante plankomplekser
mv.
- Du vil være Danmarks militære repræsentant i en række internationale organisationer og mødefora,
der blandt omfatter EAMPG (Eastern Africa Multilateral Planning Group), CGPCS
(Contact Group on Piracy off the Coast of Somalia), DCOC (Djibouti Code of Conduct), TWG
(Technical Working Group m. Kenyas flåde) m v.
- Som Forsvarets repræsentant vil du skulle deltage i gennemførelsen af aktiviteter
med samarbejdspartnere, herunder deltagelse i ministerielle mødeaktiviteter.

Du er med til at betjene og rådgive Forsvarsministeriet og Forsvarschefen inden for dit ansvarsområde.
Du skal være forberedt på rejseaktivitet i forbindelse med stillingen.

Om dig

Du er oberstløjtnant/kommandørkaptajn eller en erfaren major/orlogskaptajn. Opmærksomheden skal henledes på, at du som major/orlogskaptajn i givet fald vil blive konstitueret i stillingen.

Du vil under udsendelsen blive tillagt midlertidig grad af oberst/kommandør.

Du skal have helhedssyn og veludviklede analytiske evner. Du skal ligeledes kunne indgå i samarbejdsrelationer med såvel nationale som internationale partnere. Du skal kunne arbejde med flere sideløbende opgaver, hvor der ofte er korte terminer.

Det er vigtigt, at du har overblik, er kreativ og kan kommunikere klart og tydeligt – også på engelsk – i såvel skrift som tale.

Du er en handlingsorienteret analytiker, som har en konstruktiv og pragmatisk tilgang til opgaveløsningerne, ligesom du evner at prioritere, fokusere og levere.

Det er en fordel, hvis du har erfaring med multinationalt samarbejde. Det er ligeledes en fordel, hvis du har erfaring med stabiliseringsindsatser og kendskab til den interministerielle konstruktion for Freds- og Stabiliseringsfonden.

Du skal have et bredt netværk via din tidligere tjeneste i et af de tre værn eller Specialoperationskommandoen, da disse som oftest er en del af J9 opgaveløsning under Freds- og Stabiliseringsfonden. Endelig vil det være en fordel, hvis du har forrettet tjeneste på styringsniveau 0 eller 1.

Det er væsentligt, at du er udadvendt og har en positiv og konstruktiv tilgang til kollegaer og samarbejdspartnere nationalt og internationalt. Du skal være nysgerrig, opsøgende og innovativ af natur i forhold – dels opgaven og dels i mødet med andre mennesker – uanset kulturel baggrund. Det vil være en fordel, hvis du har kendskab og en uddannelsesmæssig baggrund i relation til de helt særlige kulturelle vilkår, der eksisterer på det afrikanske kontinent, fx i form af en Master i Afrikastudier eller tilsvarende.

Du skal være selvstændig, da du ofte vil befinde dig i situationer, hvor du skal kunne træffe beslutninger uden mulighed for først at kunne rådføre dig med din chef eller med kollegaer.

Ansættelsesvilkår

Stillingen er til besættelse den 1. januar 2022 for en tre-årig periode indtil den 1. januar 2025.

Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er indplaceret i løngruppe 1. Den endelige lønpakke vil afhænge af din baggrund og dine kvalifikationer, og der er mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer.

Hvis du i forvejen er tjenestemand, er der mulighed for, at ansættelsen kan ske som tjenestemand i lønramme 37 efter en konkret vurdering.

Stillingen kan besættes ved konstitution.

Der tillægges midlertidig højere grad som oberst/kommandør, så længe stillingen bestrides.

Under udstationeringen vil du være underlagt Udenrigsministeriets instruktionsbeføjelser, oppebære udetillæg efter Udenrigsministeriets udetillægsordning samt få betalt bolig. Via Forsvarets HR-portal på FIIN kan du finde information om forhold under udsendelse. Her kan du ligeledes beregne det forventede udetillæg.

Ansøgere skal kunne opnå den nødvendige sikkerhedsgodkendelse samt kunne opretholde denne under hele udstationeringsforløbet.

Derudover skal ansøgere bestå sprogtest i engelsk ved Forsvarsakademiet og Forsvarets fysiske test, deltage i relevante kurser samt kunne helbredsgodkendes.

Forsvaret ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle interesserede uanset alder, køn, religion og etnisk oprindelse til at søge stillingen.

Kontakt og ansøgning
Hvis du vil høre mere om stillingen er du velkommen til at kontakte chefen for J9, OL Jens Hjort, telefon 4190 2233 eller den nuværende stillingsindehaver, OB Jørn Rasmussen på telefon +254 724 543 344.

Har du spørgsmål til løn- eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte til HR-konsulent Tine Nielsen ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse på tlf. 3266 5768.

Ansøgningsfristen er den 21. marts 2021.
Vi forventer at holde samtaler i uge 14 og 15.

Ansøgningen sendes elektronisk via linket ”send ansøgning”. FOKUS og referencer kan vedhæftes, men er ikke et krav.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sikkerhedsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 25.2.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sikkerhedsmedarbejder
  • København K
  • Søndag den 21. marts 2021

Lignende jobs

  • CLOSED - Stabschef til Rigshospitalet

    STILLINGEN ER BESAT OG KAN IKKE SØGES LÆNGERERigshospitalets fornemmeste opgave er at være til gavn for den enkelte patient og det samlede sundhedsvæsen. Men hvordan er man til gavn for det sam..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Safety & Resilience Sr. Growth & Integration Manag...

    Opportunity OpportunityYou've seen us everywhere, from a road trip, passing over one of our trucks, to the biggest ports on the planet where we touch land to continue our journey All The Way .
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København K
    Få mere info
  • Senior Software Security Tester

    Copenhagen, DenmarkAbout the jobWe are seeking a highly skilled and experienced Senior Security Tester to join our team. The ideal candidate will have a deep understanding of security vulne..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Livredder

    Vil du være med til at give vores gæster gode oplevelser?Dragør svømmehal og Hollænderhallen søger lige nu livreddere/teknisk service medarbejdere på deltid og fuldtid til blandt andet opsyn og..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • Dragør
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som sikkerhedsmedarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte sikkerhedsmedarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sikkerhedsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sikkerhedsmedarbejdere i København K over tid

Dato Alle jobs som sikkerhedsmedarbejdere
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0
16. august 2024 0
15. august 2024 0
14. august 2024 0
13. august 2024 0
12. august 2024 0
11. august 2024 0
10. august 2024 0
9. august 2024 0
8. august 2024 0