Rekrutteringsfirma

Skoleleder, Midtskolen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Faxe

Skoleleder, Midtskolen

CareMatch søger for Faxe Kommune en kvalitetsbevidst og strategisk tænkende skoleleder for Midtskolen.

Midtskolens afdelinger er beliggende i Haslev, Rønnede/Kongsted og Dalby. Skolen rummer ca. 1.100 elever og mere end 160 medarbejdere.

Om jobbet

Kommunalbestyrelsen har i efteråret 2021, efter en lang succesfuld proces med inddragelse og dialog, besluttet at fastholde distriktsskolestrukturen i Faxe Kommune. Det betyder, at Midtskolen fortsat skal bestå af 3 fysiske enheder, nemlig Sofiendalskolen, Bavneskolen og Møllevangsskolen, med tilhørende skolefritidsordninger. Faxe Kommunes 3 specialskoler (Øen, Centerklasserne og Skolen ved Skoven) bliver derimod fra 1. august 2022 til en selvstændig enhed og skal således ikke længere være en del af Midtskolen.

Se nærmere om de enkelte skoleafdelinger på www.faxekommune.dk.

Midtskolen er en skole med både et fællesskab på tværs (om eksempelvis linjer i udskolingen) og et lokalt islæt fra Rønnede, Dalby og Haslev. Alle steder skal der arbejdes endnu stærkere for, at mangfoldigheden af børn modtager den optimale skolegang og skaber den gode fortælling om Midtskolen.

Skolelederen for Midtskolen skal være en proaktiv medspiller i Faxe Kommunes udvikling hen mod et fælles skolevæsen, hvor faglig kvalitet og et inkluderende børnesyn er i højsædet. Samarbejdet med dagtilbud, PPR og familieområdet er af stor betydning. De strategiske initiativer ”Børn i Fællesskaber” og ”Fælles om Forebyggelse” skal være retningssættende for Midtskolens arbejde med alle børn. Midtskolen skal sætte særligt ind, for at flere børn fastholdes i almenundervisningen.

Skolelederen refererer til centerchefen i Center for Børn og Undervisning.

Skolelederen får aktuelt 9 afdelingsledere under sig samt et administrativt team. Skolelederen skal overalt på Midtskolen kunne skabe og fastholde en kvalitetsbevidst arbejdspladskultur, hvor man i fællesskab både kan begejstres over det, der lykkes, og lære af det, der ikke lykkes. Skolelederen skal med hoved, hjerte og handling skabe gode resultater, professionel kapital og et godt samarbejde med alle relevante interessenter i omverdenen.

Midtskolen har et årligt budget på ca. 110 mio. kr.

Forventninger til skolelederen på Midtskolen

Skolelederen forudsættes at have solide erfaringer med ledelse i skolevæsenet, herunder gerne erfaringer med ledelse af fysisk adskilte enheder. Vedkommende forventes derudover at have en lederuddannelse på diplom- eller masterniveau. Skolelederen skal i høj grad udøve ”ledelse af ledere”.

Skolelederen skal kunne mestre at

  • tænke strategisk på Faxe Kommunes og Midtskolens vegne, herunder medvirke proaktivt til en gnidningsfri etablering af den nye specialskole-enhed.
  • sætte en ny retning for udviklingen på Midtskolen, med inddragelse af skolebestyrelsen og med særligt fokus på faglig kvalitet, en højere inklusionsgrad og ”den gode fortælling” om Midtskolen.
  • styre lokale visitationsprocesser i forhold til de enkelte børn og arbejde innovativt med mellemformer, så flere børn kan forblive på skolen.
  • implementere de fastlagte mål decentralt og følge op på, hvilke resultater der opnås i de enkelte afdelinger.
  • arbejde bevidst med arbejdspladskulturen, så skolens professionelle kapital forøges, og sygefraværet minimeres.
  • skabe et nyt, velfungerende ledelsesteam på Midtskolen, bl.a. på baggrund af den kulturforandring, der sker, når specialskolerne bliver en selvstændig enhed.
  • arbejde anerkendende og løsningsorienteret med skolens forældre.
  • være en aktivt bidragende holdspiller i den samlede ledelsesgruppe under Center for Børn og Undervisning.

Skolelederen skal kunne prioritere ressourcebevidst og målrettet – og samtidig opleves som en retfærdig leder. Hensynet til børns læring og udvikling skal være styrende, både for de strategiske beslutninger og for beslutninger vedrørende de enkelte børn. Et positivt samarbejde med alle forældre er i den forbindelse af afgørende betydning.

I sin personlige fremtræden forventes skolelederen at være tillidsfuld, dialogorienteret og synlig. Vedkommende skal kunne samarbejde respektfuldt og resultatorienteret med både kommunens ledelse, med ledelseskolleger, med skolebestyrelsen, med ledere og medarbejdere på Midtskolen og med forældrene.

Ansættelsesvilkår

Det er en fuldtids tjenestemandsstilling med forventet tiltrædelse 1. januar 2022. Løn og ansættelsesvilkår forhandles med den forhandlingsberettigede organisation.

Ansøgningsfrist og samtaler mv.

Ansøgningsfristen er 1. november 2021. Første samtale om stillingen er 8. november, anden samtale 23. november 2021. Der vil være test af kandidater, der går videre til anden samtale.

Yderligere oplysninger

Du kan få yderligere oplysninger om stillingen ved at henvende dig til centerchef Henrik Reumert (tlf. 30104172, [email protected]), seniorkonsulent Ulla Blom (tlf. 25169406, [email protected]) eller seniorkonsulent Erik Pedersen (tlf. 51631143, [email protected]).

Faxe Kommune ligger syd for hovedstadsområdet – med gode transportmuligheder til og fra København med kollektiv trafik eller motorvej. Faxe er rig på fantastiske naturoplevelser, historiske godser og herregårde og et aktivt erhvervs- og foreningsliv, som vores cirka 36.500 borgere har glæde af. Som arbejdsplads satser vi ambitiøst på udvikling af vores kultur. Vi kalder det Faxe i Fællesskab. Her har vi fokus på fællesskaber, samskabelse og innovation som naturlige ingredienser i vores samarbejde på alle niveauer – for og med borgerne i kommunen. (www.faxeifaellesskab.dk).



Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Skoleleder", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Faxe.

Jobbet er oprettet på vores service den 5.10.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Skoleleder
  • Faxe
  • Mandag den 01. november 2021

Lignende jobs

  • Skoleleder i Vordingborg

    Bliver du begejstret, når du hører om opgaver med at hjælpe medarbejdere til at få uddannelsesdriften til at køre, og lyser du op ved tanken om involverende, nærværende dialog og samarbejde.Så .
    • Skoleleder
    • Vordingborg
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som skoleledere i Faxe

Herunder ser du udviklingen i udbudte skoleleder i Faxe over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal skoleledere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte skoleledere i Faxe over tid

Dato Alle jobs som skoleledere
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0