Distriktschef til Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Skive

Har du modet og viljen til dagligt at stå i spidsen for en af de største operative enheder i Hærhjemmeværnet? Har du evnen til at stå i spidsen for en mangfoldig enhed bestående af frivillige, personel af reserven samt fastansatte civile og militære soldater? Evner du at skabe resultater gennem samarbejde i såvel din enhed som på tværs af styrelser inden og uden for ministerområdet? Så er stillingen som chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland måske noget for dig.

Om os

Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland er det ene af seks Hærhjemmeværnsdistrikter i Landsdelsregion Vest. Hærhjemmeværnsdistriktet består af 22 kompagnier, der spænder fra stabskompagni, infanterikompagnier, bevogtningskompagnier, politikompagnier til totalforsvarskompagnier (TFS). Kompagnierne er bemandet med frivillige Hjemmeværnssoldater og TFS med personel af reserven. Den daglige ansatte stab består af 17 militære og civile medarbejdere. Derudover kan distriktets stab udvides til en større operativ stab, der desuden består af frivilligt Hjemmeværnspersonel og personel af reserven.

Distriktets hovedkvarter er beliggende i gode faciliteter på Ingeniørkasernen i Skive. Ansvarsområdet er geografisk sammenfaldende med Midt- og Vestjyllands Politikreds og dækker i alt 11 kommuner i Midt- og Vestjylland/Nordjylland. Distriktet har, inden for ansvarsområdet, ansvaret for Hjemmeværnets støtte til det øvrige forsvar, Politiet og samfundet generelt og kan ved operative opgaver indsætte enheder fra øvrige dele af Forsvaret.

Hjemmeværnsdistriktet har til opgave at rekruttere, fastholde, opstille og uddanne Hjemmeværnssoldater til distriktets underafdelinger så de kan indsættes til støtte for Forsvarskommandoens område, Politiet samt den øvrige del af det civile beredskab til gavn for samfundet. Derudover har distriktet til opgave at opstille to Totalforsvarsunderafdelinger samt bemande føringskadren med personel af reserven.

Om stillingen

Som chef for distriktet har du ansvaret for at tilrettelægge det operative virke, hvor bemanding af underafdelinger samt de operative og uddannelsesmæssige opgaver er i centrum.

Du har ansvaret for distriktets drift og udvikling, hvor fokus ud fra et helhedsperspektiv er på opgaveløsningen og den bedst mulige udnyttelse af de rådige ressourcer.

Du bliver chef for et Hærhjemmeværnsdistrikt med en fast stab med ni militære og otte civile medarbejdere, der er organiseret i to sektioner: En Operations- og uddannelsessektion og en Logistiksektion. De to sektionschefer refererer direkte til dig som distriktschef.

I distriktet er der i den aktive struktur cirka 1350 hjemmeværnssoldater og i reservestrukturen er der cirka 3200 hjemmeværnssoldater, der alle er fordelt på 20 kompagnier. Hertil kommer personel af reserven, der indgår i staben og i to totalforsvarsunderafdelinger, der er under opbygning.

Ud over daglig ledelse af distriktet forventes det, at du har evnen og viljen til at præsentere distriktet og Hjemmeværnet positivt i lokalsamfundet. Du har herunder kontakt til såvel militære som civile samarbejdspartnere med henblik på at sikre kendskabet til og udnyttelsen af Hjemmeværnet, som en frivillig militær beredskabsorganisation. Du refererer til chefen for Landsdelsregion Vest.

Du får en spændende, afvekslende, udfordrende og selvstændig hverdag med rig mulighed for at bringe dine operative-, ledelses- og beslutningsmæssige kompetencer i spil. Du vil indtage en central rolle i forsvaret af Danmark, herunder i totalforsvaret med Politiet som en af de primære samarbejdspartnere.

Om dig

Om dig
Du er oberstløjtnant eller har potentiale til at kunne blive udnævnt til M401 niveauet i forbindelse med ansættelsen. Du har gennemført videreuddannelsestrin II for militære ledere eller tilsvarende uddannelse. Det er ønskeligt, at du har gennemført operations- og føringsuddannelse, har været underafdelingschef samt har en baggrund fra kamptropperne – men afgørende er, at du med udgangspunkt i et solidt funderet helhedssyn er stærk på operative analyser samt selvstændig ledelse i et mangfoldigt miljø.

Endvidere har du haft stabstjeneste på højeste funktionsniveau/chefniveau i Hjemmeværnskommandoen, inden for Forsvarskommandoens område, herunder Hærkommandoen eller tilsvarende niveau i øvrige styrelser inden for ministerområdet.

Det vil være en fordel, såfremt du har kendskab til eller forståelse for de vilkår, der knytter sig til Hjemmeværnets virksomhed, herunder erfaring fra tjeneste med ledelse af frivillige og personel af reserven. Dit personlige engagement og din personlige fremtræden i rollen som inspirator for den frivillige hjemmeværnssoldat er helt afgørende.
Som en del af den militære chefkreds er du en vigtig medspiller i udviklingen og implementeringen af de strategier og direktiver mv., der gælder for Hjemmeværnet og Forsvarsministeriets område, og du formår gennem din organisation at omsætte disse i samarbejde med dine kollegaer og medarbejdere.

Vi søger en chef, som i sin tilgang til andre har let ved at samarbejde og skabe tillid omkring sin person, ligesom gode kommunikationsevner er vigtigt. En stor del af din ledelse sker gennem dit gode personlige eksempel, og du har konstant fokus på at motivere og udvikle andre gennem situationsbestemt og anerkendende ledelse. Det forventes, at du er fleksibel, også for så vidt angår arbejdets tilrettelæggelse, da mange af opgaverne løses i samarbejde med de frivillige om aftenen og i weekender. Du skal være indstillet på at arbejde med frivillige chefer og andet nøglepersonel under de vilkår, der gælder i en frivillig organisation.

Der vil desuden blive lagt stor vægt på, at du vurderes bredt anvendelig til andre chefstillinger indenfor hele Forsvarsministeriets myndighedsområde, og at du udviser helhedssyn i dit virke og formår at tænke Forsvarets og den samlede koncerns udvikling og drift ind i virket for dit ansvarsområde i overensstemmelse med Forsvarsministeriets mission og vision.

Ansættelsesvilkår

Stillingen er indplaceret i løngruppe 1 i henhold til rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Derudover er der mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer.

Hvis du i forvejen er tjenestemand, er der mulighed for at ansættelsen kan ske som tjenestemand, hvorefter den lønmæssige indplacering vil ske i lønramme 37.
Ansøgningen skal stiles til Dronningen, medmindre du allerede er indplaceret i lønramme 37.

Ansættelsesområdet er Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder og institutioner. Dit daglige tjenestested er Skive.

Såfremt du er udpeget til deltagelse i en international operation, skal du gøre opmærksom herpå i din ansøgning.

Som ansat under Forsvarsministeriet er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det betyder blandt andet, at du skal kunne sikkerhedsgodkendes og kunne opretholde denne i hele din ansættelsesperiode. Du er forpligtet til at deltage i fredsskabende og fredsbevarende operationer mv.
Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger kan erklæres fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

Stillingen er ledig til besættelse 1. november 2021 eller snarest herefter.

Kontakt og ansøgning

Har du fået lyst til at høre mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte chefen for Landsdelsregion Vest, oberst Peter Fausing, på telefon 61 87 19 41 eller e-mail: [email protected].

Hvis du vil høre mere om Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland, er du velkommen til at kontakte den tidligere stillingsindehaver, oberstløjtnant Per M. Nikolajsen på telefon 41 32 03 91 eller på e-mail [email protected]
Du kan også kontakte fungerende chef for distriktet MJ Jesper Toft Nielsen på 72 42 06 02.

Har du spørgsmål til løn- eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte Forsvarsministeriets Personalestyrelse, HR-konsulent Nezi Olgun, på telefon 32 66 55 21 eller e-mail: [email protected].

Ansøgning sendes elektronisk via linket ”søg stillingen”. Hvis du ikke har mulighed for at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en evt. samtale.

Ansøgningsfristen er 12. oktober 2021, og det forventes at samtaler afholdes i uge 43 (25. – 29. oktober).

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sikkerhedsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i Skive.

Jobbet er oprettet på vores service den 23.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sikkerhedsmedarbejder
  • Skive
  • Tirsdag den 12. oktober 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som sikkerhedsmedarbejdere i Skive

Herunder ser du udviklingen i udbudte sikkerhedsmedarbejder i Skive over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sikkerhedsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sikkerhedsmedarbejdere i Skive over tid

Dato Alle jobs som sikkerhedsmedarbejdere
5. juli 2024 22
4. juli 2024 22
3. juli 2024 21
2. juli 2024 21
1. juli 2024 13
30. juni 2024 22
29. juni 2024 22
28. juni 2024 21
27. juni 2024 20
26. juni 2024 19
25. juni 2024 17
24. juni 2024 17
23. juni 2024 18
22. juni 2024 18
21. juni 2024 17
20. juni 2024 13
19. juni 2024 12
18. juni 2024 12
17. juni 2024 13
16. juni 2024 15
15. juni 2024 17
14. juni 2024 17
13. juni 2024 19
12. juni 2024 24
11. juni 2024 24
10. juni 2024 23
9. juni 2024 23
8. juni 2024 23
7. juni 2024 23
6. juni 2024 22
5. juni 2024 23