Socialrådgiver til Ungeguiden, Beskæftigelsesafdelingen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Silkeborg

Selvom vi har skruet ned for radiatorerne og skal spare på ressourcerne, er vi en arbejdsplads fyldt med varme smil, plads til faglig udvikling og med fortsat gode rammer for en beskæftigelsesindsats, vi kan være stolte af!

Vi søger en koordinerende sagsbehandler i Ungeguiden til en midlertidig stilling på 12 måneder frem til 31. december 2023. Stillingen er til besættelse hurtigst muligt.

Vi arbejder i et opgavefællesskab i Ungeguiden, hvor myndighed, virksomhedskonsulenter, mentorer og uddannelsesvejledere bor i samme hus for at sikre en enkelt og sammenhængende indsat, som bygger på viden om, hvad der virker i indsatserne for unge.

Tør du sætte din faglighed i spil, og er du nysgerrig på, hvilke metoder og indsatser der virker, så er du den kompetente kollega, vi søger.

Målgruppen der skal arbejdes med, er unge i alderen 18-29 år, som er på uddannelseshjælp og vurderet aktivitetsparate. Det vil sige, at det er dén gruppe af unge, som er længst væk fra job og uddannelse, og som har brug for en koordineret indsats for at komme godt videre i deres liv.

Om Ungeguiden

Ungeguiden er et hus med ca. 60 engagerede og ambitiøse medarbejdere, som hver dag arbejder på at få flere unge borgere i job og uddannelse.

Målet med vores indsats er, at de unge skal opnå et selvstændigt liv gennem en koordineret og helhedsorienteret indsats. De unges periode på offentlig forsørgelse skal være så kort som muligt samtidig med, at vi skal understøtte at den unge opnår varig hel- eller delvis selvforsørgelse gennem job, uddannelse eller fleksjob.

Vi udvikler hele tiden vores metoder og indsatser i et tæt samarbejde med virksomheder, uddannelsesinstitutioner, frivillige og andre samarbejdspartnere til gavn for de unge ud fra deres forskellige behov. Det er derfor vigtigt, at du trives med at arbejde i en organisation, hvor forandringer er en del af hverdagen.

Et arbejde med mulighed for personlige og faglige udfordringer

Som koordinerende sagsbehandler i Ungeguiden vil du have ansvaret for ca. 40 unge, hvilket skaber rammen for, at du kan arbejde tværfagligt. Den koordinerende sagsbehandler er den primære indsats for de unge, og du skal have fokus på de små skridt og succeser som en del af vejen til målet, samt formå at gøre disse synlige i dialogen med de unge. Som koordinerende sagsbehandler i Ungeguiden vil du bl.a. fungere som mødeleder i netværksmøder med de unges private og professionelle netværk, hvor der i fællesskab skabes retning for den fremadrettede indsats, afholde motiverende samtaler med de unge, og fungere som virksomhedskonsulent og/eller mentor, hvor det giver mening.

Vi har vi et tæt samarbejde med eksterne samarbejdspartnere som fx psykiatrien, læger, Rusmiddelcentret, Socialafdelingen (myndighed og udfører) og ikke mindst virksomhederne.

Arbejdsdagen kan bestå af:

  • Jobsamtaler med de unge med fokus på beskæftigelses- og uddannelsesmuligheder ud fra arbejdsmarkedets behov for arbejdskraft koblet med de unges kvalifikationer, kompetencer og udviklingspotentiale – samt individuelle skånehensyn.
  • Samtaler med de unge i og uden for jobcentret.
  • Koordinering af den tværfaglige indsats i et tæt samarbejde med de unge og samarbejdspartnere.
  • Etablering og opfølgning på virksomhedspraktik, løntilskudsjob og lønnede timer.
  • Dokumentation i form af journalnotater, rehabiliteringsplanens forberedende del og bilag i rehabiliteringsplanen, afgørelser mv.
  • Sparring med kolleger.
  • Deltagelse i feedbackfællesskaber med kollegaer, hvor vi giver hinanden feedback i samtalerne med de unge med henblik på at understøtte borgerinddragelsen

Rammen for vores arbejde er en myndighedsfunktion med afsæt i beskæftigelsesmålene og gældende lovgivning. Vi arbejder med en ressource- og empowerment orienteret tilgang. Her er fokus på, at de unge er eksperter i eget liv og hvad der skal til for at komme videre i forhold til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet. Din rolle som koordinerende sagsbehandler er i højere grad at være ekspert på den lovgivningsmæssige ramme og at være facilitator af processen og derved understøtte, at den unge når sine mål.

Du er den rette medarbejder, hvis du:

  • er uddannet socialrådgiver eller socialformidler.
  • har erfaring fra myndighed på beskæftigelses- eller socialområdet, gerne erfaring med etablering og opfølgning på virksomhedspraktikker.
  • brænder for at arbejde udviklingsorienteret sammen med dine kollegaer, de unge og samarbejdspartnere. Dvs. arbejder med inddragelse og forandringer, uanset om det er i relation til egen faglig praksis, de unge, netværk, virksomheder, frivillige foreninger m.fl.
  • arbejder med afsæt i den unges ressourcer og bruger samtalen som værktøj til at understøtte de unges udvikling.
  • kan arbejde selvstændigt og systematisk og bruge it-systemer herunder gerne erfaring med at bruge Fasit
  • har faglige begrundelser står tydeligt for de unge og samarbejdspartnere mundtligt som skriftligt.

Vi tilbyder:

  • En arbejdsplads hvor godt arbejdsmiljø og medindflydelse er med til at sikre en høj faglighed i opgaveløsningen.
  • At du får en grundig introduktion til opgaverne og blive støttet løbende i din opgaveløsning.
  • Mulighed for personlig og faglig kompetenceudvikling.
  • Et kontinuerligt fokus på at omsætte det vi kan se virker i vores praksis.
  • Fastlagt struktureret sparring.
  • En fleksibel arbejdsdag med flextid.

Der er tale om en midlertidig stilling frem til 31. december 2023 på 37 timer med ansættelse 1. januar 2023 eller snarest herefter.

Læs mere om Silkeborg Kommune på www.silkeborgkommune.dk

Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst og aftale om lokal løndannelse.

Yderligere information:
Vil du vide mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte teamkoordinator Lone Rasmussen på tlf. 2056 4357 eller funktionsleder Tina Munk Knudsen på tlf. 2993 9966.

Ansøgningsfrist søndag 18. december 2022. Ansættelsessamtaler forventes afholdt onsdag 21. december 2022.

Vi foretrækker, at du sender din ansøgning online.
Klik på Ansøg. Vedhæft din ansøgning og relevante bilag.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Silkeborg.

Jobbet er oprettet på vores service den 26.11.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Silkeborg
  • Søndag den 18. december 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som socialrådgivere i Silkeborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte socialrådgiver i Silkeborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal socialrådgivere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte socialrådgivere i Silkeborg over tid

Dato Alle jobs som socialrådgivere
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0
16. august 2024 0
15. august 2024 0
14. august 2024 0
13. august 2024 0
12. august 2024 0
11. august 2024 0
10. august 2024 0
9. august 2024 0
8. august 2024 0
7. august 2024 0