Uddannelsesvejleder til specialområdet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Storkøbenhavn

Gladsaxe Ungeenhed søger en ny kollega, der ligesom os, brænder for at arbejde med unge.


Din primære opgave er uddannelsesvejledning afelever i heltidsundervisningen på Gladsaxe Kommunes Ungdomsskole GXU samt elever fra gruppeordninger på Gladsaxe Kommunes folkeskoler.

Det bliver du en del af


Du vil blive en del af et team af uddannelsesvejledere i Ungeenheden under beskæftigelsesområdet i Gladsaxe. Ungeenheden rummer ligeledes ydelser efter Serviceloven både for unge under og over 18 år. Vi er ca. 90 medarbejdere. Vi arbejder udelukkende med unge og alle med et fælles mål – at få unge i uddannelse/arbejde, så de opnår en selvstændig tilværelse.
Opgaven med uddannelsesvejledning er forankret i Ungeenheden, som følge af målet om, at unge skal tilbydes én samlet helhedsorienteret plan jf. den kommunale ungeindsats (KUI)

Det bliver din opgave


Arbejdsopgaverne omfatter uddannelsesvejledning af unge der oftest ikke er uddannelsesparate når de afslutter grundskolen. Du vil samarbejde tæt med dine vejlederkolleger og ungerådgiverne i Ungeenheden samt med lærere, pædagoger og faglige ledere der er tilknyttet GXU og gruppeordningerne.
Du vil ligeledes opleve at dit arbejde har snitflader med PPR, Grundskolevejledningen, Familieafdelingen, FGU samt flere ungdomsuddannelser.

Dine arbejdsopgaver omfatter primært:
  • Vejledning af unge og deres forældre om muligheder for uddannelse, herunder samtaler, hvor der også skal tales om ”de svære ting”
  • Deltage i forældremøder og statusmøder for den enkelte unge
  • Sparring med de unge om erhvervspraktik
  • Bidrage til undervisningen i Uddannelse og Job
  • Planlægge Intro- og brobygningsforløb
  • Vurdere de unges uddannelsesparathed sammen med lærerne
  • Udarbejde indstillinger til FGU
  • Udforme og justere uddannelsesplaner sammen med den unge

Generelt er dit arbejde målrettet unge med generelle indlæringsvanskeligheder eller personlige, psykiske eller sociale vanskeligheder og som ikke trives fagligt og socialt i almindelige rammer.

Hvad forventer vi af dig


  • Du har gennemført vejlederuddannelsen eller har tilsvarende erfaring og gerne fra specialområdet
  • Du brænder for vejledning af unge, som ikke er uddannelsesparate, og har et indgående kendskab til de unges valgmuligheder, forudsætninger samt udfordringer i uddannelsessystemet, og du kan planlægge og gennemføre vejledningsforløb i tæt samarbejde skolerne
  • Du har stærke pædagogiske og sociale kompetencer, samt et rummeligt og helhedsorienteret ungesyn, og en evne til at være synlig og professionel blandt unge med særlige behov
  • Gode mundtlige og skriftlige formidlingsevner, især med fokus på forældresamarbejdet
  • Er fortrolig med IT som arbejdsredskab, og har måske allerede kendskab til vejledningssystemet UV-vej

Du er god til at samarbejde


For at kunne sikre den bedste indsats for de unge, vægter du det gode og tætte samarbejde højt. Du skal være med til at understøtte en helhedsorienteret indsats og fremme samarbejdet på tværs af kommunen og med andre aktører.
Samarbejdet og den løbende dialog er et vigtigt redskab, for at sikre de unges udvikling, og at de profiterer mest muligt af deres uddannelse. Vi arbejder målrettet på at sikre at alle unge i videst muligt omfang udnytter deres potentiale og efter grundskolen kommer videre til ungdomsuddannelse og senere opnår beskæftigelse.

Du er grundig


  • Opgaven at udarbejde indstillinger og uddannelsesplaner er omfattende og stiller store krav til dit skriftlige arbejde. Du skal samtidigt sikre, at den nødvendige dokumentation indhentes fra relevante steder, og at det præsenteres med grundighed og systematik i en skabelon
  • Du skal samtidigt finde det naturligt at dokumentere afholdte samtaler, og dine kollegaer skal nemt kunne orientere sig i dine notater
  • Du kan arbejde med mål og uddannelsesplaner, der tager afsæt i den enkeltes unges ressourcer og kompetencer og som løbende skal opdateres
  • Du overholder deadlines

Din daglige arbejdsplads vil være med fast base i Ungeenheden, men du skal være indstillet på at kunne have flere arbejdssteder, da vejlednings- og statusmøder for de unge almindeligvis foregår på skolerne.

Om ansættelsesforholdet


Hvis du gerne vil høre mere om den faste stilling på 37 timer med start 1 august 2021, er du velkommen til at kontakte teamleder Nicholai Hansen, 5139 3220.

Du skal ansøge senest onsdag 23. juni 2021 og vi holder samtaler mandag 28. juni fra kl. 8:00.

Vi glæder os til at læse din ansøgning.

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der har indarbejdet FN’s verdensmål i alt, hvad vi gør. Med verdensmålene som ramme arbejder vi for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed og grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt.
Du kan læse mere om vores arbejde med FNs verdensmål i Gladsaxestrategien.


I Gladsaxe Kommune har vi røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Uddannelsesvejleder", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Storkøbenhavn

Jobbet er oprettet på vores service den 26.5.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Uddannelsesvejleder
  • Storkøbenhavn
  • Onsdag den 23. juni 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som uddannelsesvejleder i Storkøbenhavn

Herunder ser du udviklingen i udbudte uddannelsesvejleder i Storkøbenhavn over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal uddannelsesvejleder i Storkøbenhavn.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte uddannelsesvejleder i Storkøbenhavn over tid

Dato Alle jobs som uddannelsesvejleder
15. september 2024 5
14. september 2024 5
13. september 2024 5
12. september 2024 7
11. september 2024 5
10. september 2024 6
9. september 2024 5
8. september 2024 5
7. september 2024 5
6. september 2024 5
5. september 2024 4
4. september 2024 4
3. september 2024 3
2. september 2024 2
1. september 2024 2
31. august 2024 2
30. august 2024 2
29. august 2024 2
28. august 2024 1
27. august 2024 1
26. august 2024 1
25. august 2024 2
24. august 2024 2
23. august 2024 2
22. august 2024 2
21. august 2024 2
20. august 2024 1
19. august 2024 1
18. august 2024 1
17. august 2024 1
16. august 2024 2