Fagligt stærke socialrådgivere med vilje og hjerte til Børne- og Familieindsatser

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Fyn

Hos Assens Kommunes Børne- og Familieindsatser søger vi to socialrådgivere med hjerte for udsatte børn og familier og vilje til at hjælpe dem godt videre.

Stillingerne er fastansættelser på 37 timer om ugen med tiltrædelse 2. august 2021 eller snarest derefter.

Om jobbet


Vi vil starte med at give dig et indblik i, hvordan en vilkårlig arbejdsdag hos os kunne se ud:

Stærkt flerfagligt fælleskab - Side om side


Når du møder ind på kontoret på anden sal på Assens Rådhus, vil du få et smil og et godmorgen fra dine kollegaer. Din arbejdsplads er indrettet, så du sidder sammen med dit nærmeste distriktsteam. Her sidder også Karsten med handicapsager, og Pernille, som er familiekonsulent.

Du kan se, at nogle af de andre kollegaer ikke er på kontoret, da de starter dagen ude i familien eller til møder. Du åbner pc’en, og skimmer kalenderen for den kommende uge, og ser, at du har et par aktiviteter i løbet af de næste uger i forhold til igangværende børnefaglige undersøgelser. Du trives fint med at jonglere med flere bolde på samme tid, da du er struktureret og systematisk. Du har et møde senere på formiddagen, hvor du ønsker at være bedre klædt på, så du vælger at få lidt sparring hos Elly, som er familiebehandler, og som sidder lige om hjørnet. Hun er klar på at give faglig sparring, og I tager en kop kaffe med.

Tværfagligt samarbejde, kollegaskab og sparring – Sammen kan vi mere


Efter mødet skal du have fat i bilnøglerne og til forpostmøde på en af skolerne. Her er din rolle ikke at være myndighed, men konsulent i et team bestående af sundhedsplejerske og PPR psykolog. For bordenden sidder en skoleleder. En lærer præsenterer en problemstilling om et barn, hvor der er behov for sparring. Barnets forældre deltager også. Da forældrene går ud af døren, føler de, at der er gode aftaler med læreren og god sparring fra de andre fagpersoner. Næste sag munder ud i at læreren og skolelederen kontakter Modtagelsen for et dialogbaseret underretningsmøde.

På vej ud fra skolen møder du din kollega fra Ungeenheden. I har her mulighed for at koordinere jeres kalendere, da I samarbejder med en familie, hvor der er børn både under og over 15 år. I vælger at holde en opfølgning sammen, så familien ikke behøver to separate møder, og I kan lave sammenhængende aftaler for alle børn. Kollegaen foreslår, at mødet holdes i Ungeenheden i Glamsbjerg.

Borgeren i centrum – Dialog og inddragelse er kerneordene


Du lander igen på kontoret. Afdelingen summer, kollegaer er på vej ind og andre ud. Bennedicte fra Modtagelsen er på vej over til en teamleder, da der er kommet en sag, der skal vurderes. Du henter en frisk kop kaffe og journaliserer dagens møder og den børnesamtale, du havde i går på en skole, samt svarer på mails.

Inden dagen slutter, svarer du på de telefonopkald, der har været i løbet af dagen. Et af dem er fra sundhedsplejen, som spørger, om du vil med på et besøg i en fælles sag. Du finder plads i kalenderen, da forældrene har brug for at tale med deres socialrådgiver og sundhedsplejerske samtidig.

Du slutter dagen med at tjekke kalenderen for i morgen. Først er der tavlemøde, hvor dit team og leder skaber et overblik over opgaver. Derefter kommer ugens teammøde, hvor hele teamet er samlet med teamlederen. Du har allerede en sag i tankerne, som du har brug for at få drøftet. Familiekonsulenterne deltager, og du vil spørge om barnets kontaktperson Harry kan være med. Da du er på vej hen for at tale med Harry, tikker en SMS ind på din arbejdsmobil. Det er en besked fra en forældre. Beskeden lyder på, at de gerne vil sige ja til den tilbudte Familierådslagning. Din PC er slukket, så du sætter en lille post-it på din skærm: ”Husk at ringe til samordner i morgen”.

Hvem er vi


Børn og Familieindsatser er en del af Børn, Unge og Uddannelse i Assens Kommune, som består af Ungeafdelingen, Børnesundhed, Dagtilbud og Skole samt PPR.

I Børne- og Familieindsatser har vi fire mindre tværfaglige teams, som er fordelt i henholdsvis Team A og Team B samt en modtagelse. Du bliver en del af et af de tværfaglige teams i team A eller B, som består af tre socialrådgivere fra det børnesociale område, en handicaprådgiver og en familiekonsulent. Teamet arbejder helt tæt sammen om ”vores” sag i et ligeværdigt fagligt fællesskab. Familierne skal opleve, at der altid er en i teamet at henvende sig til, og samtidig skal den enkelte medarbejder aldrig opleve at stå alene.

Teamet varetager de driftsmæssige opgaver, som forventes af en børne- og familieafdeling. Dvs. udarbejdelse af børnefaglige undersøgelser, handleplaner, afholdelse af opfølgningsmøder og børnesamtaler.

Vores kerneopgave er at: ”sikre udsatte børn og unges trivsel, udvikling og uddannelse ved at inddrage familien og netværk”.

Vi står desuden på tærsklen til implementering af helt nye tværfaglige- og helhedsorienteret metoder, der udspringer af projektet Job og Familie.

Vi har fokus på vores systematik og faglighed i sagsbehandlingen således, at vi sammen med familierne bliver endnu skarpere på at lave rigtig gode og målbare handleplaner og indsatser.

Vi arbejder systematisk med at inddrage netværket, bruge familierådslagning, har forposter sammen med skoler og daginstitutioner og benytter generelt gerne dialogbaserede metoder.

Hos os får du:

  • tilknytte en mentor ved din ansættelse, som sikre en god introduktion og indkøring
  • en spændende, udfordrende og afvekslende hverdag
  • en arbejdsplads som på flere områder er first-mover
  • sagssupervision, faglig sparring, sagsgennemgang og dialog om prioritering af opgaver
  • metodeudvikling og et højt fagligt niveau
  • højt til loftet og mulighed for nytænkning og kreativitet i opgaveløsning
  • engagerede kolleger og et arbejdsmiljø, hvor der er fokus på ordentlighed

Hvem er du


Vi ser gerne, at du kan vinge de fleste af følgende punkter af.

Ift. dine faglige kompetencer forventer vi, at du:

  • er uddannet socialrådgiver
  • kan arbejde struktureret og systematisk, så du når dine frister
  • kan bevare roen og overblikket i en til tider krævende og uforudsigelig hverdag
  • har myndighedserfaring med udsatte børn og unge, herunder at udarbejde børnefaglige undersøgelser, handleplaner mv.
  • har en robusthed, der gør, at du kan håndtere at arbejde inden for børn- og ungeområdet
  • har erfaring med brugen af DUBU og ICS
  • har viden om tværgående samarbejde, og hvordan disse kan tænkes ind i helhedsorienterede løsninger for familien
  • tror på inddragende og dialogbaserede metoder og har erfaring med dem
  • tror på metoden familierådslagning og kan arbejde med metoden og metodikken som rød tråd igennem hele sagsbehandlingsforløbet
  • har gode kommunikative og skriftlige kompetencer
  • er kreativ i forhold til opgaveløsning og har økonomisk forståelse
  • har forståelse for og evner i samarbejde med kollegaer og familier at udarbejde handleplaner med tydelige, konkrete og målbare mål for indsatsen
  • er god til at tilbyde din hjælp til kollegaer og yde faglige sparring

Ift. dine personlige kompetencer forventer vi, at du:

  • kan strukturere, planlægge og organisere dine opgaver
  • evner og trives med at arbejde selvstændigt og selvtilrettelæggende
  • er god til at skabe overblik over komplekse problemstillinger
  • er god til at arbejde sammen med både familier og samarbejdspartnere
  • har en positiv, anerkendende og respektfuld tilgang til mennesker
  • trives med en arbejdsdag, som kan være både uforudsigelig og omskiftelig
  • bidrager til et godt arbejdsmiljø, hvor vi taler til hinanden og ikke om hinanden – en afdeling, hvor vi lægger vægt på ordentlighed og at få talt om tingene, der hvor de kan løses
  • er psykisk robust og ved, hvor meget din stabile indsats betyder i dagligdagen

Løn og ansættelsesforhold


Løn og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst og ud fra reglerne om lokal løndannelse. Vi gør opmærksom på, at der indhentes børne- og straffeattest, og at disse skal være tilfredsstillende for at ansættelsen fuldføres. Straffeattesten skal du selv hente ved ansættelse. Dette kan du gøre digitalt med NemID på www.borger.dk eller www.politi.dk.

Vil du vide mere


Hvis du ønsker yderligere oplysninger om stillingerne, er du velkommen til at kontakte teamleder Theis Hjelmsted på telefon 64 74 73 36.

Ansøgningsfristen er den 13. juni 2021, og vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i uge 25 og evt. 2. samtalerunde i uge 26. Samtalerne vil finde sted i Assens.

Vi vil i samtalerne bl.a. tage udgangspunkt i en faglig snak omkring en case, som du vil få udleveret ved samtalen, hvor du også får forberedelsestid.

Vi glæder os til at høre fra dig!


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende på Fyn

Jobbet er oprettet på vores service den 12.5.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Fyn

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som socialrådgivere på Fyn

Herunder ser du udviklingen i udbudte socialrådgiver i Fyn over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal socialrådgivere i Fyn.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte socialrådgivere i Fyn over tid

Dato Alle jobs som socialrådgivere
16. september 2024 24
15. september 2024 25
14. september 2024 25
13. september 2024 25
12. september 2024 25
11. september 2024 23
10. september 2024 18
9. september 2024 18
8. september 2024 18
7. september 2024 18
6. september 2024 17
5. september 2024 15
4. september 2024 14
3. september 2024 13
2. september 2024 16
1. september 2024 16
31. august 2024 16
30. august 2024 16
29. august 2024 19
28. august 2024 18
27. august 2024 19
26. august 2024 19
25. august 2024 19
24. august 2024 19
23. august 2024 21
22. august 2024 21
21. august 2024 23
20. august 2024 23
19. august 2024 21
18. august 2024 25
17. august 2024 25