Borgernær livsglæde koordinator for kultur og sundhed

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus C

Om jobbet:

Vil du være med til at sætte kultur og sundhed på dagsordenen ved at understøtte oplevelser og fællesskaber, der gør en forskel for borgere i Aarhus Kommune? Så læs med her!

Kulturoplevelser kan vække følelser og reflektion og kan flytte og danne os som mennesker. Kulturoplevelser kan fremme mental, fysisk og social sundhed og dermed øge livsglæden hos det enkelte menneske.

I Sundhed og Omsorg ønsker vi at skabe livsglæde gennem flere kulturelle oplevelser på plejehjem og lokalcentre. Målet er, at vi gennem kultur- og livsglædeaktiviteter skaber oplevelser, livsglæde og fællesskaber for mennesker, der er i sårbare livssituationer (demens, ensomhed, sygdom etc.).

Vi ønsker ligeledes at skabe en bedre styring og organisering af området, styrke opkvalificeringen af både medarbejdere og kunstnere samt styrke evaluering af kulturoplevelserne.

Som borgernær livsglæde koordinator vil du få en helt central rolle ift. dette spændende arbejde. Du vil bruge en stor det af din tid ude på plejehjemmene og lokalcentrene, hvor du er tæt på borgere og medarbejdere. I dit arbejde vil du skulle samarbejde med borgere, frivillige, pårørende, frivilligkonsulenter, oplevelsesmedarbejdere, aktivitetsmedarbejdere, råd og kulturelle aktører samt kolleger i Plejehjemsstaben og Strategi & Udvikling. Kort sagt får du mange snitflader og samarbejdspartnere – og derfor er det også vigtigt, at kan lide at samarbejde med andre og indgå i mange forskellige relationer.

I takt med at vi de senere år har arbejdet meget med oplevelser og livsglæde er målet nu, at vi styrker og nuancerer udbuddet af livsglædeaktiviteter og kulturoplevelser. Vi ønsker dels at sikre et bredt og varieret udbud, men også at vi får styrket vores koordinering og infrastruktur for de kultur- og livsglædetilbud, der kommer ud til vores borgere på lokalcentre og plejehjem.

Som borgernær livsglæde koordinator får du en central rolle ift. ovenstående. Derudover vil følgende områder være væsentlige indsatser i dit arbejde:

Viden om lokale kulturaktiviteter

Du skal være bevidst om de kulturelle aktiviteter, der foregår i Aarhus og omegn, så lokalcentre og plejehjem kan drage nytte af disse. Eksempler er vores egen livsglædepulje, regeringens stimulipakker og Aarhus festuge. Derudover andre små og mellemstore begivenheder i løbet af året, hvor borgere i eget hjem og udvalgte beboere på plejehjem med fordel kan deltage.

Kulturelt bindeled mellem plejehjem og lokalcentre

Det er afgørende at de tilbud der er, er synlige og tilgængelige, og at vores råd, ledere og medarbejdere kender til mulighederne. Derfor skal du skabe en god koordinering og gøre tilbuddene nemme og tilgængelige Det er vigtigt at der er en god dialog, sammenhæng og koordinering mellem de kulturelle aktiviteter, der forgår på hhv. plejehjem og lokalcentre. Derfor skal du deltage i møder med frivilligkonsulenter, oplevelsesmedarbejdere, aktivitetsmedarbejdere, råd, frivillige og pårørende for hele tiden af have fingeren på pulsen.

Opkvalificering af kulturaktører og medarbejdere

Du vil få rollen som den, der klæder både kunstnere og medarbejdere på, så mødet mellem kulturaktørerne og borgerne bliver skræddersyet, tilpasset og i øjenhøjde med de ældre:

På plejehjemmene skal de kulturelle aktiviteter skræddersyes, så de passer til de udfordringer beboerne har (fx demenssygdom, nedsatte sanser, træthed og fysiske skavanker). Fokus er blandt andet på regelmæssighed og faste rammer, længden af aktiviteten samt antallet af deltagere (herunder kendte ansigter).

På lokalcentrene er deltagerne borgere, der bor i eget hjem. De er typisk yngre og har ikke de samme helbredsmæssige problematikker som plejehjemsbeboerne. Her kan kulturaktiviteterne dermed vare længere og med et større antal deltagere.

For personalet på plejehjemmene samt frivillige på lokalcentrene skal der introduceres til værtsrollen – hvordan sikres det gode værtskab? (herunder forventningsafstemning mellem kulturaktøren og personalet).

Evaluering

Hvilke tilbud giver værdi og livsglæde for borgerne? Vi ønsker løbende gennem året at have fingeren på pulsen ift. de kulturelle aktiviteter – både ift. stedernes oplevelse, forberedelse og værtskab, og samtidig ift. kunsternes forberedelse, professionalisme, imødekommenhed og afstemning af den kulturelle aktivitet til det enkelte publikum.

Det bliver din rolle løbende at understøtte dialogen mellem spillestederne og kunstnerne, samt at den ønskede evaluering kører som planlagt. Evalueringerne er en vigtig del, når kunstnerne i Livsglædepuljen samt samarbejdsaftalerne i slutningen af året skal drøftes – hvad skal fortsætte, stoppe, ændres?

Din profil:
Det vil være en klar fordel hvis du har arbejdet inden for det kulturelle område, enten som udøver (kunstner) eller som koordinator/facilitator. Det vil også være et klart plus, hvis du har undervisningserfaring.

Vi søger en glad og udadvendt person, der befinder sig godt ude i marken, hvor tingene sker – blandt de ældre, personalet, de frivillige og pårørende, og ikke mindst som bindeled til kulturaktørerne. Som borgernær livsglæde koordinator vil du nemlig skulle bruge det meste af din tid ude på plejehjemmene og lokalcentrene tæt på borgerne – og ikke bag en skærm.

Herudover lægger vi særlig vægt på, at du:

Formår at sætte borgerne i centrum

Har en relevant uddannelsesmæssig baggrund (fx inden for kultur- eller oplevelsesområdet), og gerne relevant praktisk erfaring (herunder erfaring med undervisning)

Formår at have mange bolde i luften, og kan agere i en omskiftelig hverdag med mange forskellige snitflader

Er struktureret og systematisk i din tilgang til arbejde

Er en imødekommende og relationelt stærk person, der får tingene til at ske og som kan samarbejde med alle typer af interessenter

Formår at koordinere, kommunikere og evaluere

Kan omsætte visionerne bag Kultur & Sundhedsplanen og AarhusKompasset – med fokus på "mere menneske, mindre system"

Det vil være en forudsætning, at du har adgang til egen bil, så du kan komme rundt i de enkelte distrikter.

Derfor skal du vælge os:
Du vil få en spændende ansættelse på tværs af drift (plejehjem og lokalcentre) og forvaltning, hvor der er masser af muligheder for medudvikling i det felt du bliver ansvarlig for. Vi arbejder i forvejen meget med samskabelse, innovation og evaluering i MSO og der vil her være interne ressourcer, som du kan trække på.

Du vil få kollegaer både i forvaltningen, på plejehjemmene og på lokalcentrene, så du vil blive en central medspiller på mange niveauer i organisationen. Ligeledes vil der være tværmagistratslige snitflader, fx via Aarhus Kommunes Kultur- & Sundhedsplan. Sundhed og Omsorg står aldrig stille, og hele vores omdrejningspunkt er Kærlig Kommune http://www.aarhus.dk/kaerligkommune. Du kan læse mere om vores strategi De fem ledetråde her.

Om afdelingen:
Stillingen er forankret i Udvikling, men i praksis vil du referere til både leder af Udvikling (Maj Morgenstjerne) samt stabsleder for Ældre og Omsorg (Kristian Dall).

I afdelingen ”Udvikling” vil du være en del af et team, der arbejder med en bred pallette af strategiske opgaver – herunder løbende udvikling af vores strategi – ledetrådene, tovholder på besjælingsprogrammet, fanebærer for Kultur & Sundhed i MSO samt medansvarlig for arbejdet med hverdagsinnovation i MSO. Afdelingen er en del af Civilsamfund og Samskabelse, hvor fokus ligger på den bedst mulige drift af lokalcentrene i samskabelse med de mange ressourcestærke frivillige. Vi har mange bolde i luften og vejen til målet kan være fyldt med spædende overraskelser. Du vil blive en del af et team, hvor der er højt til loftet, en uformel omgangstone samt gode kollegaer at sparre med.

Løn og ansættelsesvilkår:
Der er tale om en 2-årig ansættelse på deltid (20 timer ugentligt).

Stillingen ønskes tiltrådt 1. oktober 2021.

Løn- og ansættelsesforhold efter gældende overenskomst og efter konkret forhandling med den forhandlingsberettigede organisation.

Hvis du vil vide mere:
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til udviklingskonsulent, Morten Lind Pedersen på 41 85 56 00 eller [email protected].

Ansøgning
Klik på ”Ansøg” nedenfor for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.

Ansøgningsfristen er torsdag den 29. juli 2021.

Vi forventer at afvikle jobsamtaler den 11. august 2021.

I Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg har vi en generel politik om, at der ved ansættelser indhentes referencer og evt. straffeattest. Du må derfor forvente at blive anmodet herom, hvis vi tilbyder dig stillingen.

Om Sundhed og Omsorg og Aarhus Kommune:
Aarhus Kommune betragter mangfoldighed som en ressource og opfordrer derfor alle - uanset alder, køn, handicap, livsstil, religion eller etnisk tilhørsforhold - til at ansøge stillingen.

Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads. 28.000 professionelle og passionerede kollegaer arbejder hver dag for, at vi er en god by for alle. Som ansat i Aarhus Kommune gør du visioner til virkelighed og skaber udvikling, fællesskab og trivsel. Her er der respekt for faglighed, plads til mangfoldighed og mulighed for udfoldelse. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!

Hvis du vil vide mere om Sundhed og Omsorg, opfordrer vi dig til at gennemgå online mini-kurset ”Velkommen om bord” på Aarhus Kommunes kursusportal, Eloomi. Kurset er lavet til nye medarbejdere og præsenterer dig for vores organisation, strategi og centrale temaer. Bliver du inviteret til samtale, forventer vi, at du som en del af din forberedelse har gennemført kurset. Kurset tager cirka en halv time.
Du skal bruge Microsoft Edge eller Google Chrome browser. Internet Explorer kan ikke køre Eloomi
For at kunne tilmelde dig og gennemgå kurset skal du, hvis du ikke er ansat i Aarhus Kommune, oprette dig som bruger af Eloomi med dit cpr-nr.
Du finder Eloomi på: Aarhus Kommune | Login (eloomi.com)
1. Indtaste dit navn, efternavn og din e-mailadresse
2. Under ”TEAM” vælge ”Borger”
3. Trykke ”Opret bruger”
Du får nu tilsendt en aktiveringsmail, hvor du kan oprette en kode. Koden skal bestå af minimum otte karakterer og indeholde både store og små bogstaver, tal og specialtegn.
Tryk nu ”Aktiver bruger”.
Herefter har du adgang til Eloomi og de borgerrettede kurser, vi udbyder – herunder ”Velkommen om bord”.

Leder- og medarbejderroller
Via linket nedenfor finder du de fælles Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune:
https://aarhus.dk/job/den-attraktive-arbejdsplads/

De fælles leder- og medarbejderroller giver et blik på de forventninger, der stilles til dig, når du som leder eller medarbejder i Aarhus Kommune skal løse den fælles kerneopgave. Ved at synliggøre de forventninger, der stilles – om du er leder eller medarbejder – håber vi på, at vi sammen kan fastholde et godt arbejdsmiljø, en attraktiv arbejdsplads og en kultur med troværdighed, respekt og engagement

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus C.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Århus C
  • Torsdag den 29. juli 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Århus C

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Århus C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Århus C over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
7. september 2024 13
6. september 2024 13
5. september 2024 12
4. september 2024 12
3. september 2024 12
2. september 2024 12
1. september 2024 11
31. august 2024 13
30. august 2024 14
29. august 2024 14
28. august 2024 13
27. august 2024 14
26. august 2024 14
25. august 2024 14
24. august 2024 14
23. august 2024 14
22. august 2024 12
21. august 2024 10
20. august 2024 9
19. august 2024 10
18. august 2024 10
17. august 2024 11
16. august 2024 12
15. august 2024 12
14. august 2024 13
13. august 2024 13
12. august 2024 13
11. august 2024 12
10. august 2024 12
9. august 2024 12
8. august 2024 12