Leder til Administration og Udvikling i Social- og Sundhedsforvaltning

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Storkøbenhavn

Gladsaxe Kommune søger en leder, der er strategisk stærk, og sammen med os ønsker du at være dagsordenssættende og langt fremme i forhold til udvikling af velfærden. Du skal kunne stå i spidsen for at understøtte den faglige udvikling på de store velfærdsområder i Social- og Sundhedsforvaltningen.

Du får en central plads, hvor du skal orkestrere administrativ drift, udvikling af velfærd og tværgående samarbejder med både interne og eksterne partnere. Hele tiden med det højere formål for øje: at vi sammen skaber de bedste rammer og muligheder for borgerne i Gladsaxe Kommune.

Jobbet og dine kvalifikationer


Du bliver en del af forvaltningsledelsen. Et væsentligt fokus i dette forum er den strategiske udvikling af forvaltningen og den fælles tværgående ledelsesopgave. Du bliver ansvarlig for sekretariatsbetjening af forvaltningsledelsens møder, hvor der er brug for dig som en aktiv tilrettelægger, der hviler solidt i den mangeartede ledelsesrolle.

Du er dygtig til at understøtte beslutningstagere. Du og din enhed tilrettelægger processer og beslutningsoplæg, og fungerer sammen med dine ledelseskolleger som sparringspartner for direktøren. Du og din enhed har ansvar for både at betjene det politiske niveau og levere høj faglig bistand til fagområderne, som vi håber, du allerede har et godt kendskab til. Det er vigtigt, at du har gode kommunikative og formidlingsmæssige evner både mundtligt og skriftligt.

Du kan omsætte strategi til virkelighed. Det bliver ofte dig og din enhed, der skal samle trådene på tværs og i tæt samarbejde med organisationen omsætte de politiske og ledelsesmæssige visioner til virkelighed. Du har erfaring med at lede udviklingskræfter, og kan lede dine teamledere, så de strategiske linjer bliver til virkelighed i de projekter og udviklingstiltag, som Administration og Udvikling indgår i. Du kan sikre stærk projektledelse og koordination og skabe ejerskab til nye tilgange i hele organisationen.

Du tager ansvar for helhed og samarbejde. Du har gode samarbejdsevner, og kan at indgå i et tillidsfuldt og engageret samarbejde med samarbejdspartnere i alle de ledelsesrelationer, som du indgår i.

Du har en nysgerrig tilgang, og kan pege på løsninger i situationer, hvor flere interesser er i spil. Du kommer til at indgå i en række arbejdsgrupper på tværs af forvaltningerne i Gladsaxe Kommune bl.a. om strategi- og styringstilgangen i Gladsaxe Kommune, og det er vigtigt, at du er god til at opdyrke og udvikle samarbejdsrelationer.

Administration og Udvikling – den enhed du skal lede


Du skal lede teamlederne i Administration og Udvikling, og sammen med dem sikre, at der er de rette ressourcer, mindset og kompetencer til stede. Administration og Udvikling er en stabsenhed med i alt cirka 30 fagligt kompetente og engagerede medarbejdere. Administration og Udvikling består af fire teams med hver sin teamleder.

Administrationsteamet har ansvar for sekretariatsbetjening af Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget, Handicap- og Psykiatriudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, klagesagshåndtering, personaleadministration, it-support etc. Du har flair for sekretariatsbetjening og administration, og skal være sparringpartner for teamlederen. Til det formål er det en fordel, at du både har overblik og sans for detaljer.

De tre udviklingsteams retter sig hver især mod forvaltningens tre store velfærdsområder, nemlig Sundhed og Rehabilitering, Psykiatri og Handicap samt Beskæftigelse og Social. Her er der mange dygtige konsulenter, der virkelig kan drive en udvikling i tæt samarbejde med afdelingscheferne. Det er afgørende, at du er i stand til at forstå og formidle, hvad der efterspørges, så projekterne giver mening i driften.

Ledelsesfællesskabet og -samarbejdet


Du refererer til Direktøren i Social-og Sundhedsforvaltningen, og skal indgå i Forvaltningsledelsen.

Derudover har du din egen ledergruppe i Administration og Udvikling og et tæt samarbejde med de øvrige stabsenheder i Social- og Sundhedsforvaltningen. Du vil indgå i et strategi- og styringsnetværk, hvor I sikrer koordination, samarbejde og gensidig inspiration på tværs af kommunens forvaltninger. Dit ledelseslandskab er således bredt og tværgående.

Mere om Gladsaxe Kommune og Social- og Sundhedsforvaltningen


Gladsaxe Kommune er en stærk og udviklingsrig velfærdskommune. Frontpositionen forpligter, og skal bruges til at skabe nye standarder for fremtidens velfærd både i Gladsaxe Kommune, men også som en aktiv partner i regionen. Vores ambitionsniveau er højt. Vi er en veldrevet organisation, der prioriterer at gå foran i udviklingen af velfærden. Dette afspejles bl.a. i Gladsaxestrategien ”Bæredygtig vækst og velfærd”. Strategien fokuserer på at skabe et bæredygtigt samfund, der både økonomisk, socialt og miljømæssigt er i balance og vækst.

Social- og Sundhedsforvaltningen i Gladsaxe Kommune har ansvaret for områderne: Sundhed og Rehabilitering, Psykiatri og Handicap, Beskæftigelse og Social samt Borgerservice. Forvaltningen har et årligt budget på cirka 2 mia. kr.

Rekrutteringsforløbet


Vi vil gerne have, at du tiltræder 1. november 2021.

Lønnen aftales i henhold til gældende overenskomst og principperne om ny løn.

Hvis du ønsker at høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Direktør for Social og Sundhedsforvaltningen Gitte Bylov Larsen på telefon 39575501.

Ansøgningsfrist


16. september 2021 kl. 12.00.

Bilag


Gladsaxestrategien
Social og Sundhedsforvaltningens strategiske aftale
Gladsaxe Kommunes ledelsesgrundlag

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der har indarbejdet FN’s verdensmål i alt, hvad vi gør. Med verdensmålene som ramme arbejder vi for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed og grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt.
Du kan læse mere om vores arbejde med FNs verdensmål i Gladsaxestrategien.


I Gladsaxe Kommune har vi røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Administrativ medarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i Storkøbenhavn

Jobbet er oprettet på vores service den 27.8.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Administrativ medarbejder
  • Storkøbenhavn

Lignende jobs

  • Administrativ medarbejder i København

    Fri kontakt
    Elskede du at arbejde i Excel i gymnasiet? Drømmer du om at kickstarte en karriere inden for mediebranchen? Er du god til at tænke fremad og hele tiden være et skridt foran? Så er det måske lige dig, vi søger!
    • Administrativ medarbejder
    • København
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i København

    Fri kontakt
    Motiveres du af at være den, der følger op, altid er et skridt foran og som skaber struktur og fremdrift? Har du erfaring med processtyring og ledelsessupport – gerne fra en større international virksomhed? Er du en naturlig tovholder og kan fungere som kontorets koordinator?
    • Administrativ medarbejder
    • København
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i Bagsværd

    Are you passionate about delivering exceptional administrative support and interested in joining a dynamic workplace that strives to make a positive impact? Do you thrive in a fast-paced and consta..
    • Administrativ medarbejder
    • Bagsværd
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i København K

    Opportunity Executive Assistant to Vice President and Senior Directors (maternity cover)Fixed Term Contract until March 2025Location: Copenhagen, Maersk HQCompany Overview:Maersk .
    • Administrativ medarbejder
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som administrative medarbejdere i Storkøbenhavn

Herunder ser du udviklingen i udbudte administrativ medarbejder i Storkøbenhavn over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal administrative medarbejdere i Storkøbenhavn.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte administrative medarbejdere i Storkøbenhavn over tid

Dato Alle jobs som administrative medarbejdere
30. juni 2024 131
29. juni 2024 130
28. juni 2024 125
27. juni 2024 132
26. juni 2024 123
25. juni 2024 125
24. juni 2024 120
23. juni 2024 131
22. juni 2024 132
21. juni 2024 133
20. juni 2024 145
19. juni 2024 151
18. juni 2024 148
17. juni 2024 147
16. juni 2024 168
15. juni 2024 175
14. juni 2024 174
13. juni 2024 171
12. juni 2024 183
11. juni 2024 186
10. juni 2024 184
9. juni 2024 191
8. juni 2024 187
7. juni 2024 186
6. juni 2024 182
5. juni 2024 198
4. juni 2024 189
3. juni 2024 215
2. juni 2024 221
1. juni 2024 225
31. maj 2024 231