Socialrådgiver til Social- og Handicapteam, Ungeenheden Gladsaxe

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Storkøbenhavn

Kan du se dig selv i funktionen som sagsbehandler, hvor du i samarbejde med hjemmevejledere og koordinerende sagsbehandlere på andre områder i Ungeenheden, for at sikrer den bedste indsats for unge med psykosociale og handicap udfordringer i Gladsaxe?

Du bliver en del af et team bestående af i alt 3 myndighedssagsbehandlere og 4 interne hjemmevejledere. Du vil sammen med de to andre myndighedssagsbehandlere have ansvaret for sagsbehandling af social- og handicapsagerne under 30 år, som ikke har førtidspension eller er i målgruppen for længerevarende botilbud. Borgerne du møder kan have både fysiske og psykiske funktionsnedsættelser, indlæringsvanskeligheder, misbrug og psykiatriske lidelser. Derudover står der som oftest enten ressourcestærke eller -svage forældre bag den unge, hvorfor din evne til at samarbejde, formidle både skriftligt og mundtligt på en forståelig måde samt påtage dig myndighedsrollen, vil være afgørende. Ungeenheden behandler ikke sager om længerevarende botilbud, BPA eller merudgifter.

I vil som team have base i et åbent kontorlandskab med fleksible pladser i Ungeenheden, der er præget af et imødekommende, positivt og hjælpsomt arbejdsmiljø.

Vi leder efter dig, der værdsætter ovenstående og er en energisk holdspiller, som også formår at arbejde selvstændigt.

Det bliver din opgave


Sammen med dine kollegaer får I hver ansvaret for en sagsstamme på 40 sager af unge med særlige behov i aldersgruppen fra 18–30 år som søger støtte efter servicelovens voksenbestemmelser. Du skal i sagsbehandlingen afklare den unges aktuelle funktionsniveau gennem voksenudredningsmetoden og vurdere om den unge er i målgruppen for sociale indsatser og handicapkompenserende ydelser såsom socialpædagogisk støtte i hjemmet, midlertidigt botilbud, aktivitets- og samværstilbud, ledsager, tilskud til specialiseret behandling eller specialundervisning. Formålet med støtten er at styrke den unges egne muligheder for at udvikle sig og udnytte sine potentialer i det omfang det er muligt. Indsatserne skal understøtte borgernes muligheder for at fastholde og udvikle egne ressourcer, fremme en øget selvstændighed, forbedre den enkeltes sociale og personlige kompetencer samt fremme inklusion i samfundet såsom tilknytning til uddannelse eller arbejdsmarkedet.

Du skal være med til at sikre, at de rette indsatser iværksættes og følge tæt op på indsatserne og sørge for, at der skabes progression i forløbet. Herudover sørge for at inkludere alternative muligheder indenfor Ungeenhedens rammer, gennem andre samarbejdspartnere eller frivillige tilbud.

Vi arbejder ud fra den unges egen motivation til at styrke egne kompetencer og opnå en forandring i egen tilværelse, da vi tror på at det er vejen frem til en mere permanent forandring samt en selvstændiggørelse af den unge.

Hvad forventer vi af dig?


Du vil skulle afholde samtaler, netværksmøder og være bindeled mellem mange forskellige aktører såsom sundhedssektoren, beskæftigelsesindsatsen, bosteder, eksterne aktører m.m. Du skal derfor kunne skabe overblik og fastholde en samlet plan som borgeren kan relatere sig til. Du skal kunne motivere den unge til at tage imod den rette form for støtte, herunder skift af tilbud, hvis det vurderes at der ikke skabes progression i det nuværende tilbud. Du skal derfor være skarp i forhold til, hvornår og hvordan den unge kan udfordres så formålet med støtten opnås.

  • Du er en god formidler
    Du skal kunne videreformidle gældende lovgivning til den unge og sikre den rette indsats for den unge i tæt samarbejde med samarbejdspartnere. Du skal kunne formidle til mange forskellige aktører på en ordentlig måde såvel mundtligt som skriftligt. Du har fokus på udviklingen på handicaprådet og kan sikre den rette indsats. Du skal trives i det skriftlige arbejde, da dette fylder overvejende meget i sagsbehandling af sagerne fra sagsåbning til udredning og den tætte opfølgning.
  • Du er grundig
    Du skal finde det naturligt, at lave notater, som skal kunne bruges til at træffe afgørelser om nødvendigt, f.eks. til visitationsudvalget. Borgerens retssikkerhed skal vigtigst af alt være i top og sagsbehandlingen overskuelig og i højeste kvalitet. Derfor skriver du også i et enkelt og forståeligt sprog, som kan forstås af en bred modtagergruppe.
  • Du er kvik
    Vi arbejder i en hverdag med fuld knald på, hvor overblik er nødvendigt for at yde den bedste service over for de unge. Du skal derfor kunne navigere i travlhed og samtidig udstråle overskud i kontakten med de unge, samarbejdspartnere og kolleger. Det er en fordel, hvis du har kendskab til fysiske og psykiske funktionsnedsættelser, psykiatriske lidelser, social udsathed og misbrugsadfærd.
  • Du har fokus på den daglige drift
    Du vil få ansvaret for en sagsstamme på ca. 40 unge. Du har derfor fokus på, at rettidig sagsbehandling overholdes herunder den lovpligtige opfølgning efter iværksættelse af tilbud. Herudover har du fokus på afslutning af indsatser igennem den tætte opfølgning, når alternative tilbud kan imødekomme den unges støttebehov, så vi ikke fastholder den unge i at modtage visiteret støtte fra kommunen.
  • Nysgerrig
    Du er nysgerrig og sætter dig ind i relevant viden om målgruppen, relevant lovgivning og arbejdsgange. Du finder det spændende at fokusere på udviklingen for den unge, og spændende at være facilitator i forhold til at lande den unge i rette tilbud, herunder med et fokus om at opnå tilknytning til uddannelse eller arbejde. Du trives med, at hver ung har sine kompetencer, udfordringer og skånebehov, og derfor kræver hver deres individuelle indsats(er).

Din baggrund


Du har en socialfaglig baggrund, skal kunne lide skriftligt arbejde, motiverende samtaler med de unge, samt at være tovholder på indsatserne omkring dem. Vi værdsætter, at du er socialfagligt engageret og har lyst til at indgå i et team med forskellige baggrunde og erfaringer. Det er en fordel at du har relevant erfaring og viden om målgruppen eller har mod på at springe ud i mange nye situationer og opnå ny viden.

Det bliver du en del af


Du vil blive en del af Ungeenheden, som er placeret under social- og beskæftigelsesområdet i Gladsaxe, hvor vi er 70 medarbejdere. Vi arbejder udelukkende med unge og alle med et fælles mål – at få unge i uddannelse/arbejde samt at de kan blive i stand til at leve en selvstændig tilværelse. Som ansat i Ungeenheden, får du fagligt udfordrende og afvekslende opgaver. Vi har høje forventninger til dig og hinanden og der er højt til loftet og let til grin. Du bliver en del af en arbejdsplads, med stort fokus på udvikling af det gode arbejdsmiljø.

Om ansættelsesforholdet


Har du spørgsmål til stillingen på 37 timer kan du kontakte sagsbehandler Ida Pedersen på telefon på 29 44 75 27 eller via mail [email protected].

Løn


Løn- og ansættelsesforhold er efter gældende overenskomst.

Ansøgningsfrist


Ansøgningsfristen har ingen slutdato - vi afholder samtaler løbende.

Ansættelse


Ansættelse er hurtigst muligt.

Ved ansættelse indhentes straffeattest og referencer fra tidligere ansættelser.

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der har indarbejdet FN’s verdensmål i alt, hvad vi gør. Med verdensmålene som ramme arbejder vi for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed og grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt.
Du kan læse mere om vores arbejde med FNs verdensmål i Gladsaxestrategien.


I Gladsaxe Kommune har vi røgfri arbejdstid.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Storkøbenhavn

Jobbet er oprettet på vores service den 14.9.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Storkøbenhavn
  • Tirsdag den 01. december 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som socialrådgivere i Storkøbenhavn

Herunder ser du udviklingen i udbudte socialrådgiver i Storkøbenhavn over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal socialrådgivere i Storkøbenhavn.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte socialrådgivere i Storkøbenhavn over tid

Dato Alle jobs som socialrådgivere
19. september 2024 55
18. september 2024 57
17. september 2024 56
16. september 2024 62
15. september 2024 69
14. september 2024 66
13. september 2024 66
12. september 2024 67
11. september 2024 65
10. september 2024 61
9. september 2024 65
8. september 2024 64
7. september 2024 64
6. september 2024 62
5. september 2024 58
4. september 2024 56
3. september 2024 47
2. september 2024 44
1. september 2024 41
31. august 2024 42
30. august 2024 42
29. august 2024 34
28. august 2024 30
27. august 2024 30
26. august 2024 33
25. august 2024 39
24. august 2024 38
23. august 2024 37
22. august 2024 38
21. august 2024 46
20. august 2024 48